reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdjęcia z USG, wizyty lekarskie, badania...

Dziękuje dziewczyny jednek intuicja się nie pomyliła :-)
Ja wiem, że 100% będzie wiadomo jak wyjdzie w październiku

reklama
Oj, ja też dawno tu nie zaglądałam (na bieżąco staram się być jedynie na głównym :zawstydzona/y:).

Więc krótko - gratuluję wszystkich udanych wizyt i pierwszych płciowych odkryć ;-)

Co do Ciebie zaś pietrucha to Ci powiem tak: gdyby każde podejrzenie jakichś wad się potwierdzało, to nasza rasa pewnie kiepsko by się miała. Pociesz się, że większość takich dodatkowych badań potwierdza jedynie, że wszystko jest dobrze - i u Ciebie też tak właśnie będzie, zwłaszcza, że drugi lekarz nie widzi nic niepokojącego.
U mojego syna podejrzewano wadę serca - trzech różnych lekarzy ją wykluczyło. Po porodzie też się jeszcze czepiali w szpitalu, że dziwne szmery, więc znów badania dokładne i znów wszystko okazało się dobrze. No i mam tym większą pewność, że jest ok, bo normalnie takich badań się nie robi i czasem nie wiadomo że coś się dzieje, a tak wszystko sprawdzone i pewne, że jest dobrze.

Melduję się po wizycie, wszystko ok, serduszko pięknie biło nawet chwilę go posłuchaliśmy :) W okolicach 23-25tc mam iść na połówkowe 3d więc pewnie na początku czerwca :)

Gratuluję dziewczyny udanych wizyt, u nas też chłopak :D ale to już wiem od 13/14tc mam nawet foto siusiaka :D

Bardzo się cieszę, że wszystkie dzisiejsze wizyty pozytywne.

Kamcia
gratuluję córeczki!

Deli gratuluję synka!

[FONT=&quot]Lussia gratuluję synka![/FONT]

Dziewczyny gratuluje udanych wizyt, chłopców i dziewczynki ;) Ja mam wizytę we czwartek ale nie wiem czy poznam już płeć, pewnie nie :/ także zazdroszczę i oby samych dobrych informacji nie brakowało na tym dziale :-D

Bardzo możliwe, ze będziesz już wiedzieć bo w 16 tyg. nie ma z tym problemu. Mi wcześniej nie powiedział lekarz bo dziecko miało pępowinę między nogami i nie chciał zgadywać.

Kamcia gratulacje:) wymarzona córa:)

Delucha:) jeju to teraz masz nakaz trzymania kciuków za mnie!!! obie mamy Oliwki i obie mamy teraz mieć synków!!! rzekłam- i jak bede mieć drugą córe to złoze u Ciebie reklamacje:p :D

Lussia - gratki z okazji udanej wizyty:) ale jak Wy w 13-14 tygodniu znaliscie plec????? strasnzie szybko:p tak czy siak gratulacje syna:)

jeszcze raz gratulacje!!

Perle cały czas trzymam kciukasy, by twój Groch miał siusiaka. Za rok planuje wypad w twoje regiony i może się uda spotkać :-D. Co do ewentualnej reklamacji to składaj u męża ja z poczęciem Grocha nie miałam nic wspólnego :p :-). Nie no będzie Leopold jak nic.

Lussia ja przy córce też w 13 tc wiedziałam. Tak się pokazała, że wątpliwości lekarka nie miała.

Deli jaki juz Ci pisałam- zapraszam-owszem na kawe z ciastkiem za daleko- ale obiecuje ze ugoszcze sniadaniem, obiadem i kolacją, łozem i nawet wanne udostępnie- zatem możesz wpadać na troszke dłuzej niz na kawe:) jak bedzie Leopold na obiad będą hot dogi- jak...no włsnie nie mam imienia dla pipeczki- będą chessburgery:p

ps. a tak w ogóle co ty robisz na bb w środku nocy?????

reklama
Wczoraj mialam wizyte i nie dowiedzilam sie nic ciekawego, ale za to cos super waznego, ze WSZYSTKO JEST W PORZADKU! :tak: No i ponoc nie urodze giganta, lekarz ocenil ze nie powinien wazyc wiecej niz 3 kg. Ciekawe, co z tego wyjdzie. No i nie wiem co z polowkowym, czy to wczorajsze USG to juz bylo to, czy dopiero kolejne? Bo mam USG na kazdej wizycie.
Niestety nadal nie wiem kto mi tam pomieszkuje. Mala wiercidupka tak sie krecila ze nie mozna bylo uchwycic. Ponoc chlopczyk ale z takimi dwoma duzymi pytajnikami. Kolejna wizyta za 4 tygodnie wiec uzbrajam sie w cierpliwosc:tak: i musze znalezc imie jako alternatywe dla mezowskiego Alexandra:-) Niestety z meskich nic mi sie nie podoba:-(

Do góry