reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Ania ja Menopur przechowuję w lodówce, pielęgniarka mówiła, że w temperaurze poniżej 25 stopni i tak samo jest napisane na opakowaniu. Teoretycznie zimą mógłby być poza lodówką ale na pewno 5-8 stopni w lodówce mu nie zaszkodzi. Gonapeptyl natomiast koniecznie w lodówce. Tak się zastanawiałam właśnie, że skoro Gonapeptyl koniecznie w lodówce to dlaczego nie dają opakowania termoizolacyjnego na drogę, ja muszę przejechać 120 km od kliniki a w samochodzie przecież jest ciepło.
dziękuje :*
My jak kupowaliśmy gonapeptyl to dostaliśmy opakowanie termiczne ale to może dlatego, że o to zapytałam :eek:

reklama
DW ale super wieści bardzo sie cieszę aż całe 4,3 mm szczęścia, mam nadzieję że ja też mojego kropka zobaczę we wtorek:-).

Karusia takie objawy to dobre objawy będzie kłuło, i będzie bolało podbrzusze jak na @ ale ona nie przyjdzie, ajk bedzie lekkie krawawienie to też dobrze, to implantacja ja tak miałam i kropuś jest:-). Nie martw się i nie stresuj bo nasze dzidzie tego nie lubią.

Karusia ja bym się cieszyła takimi objawami, a nie martwiła :tak: Poza tym bierzesz mega dawki progesteronu więc możesz mieć różne dziwne objawy

DW gratulacje!!!! :laugh2:
Montana i jak wyniki? mogę pogratulować? :sorry:
Kasik ja też gonapeptyl dostałam w termotorebce

A ja dołączam do tych "lubiących" codzienne zastrzyki :-p Teraz mam Gonal w dawce 225 j przez 5 dni a potem wizyta i włączenie cetrotide (czy jakoś tak). Ta moja mutacja to dr powiedział, że to nic takiego, że nie wpływa na nasze problemy, ale mimo wszystko aby se dopomóc dostałam kwas foliowy 5 mg i Prewenit intensiv. Z tego co kojarzę dziewczyny na wątku o ivf pisały o tym leku. Mam nadzieję, że dr wiedział co mi daje bo ten prewenit ma też kwas foliowy :eek: No nic, idę se łyknąć... zafoliuje się na cacy

Ostatnia edycja:
montana Tule mocno :(
smerfeta tylko nie zafolijuj się az tak . chociaż usta zostaw i kawałek brzucha, żeby łykać tabsy i brać zastrzyki ahahahahahaha
a ta mutacja z jakiego badania wam wyszła? specjalnie na to czy w kariotypach czy jak?

reklama
Montana strasznie mi przykro, doskonale wiem co czujesz, bo tez tam byłam :-(

DW
bardzogratuluję i trzymam mocno kciuki za serducho.

Dziękuję za miłe powitanie, a moja historia jest taka, że mam zaraz 39 lat, nie wiem kiedy to się stało bo cały czas czyję się na 25 :-D
Od 8 lat staramy się o maluszka i problem w tym, że nie ma problemu, u mm wszystko ok i u mnie też. Poprzednie dwa IVF robiłam w Invimedzie w Gdyni, wtedy AMH miałam 4,68, teraz już 1,83. Stymulowałam się dobrze za każdym razem, ale po dwóch dobach z 11 pobranych, 9 zapłodnionych zostawały tylko dwa, pozostałe przestawały się dzielić. Mam nadzieję, że tym razem będzie inaczej.
Mam 9 dzień stymulacji, Gonapeptyl i Menopur 225. Na ta chwilę, 3 małe pęcherzyki w prawym jajniku i 5 12cm w leym i jedne16cm.
Dr powiedział, że te z prawego mogą nie dojrzeć, więc liczę na lewy. Chodze do profesorka jak tylko jedt a jak nie to do Zielińskiego.
W poniedziałek podglądanko i pick up prawdopodobnie w środę.
Co myślicie o akupunkturze przed i po transferowej?

Do góry