reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Karusia to super, że tym razem masz chociaż jedną śnieżynkę :-) Jakie to dziwne ale punkt widzenia naprawdę zależy od punktu siedzenia. Ja nawet o śnieżynkach nie marzę, jedynie o zarodku do transferu :zawstydzona/y:

Kasik my poprzednio niestety też nie mieliśmy żadnych śnieżynek. Był tylko jeden którego dostałam do brzuszka. Teraz, kiedy zmieniono mi leki i protokół- wogole wszystko widać już jakiś progres i bardzo się z tego cieszymy:)
Mam nadzieję że ten kropek we mnie jest z tych silniejszych :) Bo imiona mamy już dawno wybrane - tylko nie ma komu ich nadawać ;)
U Was też się uda tym razem. Powiedz mi proszę bo nie pamiętam , jakim protokołem idziecie teraz i co bierzesz?

reklama
Karusia idę tak jak ostatnio krótkim ale zmodyfikowanym lekko. Od 18 dc poprzedzającego brałam estrofem, później 3 dni przed rozpoczęciem stymulacji odstawienie estrofemu i Menopur 300 j 7 dni, Gonapeptyl 6 dni. Doktorek widzi nadzieję w DHEA, który biorę już 3 miesiące, może pomoże na moje komóreczki. Ostatnio z 6 pęcherzyków były tylko 3 dojrzałe komórki (1 pusty, 2 niedojrzałe) ale żadna się nie zapłodniła :-( A Ty jakie leki bierzesz? Jakie masz AMH?

Anulla a Ty brałaś może estrofem przed stymulacją? Twój przypadek daje mi nadzieję bo masz AMH prawie takie jak ja i miałaś takie same dawki leków :-)

ja 21dnia brałam gonapeptyl, potem dołączył Menopur w dawce początkowo 225 potem 300. Nic poza tym prócz kwasu foliowego.

Miałam niby 9 pęcherzyków, pobrali 7 z tego 5 było ok. 4 się zapłodniły.

Będzie dobrze :) Tym razem na pewno

Ja po pierwszym zastrzyku,nie wiem czemu sie tak stresowalam ;) zrobiłam mały błąd bo nie zauważyłam ze do zera nie doszło i wyciągnęłam ,ale zaraz dostrzyknelam resztę ,mam nadzieje ze nie napsocilam :/

Witam dziewczynki,
Wraca na forum po prawie trzech latach przerwy, no cóż zakwalifikowałam się do programu, mam 8 dzień stymulacji w Inviccie w Gdańsku i mam nadzieję, że mogę się tu do was przytulić :-)
Gratuluję tym, którym betka już rośnie i mocno trzymam kciuki za te które na to czekają :-)

danii witamy ;-), to już prawie kończysz stymulację, zaraz pewno punkcja, tu na forum zawsze raźniej przeżywać te nasze starania ;-).
ilka_a bardzo dobrze,że dostrzyknęłaś resztę zastrzyku.

Ja jutro mam 10 dpt i idę na ponowną betkę, ale nie łudzę się za bardzo bo robiłam w 7dpt i wyszło 0,100 :-(, tylko nie wiem czemu ciągle boli mnie brzuch jak na @, mam też plamienia. Pewno miesiączka zbliża się wielkimi krokami, ehhh przykre to jest.... Dam znać jutro co mi wyszło, trzymajcie kciuki proszę.

Montana oczywiście ze 3mam kciukaski, pamietam o tobie i mam nadzieje ze bedzie dobrze bo nie zamierzam zmieniać tobie tego przypadkowego oznaczenia w tabelce :)
A ja mam juz antyki od mojego stacjonarnego doktorka i jak malpiszon przyjdzie czyli zapewne za 2,5 tygodnia zacznę je brać i mam nadzieje ze cos sie ruszy jak w marcu będę na wizycie :)
witaj Danii w kupie raźniej :)

Witaj Danii :-) Ja też w Invikcie Gdańskiej, z tym, że ja mam dzisiaj 5 dzień stymulacji :-) Kiedy masz punkcję? U kogo się leczysz? Opowiedz nam swoją historię, ile masz lat, jakie masz AMH, jaki macie problem? Widzę, że to Twoje 3 podejście więc trzymam kciuki, żeby przysłowiowe do 3 razy sztuka się u Ciebie sprawdziło :tak:

Montana kciukasy za jutrzejszą betkę:tak:

Genna fajnie, że jesteś krok do przodu :-)

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny:-) widziałam dzis po raz pierwszy naszą kropeczke:-) ma 4,3mm, cudowne uczucie, jakoś nie mogę w to jeszcze uwierzyć;-) teraz modlę się o serduszko!
Za Was również trzymam kciuki i będę się modlić:-)!

reklama
Do góry