reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdjęcia z USG, wizyty lekarskie, badania...

reklama
my juz po kolejnej wizycie i spotkaniu z naszym bąblem :)
Ruszał się niemiłosiernie, zkrywał twarzyczkę rękami, cudny widok. Lek obejrzał dokładnie i powiedział że wszystko jest ok. Ale ponieważ nam przysługuje za darmo to w pn ide jeszcze na to łączone badanie genetyczne.
Dr kazał odstawic kwas foliowy a przerzucic sie na jakies tam konkretne witaminki.
Z mojej masy badań wszytskie są ok poza moczem z któym będziemy cos robic na pewno bo najwyraźniej mam jakies zakażenie.

Po wizycie i tym niesamowitym obrazie na usg mielismy takie emocje z mężem że do 1 w nocy nie spaliśmy :-)

Żabka ale masz super zdjęcie, ale najważniejsze że z dziodziolkiem wszystko w porządku!
Madziarra super wygląda, naprawdę teraz to jest taka pamiątka. Super że wszystko gra:tak:
Nimitti cieszę się że groszek jest zdrowiutki, a zdjęcie ciekawe:-)
Kania a jakie wyszło Ci tsh?ja leczę się na niedoczynność więc jestem w temacie co nie co
Betina nie dziwie się że w Was tyle emocji było, u nas jest to samo po każdej wizycie a jak już będzie się dzieć ruszał to już chyba wogóle oszaleje. Najważniejsze że jest wszystko dobrze z takich wiadomości nic tylko się cieszyć:tak:
Ja mam wizytę w poniedziałek (20.08) i strasznie na nią wyczekuje. Obym też przyniosła piękne zdjęcie i same dobre wieści:tak:

NomiMalone, Kania78- a jakie Wam wyszły wyniki TSH?

Tsh -> 0,455 µlU/ml obok miałam napisany przedział normy: 0,270-4,20 .

Pani dr powiedziała przy okazji co do badań , że trzeba brać na nie poprawkę , bo dla kobiet w ciąży są troszkę inne normy.
Ale Tsh powiedziała , że mam dobre.

ja teraz biorę jakieś (nazwy nie pamiętam) czopki dopochwowe na czystość. Doktorowa powiedziała, że to dziecku nie zaszkodzi, a ze względu na moje duże upławy lepiej dmuchać na zimne i brać czopki, bo zakażenia grzybiczne w ciąży mogą przysporzyć problemów. Nie znoszę jakichkolwiek globulek i czopków. Zostało mi jeszcze 5 sztuk. Przez te czopki nie czuję się komfortowo w ciągu dnia , bo co trochę coś wypływa :zawstydzona/y: i co chwila patrze czy nie plamię krwią. A , że 2 ciąże już poroniłam a trzecią miałam pozamaciczną to trochę jestem w strachu każdego dnia. Jak to się mówi jestem przewrażliwiona. Każda boleść albo wydzielina to lęk i pytania " od czego, dlaczego, czy coś poważnego.... itd" dlatego już się nie mogę doczekać września i kolejnej wizyty i sprawdzenia czy wszystko ok, czy serduszko bije , czy się rozwija prawidłowo. A najlepiej jakby już był Marzec :-)

Nimitii - to czekanie mnie dobija, tym bardziej , że ja typ nerwowy jestem i zawsze wszystko chce tu natychmiast i w tej chwili

Ostatnia edycja:
NomiMalone oj wierze ci! ja miałam tak wysokie ciśnienie w gabinecie u lekarza przed badaniem, że kazał mi sie uspokoic bo to niezdrowe i przez to musze teraz 3 razy dziennie mierzyć cisnienie i do niego dzownić z wynikami ><. Ja jestem cholernie niecierpliwa i wierze ci że ciebie czekanie dobija. Ja naprawde najchętniej zamieszkałabym w gabinecie pana doktora :D

reklama
Do góry