reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Mimozama nie ma się czego bać i będziesz miała mniejszy stres przy właściwym zabiegu a to też ważne :tak:w większości przypadków nie ma żadnych problemów i tym samym nie ma żadnego bólu czy dyskomfortu. Żadnych krwawień nie powinno być ale oczywiście dla komfortu psychicznego możesz wziąć zwykłą, małą wkładkę higieniczną.
I jeszcze jedno - na właściwy transfer trzeba przyjść z wypełnionym pęcherzem moczowym bo wtedy macica się inaczej 'układa' i lekarzowi łatwiej jest wykonać zabieg - podpytaj może o to - bo przy próbny zakładałabym że powinno być tak samo.

Smerfeta wiem że czasami się zdarza ... na forum jest nawet dziewczyna która miała zabieg (nie wiem czy dobrze pamiętam nazwę :sorry: ..) 'hegragacji szyjki' bo właśnie nie mogli wykonać transferu. Ale chyba nie zdarza się to mimo wszytko często.
Ja miałam raz niewielkie problemy ale to z mojej winy bo nie miałam wypełnionego pęcherza.

Ostatnia edycja:
reklama
KWIECIEŃ:

07.04.2014 Tajger usg - podglądanko
7~8.04.2014 smerfeta histeroskopia
08.04.2014 Kotuska II weryfikacja
08.04.2014 Genna ostatnia wizyta u immunologa
08.04.2014 anuszka wizyta przed crio
08.04.2014 Tola podglądanko
08.04.2014 Magda_7891 wizyta u genetyka
08.04.2014 Bernadka wizyta kontrolna
09.04.2014 Genna - gonapeptyl
09.04.2014 ema wizyta serduszkowa
10.04.2014 lady_margot crio transfer
12~13.04.2014 Anulla wysoka beta
14.04.2014 Heiza wizyta u immunologa
16.04.2014 Agaawa wizyta i dobór stymulacji
16.04.2014 Infinity wizyta pęcherzykowa
16~18.04.2014 Magda_7891 wizyta - zaczynamy
24.04.2014 Genna - start stymulacji
24.04.2014 Infinity wizyta serduszkowa
25.04.2014 montana8 wizyta kontrolna
28.04.2014 AniaM wizyta - kolejne spotkanko z maluszkami

MAJ:

05.05.2014 ? - Genna punkcja
10.05.2014 ? - Genna transfer

a Magda jak zwykle czuwa nad kalendarzem :-D;-)
a030.gif

Smerfeta bardzo, aż mi się miło zrobiło że tak szczerze się do mnie dziś 'szczerzył' :-D a tak serio to myślę że to też trochę kwestia jego dumy bo niedawno mieliśmy trudne rozmowy na temat skuteczności leczenia, niepowodzeń i badań i on obstawiał twardo przy swoich teoriach i statystykach i- mam nadzieję - nie mylił się :happy: W ogóle bardzo cenię w Gamecie to, że wszyscy się cieszą z każdego sukcesu - począwszy od Pani w labo po Panie w rejestracji i lekarzy :tak:

Magda szacunek że tak pięknie ogarniasz, dziękujemy :-)

no Magda robota na medal :tak: czyli prawidłowo rozszyfrowałam nr rejestracyjny ;-)
Infinity chyba każdy lekarz każdą ciążę traktuje jako osobisty sukces, a przynajmniej tak jest w Gamecie. Często chodzę również do dr Cz więc tak mniej więcej wiem jaki jest, ale i mój dr jakoś się zawziął i widzę że się mocno o mnie stara. Jeśli mi się nie uda, to tak jakby jego porażka. Ja też jestem bardzo zadowolona z Gamety, nie tylko z lekarzy, ale i z położnych i rejestratorek. Zawsze starają się pomóc, tylko trzeba z nimi po ludzku gadać a nie robić awanturę

Chyba zaraz odpadnę bo robię sobie odstresowanie przed szpitalem przy piwie i już mi %%% uderzają do głowy :-D

smerfeta dokładnie ... ciesze się że nie podjęłam żadnej pochopnej decyzji o zmianie Kliniki a miewałam chwile zwątpienia :zawstydzona/y: ...
A Ty z tymi % to nie przesadzaj bo jutro będziesz żałować ;-)

reklama
_Infinity_ mam nadzieję że nie będę tą" jedną na milion"- a niestety często mi się to zdarza. Bo kto mógł by mieć usunięty przydatek prawy a potem okazuje się że jednak go ma:eek: już o domniemanej Endomeriozie:wściekła/y: Cóż mam nadzieję że tym razem będzie mniej stresów lub chociaż mniej problemów.

Do góry