reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Mimozama nie ma się czego bać i będziesz miała mniejszy stres przy właściwym zabiegu a to też ważne :tak:w większości przypadków nie ma żadnych problemów i tym samym nie ma żadnego bólu czy dyskomfortu. Żadnych krwawień nie powinno być ale oczywiście dla komfortu psychicznego możesz wziąć zwykłą, małą wkładkę higieniczną.
I jeszcze jedno - na właściwy transfer trzeba przyjść z wypełnionym pęcherzem moczowym bo wtedy macica się inaczej 'układa' i lekarzowi łatwiej jest wykonać zabieg - podpytaj może o to - bo przy próbny zakładałabym że powinno być tak samo.

Smerfeta wiem że czasami się zdarza ... na forum jest nawet dziewczyna która miała zabieg (nie wiem czy dobrze pamiętam nazwę :sorry: ..) 'hegragacji szyjki' bo właśnie nie mogli wykonać transferu. Ale chyba nie zdarza się to mimo wszytko często.
Ja miałam raz niewielkie problemy ale to z mojej winy bo nie miałam wypełnionego pęcherza.

Ostatnia edycja:
reklama
KWIECIEŃ:

07.04.2014 Tajger usg - podglądanko
7~8.04.2014 smerfeta histeroskopia
08.04.2014 Kotuska II weryfikacja
08.04.2014 Genna ostatnia wizyta u immunologa
08.04.2014 anuszka wizyta przed crio
08.04.2014 Tola podglądanko
08.04.2014 Magda_7891 wizyta u genetyka
08.04.2014 Bernadka wizyta kontrolna
09.04.2014 Genna - gonapeptyl
09.04.2014 ema wizyta serduszkowa
10.04.2014 lady_margot crio transfer
12~13.04.2014 Anulla wysoka beta
14.04.2014 Heiza wizyta u immunologa
16.04.2014 Agaawa wizyta i dobór stymulacji
16.04.2014 Infinity wizyta pęcherzykowa
16~18.04.2014 Magda_7891 wizyta - zaczynamy
24.04.2014 Genna - start stymulacji
24.04.2014 Infinity wizyta serduszkowa
25.04.2014 montana8 wizyta kontrolna
28.04.2014 AniaM wizyta - kolejne spotkanko z maluszkami

MAJ:

05.05.2014 ? - Genna punkcja
10.05.2014 ? - Genna transfer

a Magda jak zwykle czuwa nad kalendarzem :-D;-)
a030.gif

Smerfeta bardzo, aż mi się miło zrobiło że tak szczerze się do mnie dziś 'szczerzył' :-D a tak serio to myślę że to też trochę kwestia jego dumy bo niedawno mieliśmy trudne rozmowy na temat skuteczności leczenia, niepowodzeń i badań i on obstawiał twardo przy swoich teoriach i statystykach i- mam nadzieję - nie mylił się :happy: W ogóle bardzo cenię w Gamecie to, że wszyscy się cieszą z każdego sukcesu - począwszy od Pani w labo po Panie w rejestracji i lekarzy :tak:

Magda szacunek że tak pięknie ogarniasz, dziękujemy :-)

no Magda robota na medal :tak: czyli prawidłowo rozszyfrowałam nr rejestracyjny ;-)
Infinity chyba każdy lekarz każdą ciążę traktuje jako osobisty sukces, a przynajmniej tak jest w Gamecie. Często chodzę również do dr Cz więc tak mniej więcej wiem jaki jest, ale i mój dr jakoś się zawziął i widzę że się mocno o mnie stara. Jeśli mi się nie uda, to tak jakby jego porażka. Ja też jestem bardzo zadowolona z Gamety, nie tylko z lekarzy, ale i z położnych i rejestratorek. Zawsze starają się pomóc, tylko trzeba z nimi po ludzku gadać a nie robić awanturę

Chyba zaraz odpadnę bo robię sobie odstresowanie przed szpitalem przy piwie i już mi %%% uderzają do głowy :-D

smerfeta dokładnie ... ciesze się że nie podjęłam żadnej pochopnej decyzji o zmianie Kliniki a miewałam chwile zwątpienia :zawstydzona/y: ...
A Ty z tymi % to nie przesadzaj bo jutro będziesz żałować ;-)

reklama
_Infinity_ mam nadzieję że nie będę tą" jedną na milion"- a niestety często mi się to zdarza. Bo kto mógł by mieć usunięty przydatek prawy a potem okazuje się że jednak go ma:eek: już o domniemanej Endomeriozie:wściekła/y: Cóż mam nadzieję że tym razem będzie mniej stresów lub chociaż mniej problemów.

Do góry