reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Dzieki dziewczyny!!!
KASIK36 moje AMH przed drugim podejsciem bylo ok.1,ale i tak przy kokretnej stymulacji(ponad 4.000 zl) mialam tylko kilka komoreczek.Twoje AMH nie jest zle. W tamtym roku jak udzielalam sie na forum mialy bardzo niskie,bo niektore niewiele ponad ZERO i udawalo sie im,fakt,ze z pojedynczymi komorkami,ale bylo.
A to,ze sie nie zaplodily,to u Ciebie raczej wina stymulacji,ja za pierwszym razem mialam calkiem inne leki,niz za drugim podejsciem

reklama
Genna dokumenty już podpisane przez nas wraz z badaniami złożyłam w rejestracji we wrześniu. Od tamtej pory nie byłam na żadnej wizycie, lekarz zadzwonił i powiedział, że zostaliśmy zakwalifikowani... Podobno ruszamy na początku roku, nasz numer to 240.

Cześć!

Ja tak na chwilkę bo nie czuje się najlepiej i chce mykać spać.

Molla witaj! Jesteś niezwykła, tyle już przeszłaś ale widzę że jesteś nadal silna. Życzę Ci, by wszystko dobrze się potoczyło, bo już wystarczy tych smutków

Byłam dziś u gina i okazało się że komórki miałam super klasy, na jedną przypadało ok 400 E2. Nikt nie wie czemu tak wyszło :-( Takich przypadków w ciągu tegorocznego programu w mojej klinice było 'aż' 2.
Z ciekawostek, klinika uzyskała 36% ciąż, liczby zamrożonych zarodków na parę są na prawdę różne - od 0 do 5. Więc w sumie odpowiada to ogólnie przedstawianym statystykom dotyczącym ivf.

Co do suplementów, dr powiedział że mogą przyczynić się do ilości pozyskanych przy stymulacji komórek, ale nie do jakości.

Dobrej nocki!!!

Ostatnia edycja:
Karusia to juz 3mam kciuki , a to ze sie denerwujesz to normalne, niestety nic nie mozemy zrobic z tym to silniejsze d nas ja mam to samo juz :/
DW czyli po wizycie kwalifikacyjnej jesteście teraz tylko ino kiedy możecie zacząć :)
smerfetko poprostu trzeba podejść jeszcze ta i moze tym razem sie uda, porozmawiaj z żołnierzami M niech sie postarają:) a robiliscie w końcu te szczegolowe badania nasienia M?

Smerfeta dziwna sprawa z tymi suplementami, byłam pewna, że działąją na jakość a nie ilość :confused: Ale i tak będę łykać. A powiedz mi łykasz wszystkie na raz czy sobie rozkładasz jakoś? Ja biorę wszystkie po śniadaniu, oprócz DHEA bo mam 25 mg więc sobie rozdzieliłam na rano i wieczór. Boję się, że jak bym sobie rozdziliła resztę to bym zapominała albo pomyliła a tak garść po śniadaniu i jedna wieczorem ;-):-D A co się stało, że kiepsko się czujesz? Jakaś grypa Cię dopada czy coś innego?

Molla dzięki za słowa otuchy. Po tym co Ty przeszłaś to ja jestem na początku drogi :sorry:

Hej dziewczyny jestem tu nowa, a więc trochę przedstawię moją sytuacje, Jestem po ślubie 4,5 roku, o dziecko staram się z mężem od 3 lat. W tym roku mialam 2 nieudane IUI, niestety doświadczyłam wiele przykrości ze strony lekarza który nie chcial nas zarejestrować do rządówki a namawiał na same IUI, twierdzac ze kwalifikacja bedzie mozliwa po zrobieniu min. 6 IUI. Po zmianie kliniki,a dokladnie 22.11 u nowego lekarza dowiedzielismy sie ze nas kwalifikuje bez problemu, bo jak powiedział ten program jak najbardziej się nam należy. A wiec teraz pozostaje mi porobić zaległe badania, ok 20.12 mam kolejna wizytę gdzie będę zarejestrowana i lekarz mówi że jak dobrze pojdzie to ruszamy ze stymulacja styczen-luty. Tak że jestesmy z mezem mega zadowoleni. Pozdrawiam ciepło :-)

[url=http://www.suwaczki.com/][/URL]

Ostatnia edycja:
Hej Kobitki ;) Chciałam tylko napisać ze wczoraj zrobiłam betę i jest ciążowa ;) Nie zdążyliśmy z m podejść do in vitro:tak:Chyba ze strachu udał sie nam naturals ;) Jest to dla nas o g r o m n y szok!!!!! Teraz czekam na wizyte u ginka i zobaczymy czy wszystko bedzie oki. Pozdrawiam Was ciepło i bardzooooo mocnoooo trzymam za każdą kciuki!!!!!!!

o kurka Goniab ale szał :-D:-D:-D ale cudowna wiadomość z rana!!!!! bardzo gratuluje!!!! tylko nie zapominaj o nas i zdawaj nam relacje co u Ciebie, jak maluszek :tak: :-D:-D rośnij zdrowo kochana!!!!

Kasik tylko głowa mnie bolała. Suplementy łykam po obiadku bo śniadania jadam w pracy, ale muszę to jakoś podzielić bo lekarz kazał mi brać więcej DHEA (25mg). W ogóle wczoraj miał dla nas dużo czas, był bardzo serdeczny. Pokazywał nam statystyki, przedstawiał plan co dalej, mówił że w klinice konsultują się z lekarzami przy różnych przypadkach, konsultują przy okazjach również z lekarzami z novum. Pod koniec grudnia dr zadzwoni do nas by dokładnie powiedzieć kiedy zaczynamy (będzie to jakoś styczeń/luty, czyli tak jak chciałam będzie troszkę przerwy)

Genna na razie nie skupiam się na badaniu męża, bo z tego co wyczytałam, wynika że raczej powinniśmy skupić się na mnie... no i chyba na kariotypach :zawstydzona/y: Napisz od kogo dostałaś skierowanie do genetyka i co powiedziałaś by dostać, czy nie było problemu?

Witaj Montana :)

Miłego dzionka!!!

Hej Kobitki ;) Chciałam tylko napisać ze wczoraj zrobiłam betę i jest ciążowa ;) Nie zdążyliśmy z m podejść do in vitro:tak:Chyba ze strachu udał sie nam naturals ;) Jest to dla nas o g r o m n y szok!!!!! Teraz czekam na wizyte u ginka i zobaczymy czy wszystko bedzie oki. Pozdrawiam Was ciepło i bardzooooo mocnoooo trzymam za każdą kciuki!!!!!!!

Goniab..Cudownie, gratuluję serdecznie :) Trzymaj się ciepło i uważaj na siebie i swoje największe szczęście :)

reklama
Goniab, ale cudownie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Gratuluję!!!!!!!!!!!!!!! Teraz dbaj o siebie .Oby Jak najwięcej takich cudów na tym forum:-D

Do góry