reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdjęcia z USG, wizyty lekarskie, badania...

reklama
Ja dzisiaj po wizycie, wszytko ok, szyjka długa, twarda i zamknięta, nic nie przytyłam od poprzedniej wizyty, ostatnio mała bardzo była pobudzona, powiedziałam o tym ginowi, ale on stwierdził że przecież on nigdy ruchów nie czuł, to nie wie jak to jest, za 3 tyg. kolejna wizyta i tym razem jest szansa na USG.

Ostatnia edycja:
Inizgata - super, że wsio ok.

To u mnie też super. Nerki super. Lekarz dokładnie je zbadał. Oprócz tego przy okazji wyłapał jakieś przepływy i się podniecał, że super widać i wszystko idealnie :) Poza tym przepisał mi maść na te żylaki warg sromowych. Na temat twardego brzucha i pobolewania w boku nic nie powiedział. Dostałam też L4 do następnej wizyty, receptę na żelazo i dopegyt bo skończy mi się przed wizytą. Do tego na ten żel. Przytyłam 600 g. Więc nie jest źle. Szyjka długa, zwarta i zamknięta. Czystość pochwy ok. Junior fikał aż miło :) Choć tego nie odczuwałam a na USG tańcował :) Widać, że ma jeszcze dużo miejsca.

Jestem zadowolona, odetchnęłam z ulgą. Nie wiem ile Junior waży bo lekarz stwierdził, że jest taki pomiar okupiony dużą możliwością błędu i powinno się taki pomiar robić co 2 miesiące by był on bardziej wiarygodny.

Zaraz zeskanuję fotkę i wrzucę. Już dawno nie miałam co wrzucać :)

EDYCJA: wrzucam zeskanowaną i zrobione zdjęcie - nie wiem co wyraźniejsze :)

USG 25 tc.jpgDSCF5918.jpg

Załączniki

• USG 25 tc.jpg
    USG 25 tc.jpg
    17 KB · Wyświetleń: 84
  • DSCF5918.jpg
    DSCF5918.jpg
    18,4 KB · Wyświetleń: 76
Ostatnia edycja:
Dzięki :)

Kasia - usta mięsiste i duże po tacie i mamie :) Będzie laski całował, że hej :) A i któreś z ujęć było jak otwierał buźkę, nie wiem czy to zdjęcie nie jest zaraz po tamtym :) Hehe

Grabola, ja przy wizytach nie mam USG tak więc nie wiem ile mała waży, może dowiem się za 3 tyg. bo będę lekarza molestować o USG.
MałaZosia widać że junior zadowolony i dobrze mu tam u Ciebie:-)

reklama
Ja ból gardła w ciąży bardzo szybko wyleczyłam płukaniem gardła mieszanką zaparzonego rumianku i szałwii. Ważne jest żeby płukać często ale krótko - dosłownie raz - dwa razy. Zbyt długie płukanie podrażnia gardło.

Do góry