reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

In vitro 2024 - refundacja

Tak, w teorii w programie w zasadach jest napisane że hodowla powinna trwać 5 dni w celu zmaksymalizowania wyników, ale niektóre kliniki robią też transfery w 3 dniu (np. Novum). @PatPatPat a Ty nie masz już dziecka z ivf? Nie pamiętasz jak to przy poprzednim transferze było? Robisz teraz ivf w tej samej klinice?
ja znam dziewczynę, która korzystała z refundacji i miałam transfer 3 dniowca.

reklama
to chyba do mnie pytanie 😁 A kiedy masz punkcję?
Ja się czuję dobrze, lekko czuję jajniki i brzuch, ale naprawdę lekko i czasem. Ale ja dziś dopiero 8 dzień stymulacji, wczoraj największy pęcherzyk miał 14mm, więc ja jeszcze mam czas na bóle brzucha. Jedyne co no to jestem taka bez energii i śpiąca ciągle - ostatnim razem miałam to samo.
Wiesz, lekarze wiedzą co robią. Na pewno nic tam samo nie pęka :)
No pewnie tak 🙂 Ja mam we wtorek punkcję, dziś wieczorem Ovitrell. Dziś jest 13 dzień stymulacji, tak mi się to dłuży jakoś. Poprzednio mam wrażenie że szybciej się wszystko działo, no ale też protokół był krótki to może szybciej te pecherzyki rosły.

No pewnie tak 🙂 Ja mam we wtorek punkcję, dziś wieczorem Ovitrell. Dziś jest 13 dzień stymulacji, tak mi się to dłuży jakoś. Poprzednio mam wrażenie że szybciej się wszystko działo, no ale też protokół był krótki to może szybciej te pecherzyki rosły.
No powiem Ci, że mi poprzednia też szybko zleciała, a ta, no nie wiem jeszcze :D jak mi powiedzieli, że punkcja może być dopiero w poniedziałek za tydzień to trochę się przeraziłam, że jeszcze tyle czasu. No ale najważniejsze, żeby jajka była dorzałe.

Tak, w teorii w programie w zasadach jest napisane że hodowla powinna trwać 5 dni w celu zmaksymalizowania wyników, ale niektóre kliniki robią też transfery w 3 dniu (np. Novum). @PatPatPat a Ty nie masz już dziecka z ivf? Nie pamiętasz jak to przy poprzednim transferze było? Robisz teraz ivf w tej samej klinice?
Tak mam synka z ivf w 2021r.
Tak jestem cały czas w klinice invimed

❤️ Jestem już po histero - tym razem bolało 😬 ale wycięto mi małego polipa i złuszczali całe mini-polipowate endometrium. Z widoku na usg można było stwierdzić że jest przewlekle zapalenie Endo więc biorę dużą dawkę antybiotyku przez najbliższe dwa tygodnie. :) nie wiem jak teraz mój cykl będzie wyglądał totalnie przez to łyżeczkowanie. Więc coś czuję że zrobimy cykl przerwy. A potem podejście do transferu na cyklu stymulowanym - w nadziei że się uda wychodować więcej niż jeden pęcherzyk i podnieść naturalny progesteron :)
U mnie po ostatniej biopsji Endo też wyszedl wynik pozytywny na przewlekle zapalenie endometrium, od poniedziałku startuje z lekami, nastepnie po przeleczeniu robimy cykl przerwy i dopiero w kolejnym, już wyliczyłam że to bedzie koło 7 maja transfer :) jeśli zrobicie ten cykl przerwy to chyba znów będziemy transferować w podobnym terminie, tylko tym razem musi zakończyć się pozytywnie :)

reklama
reklama
Do góry