reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

KWIECIEŃ:

05.04.2014 Infinity wysoka beta
05.04.2014 lady_margot wizyta podglądanko
05.04.2014 Kotuska I weryfikacja
05.04.2014 Agulla podglądanko

07.04.2014 Tajger usg - podglądanko
7~8.04.2014 smerfeta histeroskopia
08.04.2014 Kotuska II weryfikacja
08.04.2014 Genna ostatnia wizyta u immunologa
08.04.2014 anuszka wizyta przed crio
08.04.2014 Tola podglądanko
08.04.2014 Magda_7891 wizyta u genetyka
09.04.2014 Genna - gonapeptyl
09.04.2014 ema wizyta serduszkowa
10.04.2014 lady_margot crio transfer
12~13.04.2014 Anulla wysoka beta
14.04.2014 Heiza wizyta u immunologa
16.04.2014 Agaawa wizyta i dobór stymulacji
16~18.04.2014 Magda_7891 wizyta - zaczynamy
24.04.2014 Genna - start stymulacji
25.04.2014 montana8 wizyta kontrolna
28.04.2014 AniaM wizyta - kolejne spotkanko z maluszkami

MAJ:

05.05.2014 ? - Genna punkcja
10.05.2014 ? - Genna transfer

reklama
Magda super prowadzisz kalendarz! :tak: Dzięki :-* Jesteś z Tczewa?
Mimozama witaj
Infinity gratulacje!!! Jejku ale super! :happy:Jak u lekarza? Było już coś widać na usg?
Montana mąż ma wysoką gorączkę? Mam nadzieję, że poniżej 38
Kasik ja też nie wiedziałam, że to było inne badanie niż standardowa wit D3 :sorry:
Kotuska nie możesz być zdołowana. Wyniki masz piękne, no i masz 2 mrozaczki :tak: Wszystko będzie dobrze, na pewno się uda :tak:
DW87 bardzo dobrze, że kariotypy są OK. Najważniejsze aby genetyka była prawidłowa, bo na nią lekarstwa nie ma. Immunologię też sprawdzasz?
Ilka nie naciskaj męża, może musi przemyśleć to sam w sobie. Bądź po prostu przy nim, przytulaj się do niego, ale nie pozwól byście oddalili się od siebie. Wierzę, że w końcu się otworzy. Trzymaj się! Przytulam :-*

Zapytam ponownie bo może w ferworze wypowiedzi nikt mnie nie zauważył ....
czy możecie mnie uświadomić w temacie Scratching endometrum i Próbnego transferu? na kolejnej wizycie mam mieć to właśnie robione, coś tam w necie znalazłam w temacie, ale to zawsze inaczej wiedzieć w pierwszej ręki o co w tym chodzi?: Eek:

Scratching endometrium to po prostu zadrapanie endometrium, ma ułatwić zagnieżdżanie się zarodka (robi się jakoś cykl przed ale nie pamiętam w której fazie cyklu bo nigdy nie miałam), natomiast o próbnym transferze pierwsze słyszę :szok: nigdy na forum nie znalazłam wzmianki o czymś takim

Kotuska wiem, na dodatek jesteś na relanium więc na prawdę nie wiem po co takie weryfikacje skoro lekarz później wygaduje bzdury przez telefon. Może to właśnie ta lekarka napiła się wina? :confused2: Dla mnie to baba do zwolnienia dyscyplinarnego :wściekła/y:

Kotuska wiem, na dodatek jesteś na relanium więc na prawdę nie wiem po co takie weryfikacje skoro lekarz później wygaduje bzdury przez telefon. Może to właśnie ta lekarka napiła się wina? :confused2: Dla mnie to baba do zwolnienia dyscyplinarnego :wściekła/y:

Ja myślałam ze się przesłyszałam, bo po tym relanium spałam 3 h i ledwo wstałam jak zadzwoniła ( godzinę po czasie umówionym ) Ale sie jej zapytałam wino czerwone ? A ona- tak przecież jeszcze w ciąży pani nie jest. I jeszcze mam iść do kina się odstresowac. I nie mierzyć temperatury ani szyjki bo to jest śmieszne bo ona całe ciąże z twardą szyją prowadzi. A tempka pewnie od relanium niska.I bądź tu mądrym.

reklama
Witajcie kochane. Codziennie Was podczytuję. Obiecałam jakiś czas temu, że pokrótce napiszę o sobie i swoich starankach. A więc tak: staramy się z M o dzidziusia od około 4,5 roku. Mamy za sobą 3 nieudane IUI, w międzyczasie zmiana lekarza, który skierował mnie na laparoskopie i histeroskopie w związku z powracającymi polipami. Polipy skutecznie usunięto w październiku 2013 ale okazało się podczas laparoskopii, że moje jajowody są niedrożne. Podjęliśmy decyzję powrotu do GMW w Opolu. Leczymy się u dr Niemczyka. Z kwalifikacją nie było problemu. W lutym podeszliśmy do ICSI. Mieliśmy 4 zarodeczki,z których 1 nam podali w 5 dobie, pozostałe niedotrwały do mrożenia. W 9 dpt beta 10.96 więc mieliśmy nadzieję, ale nie trwała ona długo. Okazało się że była ciąża ale biochemiczna. Płacz, załamanie trwaly bardzo krótko. Podnieśliśmy się i walczymy dalej. We wtorek mamy już wizytę kontrolną, zaczniemy od wyciszenia organizmu,a w maju RUSZAMY. Stymulacja...punkcja... transferek...i MALUSZEK Z NAMI ZOSTANIE :tak: Mocno w to wierzymy :)

Do góry