reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdjęcia z USG, wizyty lekarskie, badania...

Carla - spokojnie, może ciąża młodsza.
Ja 58,5 ale wzrost 164 :/ masakra jakas ;P choc w pierwszej ciazy startowalam z 60 a skonczylam na 78 :) haha dwa lata zrzucałam :p

reklama
a mi na badaniu nikt nie powiedzial ile Groszke ma wzrostu..hmmm...no nic- lekarka powiedziala ze ok to ok!

Carla- to tez pewnie od sprzetu duzo zalezy- spokojnie tylko czas tutaj cos wyjasni! trzymam kciuki za WAS!

Ja to sie nie bede chwalic ile waze:p ale powiem Wam ile wazylam w pierwszej ciazy- przed ciaza 53 kg (170) w dniu porodu 60 kg (dalej 170 cm :p) po ciazy tydzien 47 kg..to byla masakra.....a teraz waze...stosunkowo wiecej:D a nie uroslam:D

Ja startuje z wagi 59kg przy wzroście 164cm... Kiedys wazylam troche wiecej:szok: ale całe szczęście udało mi sie zejść z wagi:) przy blizniakach bede pewnie większa niz wy wiec głowa do góry;)

co prawda napisalam w ogólnym wątku ale napisze i tu
byłam na usg
smiley.gif
dzidziuś rozwija się prawidłowo ma 15mm i wiekowo odpowiada terminowi czy z OM 8tc skończony
laugh.gif
są rączki i główka a nogi troche się schowały ale oczami serca było widać
laugh.gif

u mnie waga startowa 54/55 (166cm)
pierwsz ciaza start z 56 a przytyłam 12kg
po ciąży 3 miesiące ważyłam 3kg mniej niz waga z przed ciąży :)

Dzagus- gratulacje i ciesze sie bardzo :) machał??

Nnatalie- niekoniecznie wiecje bedziesz wazyc- moja przyjaciolka z blizniakami byla szczypiorek:) na to nie ma reguly :)

No to z Was ladne kruszynki. Ja wczoraj bylam mierzona i wazona- przy 165cm waga wskazywala 61kg :p

Ale może od początku.. testowałam w domu 10.02.2012 i test wskazywał blade, ale 2 kreseczki. Tak więc od razu zrobiłam termin u lekarza. USG 13.02 niestety nic nie wykazało :( Dlatego mój ginekolog zlecił zrobienie badania krwi, które już nie pozostawiało złudzeń :) Wczoraj (27.02) było już w końcu widać naszą 3mm kruszynkę i pięknie bijące serduszko!

Mogę już z radością brać udział w waszych owocnych rozmowach,pomimo,że mamą będę po raz pierwszy.

z was same szczypiorki :) ja o wadze nie będe pisać... jestemw 1 ciązy i na poczatku zamiast chudnąć jak niektóre kobierty to mi brzuch zrobił sie okrągły... (woda sie w organizmie zbiera)...:):) Ja nie myśle o wadze myśle o maleństwie żeby było zdrowe a ja sobie poradze ze zrzuceniem, codzienne cwiczenia itp...

ja mam tendencje do tycia niestety jak połowa mojej rodziny...

Gratuluje pięknych fasolek. U mnie niestety był widoczny tylko pechęzyk ale to dopiero 5 tydzień więc czekam z niecierpliwoąscia na kolejne USG (08.03). Mam nadzieję że na dzień kobiet tym razem dostanę super prezent i ze zobaczę roównież moją małą fasolkę.
Startuję z wagą 49 kg prz wzroście 158 cm.

reklama
m-s dla każdej z nas maleństwo jest najważniejsze. Ja w poprzedniej ciąży przytyłam 23 kg i nic sobie z tego nie robiłam wtedy i jak teraz znów będę hipciem to co.

Kate u mnie na pierwszym USC też był tylko pęcherzyk, a kilka dni później zobaczyłam serduszko :-). Będzie dobrze.

Dzwonił do mnie pan z lab poinformować, ze wynik mam poniżej normy (glukozę) ale właśnie zauważył, że jestem w ciąży więc to nic poważnego. Mam się nie martwić i przyjść na kolejną wizytę zgodnie z terminem. Najpierw mnie zestresował, a potem mówi że OK wrrrrrrr

Ostatnia edycja:
Do góry