reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

GizaS - to z całego serducha życzę bliźniolców :-) choć to niełatwy kawałek chleba ;-)
Lawendowy - gratuluje ruszenia z kopyta :-) Trzymam mocno kciuki
Agusiapela i za Twoje usg też

Generalnie całymi naszymi 3 serduchami jesteśmy z Wami i zaciskamy kciuki za.wysokie betki i podwójne kreseczki :-)

reklama
Gizas ale się zrelaksowałaś, no i ta parka dzieciaczków jeszcze doszła :)
Pełna Nataszka jest cudowna!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Co do rodzinki z Damasławka to ja znam tam tylko ich ale to mała mieścinka, Wieczorki się nazywają :)
Agusia to teraz 3mamy kciuki za podglądanko :) boshe ty już prawie na końcówce w porównaniu do mnie :)

Kochana nawet się nie zdążysz obejrzeć a już będziesz z brzusiem chodziła czego ci życzę z całego serducha :)

Malwisia wg mojego gina, ale też doświadczając po sobie, absolutnie nie. Leki na stymulacje tylko utuczą torbiel. Jesteś już tak blisko że lepiej nie ryzykuj. Niech torbiel się wchłonie i zacznij stymulacje :-)

Malwisia nie powinnaś podchodzić do ivf przy torbieli, bo tak jak pisze Smerfeta stymulacją tylko torbiel podtuczysz a pęchezyki będą nie widoczne.
Ja ze swoją torbielą walczyłam 3 cykle, ale z błędu lekarza właśnie ją podtuczyłam lekam za 2200 zł i 5 dnia stymulacji zamiast oglądac pęcherzyki ja zobaczyłam 5 cm torbiel i ivf zakończone.

Jutro rano jadę na wymrażanie kłykcin;-)podobno nie jest za przyjemne, dlatego biore męża za kierowcę:sorry2: udało mi się nawet załatwić na NFZ, byłam dziś u dr żony gina stacjonarnego do którego chodzę. Wizyta na NFZ, chciałą mi dac masć ale jak powiedziałam o ivf to wćisnęła mnie na jutro do innej placówki gdzie ma sprzęt i mi to zrobi:tak:

Witam w ten jak że słoneczny dzionek. Dla mnie pewnie bardzo pracowity bo po powrocie z pracy będę do późnego wieczora pracować przy żniwach ( zwalać zboże lub zwozić małą kostkę słomy) Mieliśmy to robić w niedzielę ale się rozpadało w nocy i nam pokrzyżowało plany. Tak już by było w większości zrobione. W sobotę też siedziałam na przyczepie i zwalałam ziarka i spaliłam sobie plecy. Teraz zauważyłam że wyszły mi takie krostki na szyji i nie wiem czy to jest efekt słońca czy tabletek. Biorę na tego mojego nieszczęsnego torbielą orgametril i czytałam że po nim wychodzi trądzik. Wczoraj miałam doła i wszystkie pesymistyczne myśli mnie nachodziły. Dzisiaj pewnie na zamartwianie się nie będę miała czasu. A co tam u was kobietki?

Malwisia ja na swoja torbiel w pierwszym cyklu brałam luteinę dopochwowo, w drugim cyklu brałam właśnie orgametril i a w trzecim antykoncpecję i znikła.

Jestem już po zamrażaniu kłykcin, może i nie było przyjemne, ale gorsze uczucie ma dopiero nastąpić jak pojawi się obrzęk i bedzie się goić , ale wysłałam po preparat do przemywania do apteki. Zabieg miałam za darmo-zaoszczędziłam 400 zł;-)dzięki życzliwości pani dr. Za dwa tygodnie zapisałam się na kontrolę, bo dr obawia się że te większe zmiany moga wymagać ewentualnie jeszcze jednego wymrażania.
No i czekam na @. Dziś drugi dzień po odstawieniu antyków.
Piękna pogoda u mnie:-)
Życzę wszytskim miłego dnia:-)

reklama
Gizas życzę Ci jak naj najmniejszego bólu przy gojeniu. Ja mam brać orgametril do miesiączki a potem antyki Atywia i 10 dc mam USG to może jest nadzieja że ten mój torbiel się wchłonie i będę mogła zacząć stymulację.

Ostatnia edycja:
Do góry