reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

In vitro 2024 - refundacja

reklama
@bzzz1 trzymam za Ciebie kciuki dzisiaj 🥰
Jak masz dwa opakowania prolutexu to poproś o wypisanie i szukaj, bo dobrze rozumiejąc miałaś wczoraj zrobić 2 zaszczyki wieczorem i dzisiaj rano 2? To już nie masz 4 fiolek, jak Ci zostawia dawkę taka jak ja to masz rano i wieczór, to zostaje Ci leku ma 5 dni... a lek dopiero ma sie pojawić za tydzień... żeby Ci nie brakło...
Może są jakieś zastępniki. Na to liczę. Też był taki problem ostatnio z jakimś lekiem do wzrostu jajeczek chyba gonapeptyl no nie pamiętam... Ale jak zadzwoniłam że nie mogę go dostać to dali mi zamiennik

Dobrze.
W dzień punkcji wieczorem coś tam lekko bolało a tak teraz to nic.
Jedynie wieczorami coś tam jakby jajniki sie odzywały ale to chwilowe .
Także jest okej😊
Dziękuję że pytasz😁
A u ciebie jak?
A ja mam 3 dzień na gonapeptylu i od nocy mam jakieś dziwne jazdy z brzuchem. Co chwilę mnie wybudzał. Chwilami mam takie okresowe silne napady bólu ze surczami. Wiąże to z tymi zastrzykami bo miesiączki nie mam. Dzisiaj po pracy chyba podjadę kupić coś rozkurczowego, bo nie wiem jak ja wytrwam do końca. 🙈 Niby te zastrzyki jak i leki wczesniejsze miały wyciszać Endo, a mam wrażenie że te leki wszystkie nasilają mi bóle, których już od lat nie czułam.

A ja mam 3 dzień na gonapeptylu i od nocy mam jakieś dziwne jazdy z brzuchem. Co chwilę mnie wybudzał. Chwilami mam takie okresowe silne napady bólu ze surczami. Wiąże to z tymi zastrzykami bo miesiączki nie mam. Dzisiaj po pracy chyba podjadę kupić coś rozkurczowego, bo nie wiem jak ja wytrwam do końca. 🙈 Niby te zastrzyki jak i leki wczesniejsze miały wyciszać Endo, a mam wrażenie że te leki wszystkie nasilają mi bóle, których już od lat nie czułam.
A tamtym razem miałaś ten sam zestaw ?
Nie znam się zbytnio na tym ale może tak ma być. Widocznie działa.
Ja zaś w trakcie stymulacji nic nie odczuwałam momentami sie obawiałam czy aby napewno dobrze reaguje na te leki.
Ale z każdą wizyta lekarz dawal nadzieję.
A ty kiedy pierwszy podgląd?✊

Może są jakieś zastępniki. Na to liczę. Też był taki problem ostatnio z jakimś lekiem do wzrostu jajeczek chyba gonapeptyl no nie pamiętam... Ale jak zadzwoniłam że nie mogę go dostać to dali mi zamiennik

Z tego co wiem to niestety nie ma żadnego zamiennika właśnie. Bo też mam problem z prolutexem. Ostatnio jechaliśmy 70 km i udało nam się dostać tylko 2 z 3 opakowań na recepcie. Dzisiaj patrzyłam na kto ma lek to już nawet w Warszawie nigdzie nie pokazuje. Ja też mam 2x dziennie i mam tylko do soboty i nie wiem co dalej, czekam na info od lekarza 🙄

Dziewczyny jeszcze mam pytanko.
Odnośnie zarzywania magnezu.
Ile tego brać i czy przed czy po transferze.
I co jeszcze dołożyć do tego?

No właśnie tu jest problem bo nie mą zamiennika w zaszczyku przez to ludzie jeżdżą po Polsce i szukają. Stąd jak masz szansę załatwiaj i szukaj, lub zarezerwuj w aptece żeby Ci ściągnęli. Lekarz do mnie zaniepokojony dzwonił wczoraj o 21 czy mam leki, jak mu o 20 wysłałam wynik bety. Po głosie było słychać że o te leki chodziło mu.

Z tego co wiem to niestety nie ma żadnego zamiennika właśnie. Bo też mam problem z prolutexem. Ostatnio jechaliśmy 70 km i udało nam się dostać tylko 2 z 3 opakowań na recepcie. Dzisiaj patrzyłam na kto ma lek to już nawet w Warszawie nigdzie nie pokazuje. Ja też mam 2x dziennie i mam tylko do soboty i nie wiem co dalej, czekam na info od lekarza 🙄
Szukaj po zadupiach, gdzie aptek nie ma na kto ma lek. Apteki ziko mają pootwierane opakowania i sprzedają bardzo jak ktoś potrzebuje ja potrzebowałam do dzisiaj żeby przetrzymać bo mi dzisiaj z Warszawy dziewczyna znajomego przywozi to mi wydały 4 fiolki w Ziko.

Szukaj po zadupiach, gdzie aptek nie ma na kto ma lek. Apteki ziko mają pootwierane opakowania i sprzedają bardzo jak ktoś potrzebuje ja potrzebowałam do dzisiaj żeby przetrzymać bo mi dzisiaj z Warszawy dziewczyna znajomego przywozi to mi wydały 4 fiolki w Ziko.
Do mnie właśnie przed sekundą zadzwoniła moja lekarka, że zarezerwowała mi w aptece i że dziś powinny być do odbioru. Podała mój numer telefonu i mają do mnie zadzwonić z apteki jak już będą. Więc jestem uratowana i tylko się utwierdziłam, że trafiłam do najlepszej lekarki pod słońcem 🥰

reklama
A tamtym razem miałaś ten sam zestaw ?
Nie znam się zbytnio na tym ale może tak ma być. Widocznie działa.
Ja zaś w trakcie stymulacji nic nie odczuwałam momentami sie obawiałam czy aby napewno dobrze reaguje na te leki.
Ale z każdą wizyta lekarz dawal nadzieję.
A ty kiedy pierwszy podgląd?✊
Poprzednio miałam krótki protokół i gonapeptyl miałam tylko 1szt na koniec stymulacji.
Podgląd trudno przewidzieć kiedy bo w 1-3 dzień miesiączki ale jej mogę nie dostać w trakcie gonapeptylu i wtedy podglad by wypadal 10/11.02

Do góry