reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Witam!
Można się dołączyć?
W skrócie o mnie: Staramy się od 4 lat, mamy za sobą 2 IUI nieudane oraz 2 falstarty, kilka (6-7) cykli stymulowanych, badania M ok, moje też w miarę, AMH 3,9; FSH 10,8;drożna, immunologia ok. Leczymy się we Wrocławskim InviMedzie u dr G, początkowo u dr Ż, ale staliśmy w miejscu więc zrobiliśmy zamianę.
Ja również od wczoraj jestem zakwalifikowana do programu rządowego, od wczoraj też miałam już startować ze wszystkim, ale na USG okazało się, że mam torbiel 4,5 cm i muszę się wstrzymać jeden cykl. Dziś mój 24 d.c czekam na @ i zaczynam brać antyki, ok 21 d.c wizyta i jak francy nie będzie to dr rozpisuje protokół i startujemy.
Pozdrawiam serdecznie

reklama
GizaS-wizytę mam w piątek o 11 u dr Mercika,bo mojej lekarki nie ma.więc na usg to mi obojętne kto zobaczy.
po lekach o dziwo czuję się dobrze...(pierwszy raz)tamte znosiłam srednio. teraz tylko brzuch wzdety.

Kasiorkę maja mi oddać na wizycie,wiec po prostu dołozę i dokupię leki na dalsze dni stymulki.

u nas ma być dziś 37stopni.zwariuję chyba:baffled:
wczoraj było 35 i w pracy ledwo zipałam.

darka85 witam Cię serdecznie. Mamy ze sobą coś wspólnego a mianowicie te france (29mm w moim przypadku) która krzyżuje nam plany. Życzę powodzenia i szybkiego zafasolkowania

Witam Cie Darka :)
Gizas Ty wiesz jak się ustawić:) ale dobrze te pieniążki przydadzą się na leki, gratuluje :)
Malwisia widzę że kobieta pracująca z Ciebie, żadnej pracy się nie boisz:) a tak jak pisża dziewczyny, nie można rozpocząć stymulacji jak jest torbiel, szczególnie przy tak poważnej sprawie jak IVF, niestety będziesz musiała odczekać cykl
Blue tylko się nie rozpuść przez to ciepło, myślę że tempka nie pomaga w stymulce, nie dość że brzuch boli lub wzdęty to jeszcze ten upał:angry:
ja mam biuro na poddaszu więc sobie wyobrażacie że tu ocipiec można, wiatrak nie pomaga w ogóle!!!!!!!!!
Dziewczyny mam inny problem, biore te antyki i @ mi się skończyła jakiś czas temu ale mam brunatną wydzielinę jeszcze, nie wspomnę że te tabsy tyrają mi głowę, chce mi się ryczeć, tak po prostu :/

Malwisia!
No czytałam właśnie o Tobie, ja już dobrych kilka razy miałam problem z torbielami, ale na szczęście czynnościowymi, które znikałały same lub po leczeniu farmakologicznym, obeszło się bez laparoskopii, chociaż dwa razy miałam skierowanie na usunięcie ale na szczęście trafiłam na mądrych lekarzy, którzy przepisywali leki, w tym właśnie orgametril. Więc spokojnie pozbądź się tego dziadostwa i do ataku:-)
Ja sobie tłumaczę, że dostałam trochę czasu na dobre przygotowanie się do całej procedury, postanowiłam, że zacznę się zdrowo odżywiać, trochę popracuję nad sobą;-)

Witaj Darka-życze szybkiego przeniesienia na wątek ciążowy:-) Super że trafiłaś na super lekarza, mnie 4 lata temu wzięli na stół i usunęli 7 cm torbiel wraz z lewy jajnikiem:zawstydzona/y:
Blue ja się czułam po zastrzykach dobrze, brzuch wzdęty i delikatne kucie w jajnikach, a za pierwszyma razem miałam menopur, za drugim Gonal F i teraz też zaczynam z Gonalem F.
Agusia jak wizyta? Ilę pęcherzyków? Pewnie moge Cię śmiało nazwac super nioską:-)Jaką masz dalej stymulację?

Maliwisa to pewnie po orgamtrilu i po antykach już nie będzie śladu torbieli i będziesz mogła zacząć procedurę. Mi też się dłużył czas od maja, a dziś czekam na @ która ma lada momant przyjść :-)

Witaj Darka-życze szybkiego przeniesienia na wątek ciążowy:-) Super że trafiłaś na super lekarza, mnie 4 lata temu wzięli na stół i usunęli 7 cm torbiel wraz z lewy jajnikiem:zawstydzona/y:
Blue ja się czułam po zastrzykach dobrze, brzuch wzdęty i delikatne kucie w jajnikach, a za pierwszyma razem miałam menopur, za drugim Gonal F i teraz też zaczynam z Gonalem F.
Agusia jak wizyta? Ilę pęcherzyków? Pewnie moge Cię śmiało nazwac super nioską:-)Jaką masz dalej stymulację?

Maliwisa to pewnie po orgamtrilu i po antykach już nie będzie śladu torbieli i będziesz mogła zacząć procedurę. Mi też się dłużył czas od maja, a dziś czekam na @ która ma lada momant przyjść :-)

Dziewczynki niedawno co wróciłam z podglądanka normalnie gotuje się bo jest tak gorąco :-(

GIZAS-a więc tak Progesteron wyszedł mi 0,37ng/ml a Estradiol 259,8pg/ml chyba dobre bo lekarz nic nie mówił a ja zapomniałam spytać.Zniosłam w lewym jajniku 4 jajca o wielkości 12mm i 13mm a w prawym chyba z 12(nie nadążyłam liczyć może być więcej)i tak 5 miało na pewno 13mm z 4 miało 12mm a reszta 11mm i 10mm.Pytałam lekarza czy dobrze odpowiedziałam na stymulację to powiedział mi,że bardzo dobrze i,żebym była spokojna to chyba jest ok :tak:Chyba jestem dobrą kurą znośną he he :-):-D Dał mi na dwa dni Gonal F 75 Menopur 150 oraz dodatkowo Cetricide no i dalej encorton.Na leki poszło kolejne 1050zł.Pobrali mi oraz mojemu M krew na resztę tych badań potrzebnych przed zabiegiem.W czwartek kolejne podglądanko i zobaczymy co dalej może urosną do tych 18mm lub 19mm.Śmiać mi się chcę bo jak lekarz zajrzał mi do prawego jajnika to poprosił mnie abym pisała wielkość jaką będzie mi podawał bo jest ich dość sporo

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry