reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zdjęcia z USG, wizyty lekarskie, badania...

reklama
Dziękuję Wam dziewczyny. Stresowałam się tą wizytą, bo słyszałam że na usg w 3D można wykluczyć niektóre wady genetyczne, i nie mogłam spać przed... Na szczęście na razie wszystko oki . Z tej ruchliwości to wszyscy się śmieją, bo zarówno ja i mąż w dzieciństwie mieliśmy ADHD, więc zaczyna już się w brzuszku mamy :)

Co do NFZ to zgadzam się z Wami dziewczyny w 100%. Nie zapomnę, jak na początku ciąży miałam plamienia, i poszłam do lekarza w PL bo akurat byłam na wizycie u rodziców i nie miałam wyboru... Poczułam się potraktowana jak rzecz, zbadała mnie (bolało) powiedziała "tak, widzę ciemny odchód" - tak nazwała moje plamienia (SZOK) i nie powiedziała NIC więcej!Zapisała Duphaston i nara. Nic, że to się zdarza, mam się nie przejmować. Jakby moja ciąża już była na straconej pozycji. Nigdy więcej takich lekarzy, powinna przyjmować porody zwierząt w oborach a nie prowadzić ciąże kobiet...

Wierzę, że można spotkać życzliwego lekarza w Polsce, ja niestety miałam pecha

Witajcie.
Jestem po wizycie, znaczy się rano była, ale tak byłam padnięta że zasnęłam i ten ból głowy. Więc tak, co do płci to nic się nie zmieniło i będzie Pawełek. Niestety szyjka miękka i znów mam wrócić do luteiny 2x1. Mam uważać na bóle takie zasysające w dół. Dziś mnie przejrzano od wszystkich stron i na koźle i usg dopochwowe i przez powłoki. Szyjka zamknięta 3,5 cm, ale miękka. Mam unikać długich spacerów, nic nie dźwigać i kontrola za 3 tyg. Zapisałam się też na NFZ na badanie genetyczne 13 czerwca do tego lekarza co wcześniej chodziłam. Lekarka da mi skierowanie żebym nie płaciła
laugh.gif
Mały waży 200g i jest duży jak na ten tydz ciąży.
No i TSH 1,05. Cytologia Pap II ale napisali że zrobiona warunkowo, gdyż jest duża ilość komórek zapalnych. Lekarka mi powiedziała, że jest ok. Nic mnie w środku nie swędzi, a i wydzielina jest ok.

hej :) ja też już po wizycie jestem no i uwaga uwaga..... maluch pokazał nam się dzisiaj i będziemy mieć chłopca! Także witamy Jakuba :) mąż dumny chodzi jak paw :-D wszystko na badaniu jest ok, synek rośnie, został pomierzony i jest zdrowy co nas bardzo cieszy. Następna wizyta za miesiąc :-) także hod-dogów zdecydowanie więcej bynajmniej jak na razie

Nova, Sony, Nulka - gratulacje z udanych wizyt! bardzo sie ciesze ze dobra passa trwa :)

No to hot dogi rządzą :D kurcze zaczynam załowac ze jednak odstąpilam od wyodrebnienia plci dziecka z mojej krwi...juz bym wiedziala a tak? wszyscy pomalu wiedzą a Groch dupe chowa!

Jeszcze raz gratulacje:*

reklama
Do góry