reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdjęcia z USG, wizyty lekarskie, badania...

U nas też jest taka konfliktowa sytuacja. Lekarz o zastrzyku w 28t.c mi nic nie mówił, choć o tym czytałam. Od mojej położnej wiem, że dostanę zastrzyk po porodzie. Teraz w każdym trymestrze robię czynnik Coombsa i jest ok ;)
A co do ułożenia, to mały na badaniach jest ustawiony główkowo, natomiast doktorek mówi, że pomiędzy badaniami bejbuś ma pełne prawo się okręcać, przekręcać i zmieniać pozycje ;)

reklama
Loca- ja chodzę w Niemczech, normalnie kasa chorych placi. Jeszcze za zadne badania nic nie placilam na szczescie a krew i mocz co wizytę robią. Jest ok tylko czasem mam problem ze zrozumieniem medycznych pojęć i wucjodze na glupka bo chce zeby mi wolno tłumaczyli:p co mi wstrzykuja itd hehe.
Mamma mila- a to grzeczny bejbus, caly czas koziolki fika a jak go podglądaja to sie ladnie ustawia:) ale nasz podobnie:)

Karina mi na szczęście u nas w praxis nie pobierają co wizytę krwi jaa ale by tam teatr ze mną mieli :D a ze zrozumieniem medycznych pojęć rozumiem Cię doskonale jak byłam w pierwszej ciąży 30 tydz w szpitalu to niezły ubaw był czasami ze zrozumieniem niektórych pojęć :D

Malutka ale oni z palca badaja tylko żelazo i cos tam jeszcze- nie jest zle. Normalnie zawsze mdleje jak mi sie ktos wkluwa wiec co miesieczne pobieranie wiekszej ilosci mogloby sie zle skonczyc; ) ogólnie staram sie przygotowywać tematycznie do porodu, wszelkie pojecia zwiazane z ciążą ale zawsze mnie czyms zaskoczą- jak tymi przeciwcialami dzisiaj:)))

My mamy konflikt serologiczny i jedynie co to badam odczyn Combsa. Po pierwszym porodzie nie miałam podanej immunoglobuliny bo córka ma tą samą grupę krwi co ja. Nic nie słyszałam o immunoglobulinie podawanej w 28 tygodniu ciąży.

Cześć dziewczyny. Siedzę juz od 1,5 godz po pierwszym pobraniu krwi i po podaniu glukozy. Zaraz mi plecy siada od tych niewygodnych krzeseł w poczekalni.
Ogólnie z wyparciem nie miałam problemu , ale to było tak słodkie ze strasznie chce mi sie pic , a pielęgniarka zabroniła nawet wody !!!! Poczytałam książkę , odpisałam na e maile , obdzwoilam rodzine , hmmmm co by tu teraz ....zrobic .....

No i po wizycie...

Z Marcelkiem wszystko w porządku, jedne co pan dr powiedział to ze mamy pępowinę dwunaczyniową (prawidłowa powina być trój-naczyniowa)
Ale mam sie nie martwić ogólnie, niekiedy tak sie zdarza. Jutro bede molestować o to mojego gina, zobaczę co powie.
A przed chwilą spojrzałam na bad prenatalne z 20-go tyg i tam pisze ze pępowina trójnaczyniowa, więc teraz sie zastanawiam jak to w koncu? Bo zmienić sie to nie mogło, cały czas jest taka sama tylko najwidoczniej ktoś mi tu zle mówi, tylko czy dzisiaj czy poprzednim razem?????????
A i Młody waży 1250 gram:)

I odwrócony jest przodem do mnie, więc nie było możliwości przełączyć go na 3D nad czym ubolewam ;(((((((((((((((((((((((((((((

Karina - ale Ci zazdroszczę tej opieki medycznej, w końcu to w interesie państwa jest by rodziły się zdrowe dzieciaczki, no a u nas.. ajj daleko nam jeszcze..
Sosnowiczanka - no faktycznie zdurnieć można. No nic zobaczysz, co Twój ginek powie jutro ;* na razie nie ma co rwać włosów z głowy. Przydałby się kolejny majster do konsultacji!
A Marcelek jaki duży, jejuuu pamiętam jak niedawno się cieszyłyśmy, że nasze maleństwa mają 8cm ;))

Mamma mila z ginekologicznej jestem zadowolona. Faktycznie wszystkie badania na czas i za darmo. Ale lekarze rodzinni czy pierwszego kontaktu to podobnie jak w Pl. Kaszle od piatku tak ze ma mi płuca wyrwac, gardlo zawalone, bylam wczoraj u lekarza to mnie nawet nie zbadal:( tylko dal krople homeopatyczne. I teraz ani spac, ani nic bo cały czas kaszle... brzuch mi sie niedlugo urwie; P :)
sosnowiczanka dziwna sprawa z ta pepowina... ale najważniejsze, ze nie jest to nic strasznego.

reklama
No i po wizycie...

Z Marcelkiem wszystko w porządku, jedne co pan dr powiedział to ze mamy pępowinę dwunaczyniową (prawidłowa powina być trój-naczyniowa)
Ale mam sie nie martwić ogólnie, niekiedy tak sie zdarza. Jutro bede molestować o to mojego gina, zobaczę co powie.
A przed chwilą spojrzałam na bad prenatalne z 20-go tyg i tam pisze ze pępowina trójnaczyniowa, więc teraz sie zastanawiam jak to w koncu? Bo zmienić sie to nie mogło, cały czas jest taka sama tylko najwidoczniej ktoś mi tu zle mówi, tylko czy dzisiaj czy poprzednim razem?????????
A i Młody waży 1250 gram:)

I odwrócony jest przodem do mnie, więc nie było możliwości przełączyć go na 3D nad czym ubolewam ;(((((((((((((((((((((((((((((

Ale duży już chłopak :D
Ciekawe co z tą pępowiną , daj znać jak się dowiesz.

Do góry