reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

In vitro 2024 - refundacja

reklama
Ja też staram się być dobrej myśli ale czasami jest ciężko. Jeszcze ostatnio wyszły u męża nieprawidłowości w kariotypie więc też lekka załamka tym bardziej że po badaniach w innym laboratorium był OK.
To takie niesprawiedliwe, że tyle już musiałyśmy znieść w trakcie starań, a teraz dalej jest pod górkę. Nigdy człowiek nie może być pewnym, bo zawsze rzucane są jakieś kłody pod nogi :(
Też przeziębiłam się w trakcie stymulacji, miałam kaszel, straciłam głos, trochę ból gardła i prawie nie mówiłam. Nie brałam żadnych przeciwzapalnych leków (typu paracetamol) tylko syropki na kaszel dla dzieci bo nie miałam temp. Herbata z miodem cytryna pomaranczą i goździkami. Na noc ząbek czosnku i gorące mleko z miodem. I to w samym środku stymulacji. Na 8 pobranych komórek 6 było zapłodnionych, mamy 2 blastki (mam prawie 41Lat i endo) więc chyba niezły wynik.

Jeśli to początek to raczej skłaniałbym się aby przerwać. Bo z temperaturą może być ciężko. A dużo się mówi teraz że długo nie idzie tej gorączki zbić. Szkoda żebyś się faszerowała na darmo.
Właśnie chyba mi się udało to przetrwać bez większego szwanku, bo objawy odpuściły. U mnie nie było temperatury. Jutro mam pierwsza wizytę usg jak rosną pęcherzyki, podpowie ktoś jak wygląda dalej ta procedura? To moja pierwsza i jestem w tym całkiem zielona. Czy dalej będę stymulowana? Kiedy mogę spodziewać się punkcji? Dziś mam 5 dc.

U mnie doktorka też powiedziała że cykl cyklowi nie równy i czasami tak jest z tym że nie chciała zmienić leków, rodzaju protokołu przy kolejnej próbie, nie zlecała badań, dostałam jedynie suple które mają poprawić jakość komórek, bo nasienie jest ok.
Podzielisz się jakie suple zostały zlecone na poprawę jakości komórek? :)

To takie niesprawiedliwe, że tyle już musiałyśmy znieść w trakcie starań, a teraz dalej jest pod górkę. Nigdy człowiek nie może być pewnym, bo zawsze rzucane są jakieś kłody pod nogi :(

Właśnie chyba mi się udało to przetrwać bez większego szwanku, bo objawy odpuściły. U mnie nie było temperatury. Jutro mam pierwsza wizytę usg jak rosną pęcherzyki, podpowie ktoś jak wygląda dalej ta procedura? To moja pierwsza i jestem w tym całkiem zielona. Czy dalej będę stymulowana? Kiedy mogę spodziewać się punkcji? Dziś mam 5 dc.
Będziesz stymulowana do czasu aż uznają że pęcherzyki już są odpowiedniej wielkości. Kontrola usg zazwyczaj co 2 dni. Cała stymulacja u mnie trwała chyba 12dni, ale to u każdej trochę inaczej.

Właśnie dziś jest 5 dzień właściwej stymulacji, więc pewnie +/- połowa czasu do punkcji. Napisałam do lekarza ale cisza, a temp cały czas rośnie mimo appapu 😥 już mam 38,9.
Wez dwa na raz, ja dostałam ochrzan w coazy że bierze się dwa przy ostrej gorączce bo goraczka jest zabójcza dla zarodka. Pisz do lekarza ale pewnie przerwie już masz 39.

Ja też staram się być dobrej myśli ale czasami jest ciężko. Jeszcze ostatnio wyszły u męża nieprawidłowości w kariotypie więc też lekka załamka tym bardziej że po badaniach w innym laboratorium był OK.
Jakie to nieprawidłowości? I jak to w innym laboratorium był kariotyp OK? możesz napisać coś więcej?

Grypa teraz niestety szaleje... Przy takiej temperaturze po paracetamolu raczej właśnie grypę typu A bym obstawiała. Ech, zawsze kłody pod nogi...

Mój syn na szczęście już po punkcji przyniósł grypę typu A z przedszkola, a przedwczoraj typu B. Obie w ciągu niespełna dwóch miesięcy. Ja dzisiaj 6dpt i też jestem chora. 🫣
Właśnie zrobiłam test combo i niby negatywny. Mąż wyczytał w ulotce jednego leku że daje objawy niepożądane grypopodobne, więc może to tego wina? Ale z drugiej powodowałby aż taka temperaturę? Wiecznie coś... Nie można wyjść z niczym na prostą...

Właśnie dziś jest 5 dzień właściwej stymulacji, więc pewnie +/- połowa czasu do punkcji. Napisałam do lekarza ale cisza, a temp cały czas rośnie mimo appapu 😥 już mam 38,9.
Właśnie zrobiłam test combo i niby negatywny. Mąż wyczytał w ulotce jednego leku że daje objawy niepożądane grypopodobne, więc może to tego wina? Ale z drugiej powodowałby aż taka temperaturę? Wiecznie coś... Nie można wyjść z niczym na prostą...
Ojej, przykro mi. To naprawdę dziwne żeby po leku tak było. Wszystko w rękach lekarza, w końcu nie raz spotkał się pewnie, że ktoś zachorował podczas stymulacji.

Ja za to dziś 11 dpp dostałam okres, mam transferować w tym cyklu na naturalnej próbie. Jak myślicie w którym DC mogę mieć owu? Czy normalnie będzie owulacja po stymulacji?
Jutro muszę dzwonić do kliniki i nie wiem jaki termin wybrać 🤔

reklama
Jakie to nieprawidłowości? I jak to w innym laboratorium był kariotyp OK? możesz napisać coś więcej?
Wyszedł rzadki wariant chromosomu 17 przy okazji badań w Katowicach. Na ta chwilę nie wiem co to dokładnie oznacza. Wcześniej w wynikach z Alabu nic takiego nie wyszło. Czekamy na resztę wyników i pewnie skonsultujemy to z genetykiem.

Do góry