reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

reklama
Cześć dziewczyny,
przepraszam, że mało piszę. U mnie wszystko ok, choć dochodzą np. puchnięcie stóp wieczorne, dziś plecy bolą i brzuch ciągnie, ale ogólnie jest ok.

Trzymam za Wasze wizyty ciągle kciuki :)

KATE23 - kciukasy za stumulację.

24magda09 - masz już wyniki Pappa? Ciągle o Tobie myślę i wierzę, że będzie dobrze.

anika11 - a jak u Ciebie z samopoczuciem itd.?

bernadetta - co z Twoimi plamieniami? Byłaś już u lekarza z tym?

iskra82 - kciuki zaciśnięte :)

Magda mój trzy dniowke przechodził inaczej a tym razem to pokrzywka nie bez sensacji pojechałam do lekarza a u lekarza wszystko ok brak gorączki, płuca, oskrzela czyste brak innych objaw zalecenia proszę obserwować hmmm no ok pojechaliśmy do Brzozowa bo mąż miał umówionego lekarza dla siebie my czekamy w aucie przebieram małemu pieluche a on nogi ręce za chwilę buzię w bomblach no to ja go na ręce i do szpitalnej przychodni no i proszę te pielęgniarki żeby małego obejrzał lekarz a one że nie ma karty że trzeba dokumenty to ja bez zastanowienia wladowalam się do lekarza i musiał mnie przyjąć kartę wypełniały w międzyczasie mały dostał maść i syrop od razu wykupilam i małemu już lepiej :-)
Ha co lepsze weszłam tam potem poszukać łazienki żeby umyć ręce z maści a tam pielęgniarki jedna do drugiej że wpadła tu dziś jakaś wariatka i na chama wepchala się do lekarza i w ogóle że jakaś panikara itd a że to zwykła pokrzywka tylko jestem ciekawa czy one nie zachowały by się podobnie gdyby musiały się starać 6 lat o dziecko i mieć je tylko jedno, ciekawe czy byłby takie spokojne.

Bernadetta - to miałaś przeboje z małym. Dobrze, że to nic poważnego i udało Ci się westchnął do lekarza. A te baby to naprawdę. Ludzie się często innym dziwią, ale co? Sami by nie starali się pomóc swojemu dziecku?

Napisane na GT-I9505 w aplikacji Forum BabyBoom

Hess tak miałam już wyniki. Niby troszkę lepiej wyszły do trisomii 13 i 18 polepszyl wynik ale do 21 niestety nie. Ryzyko mam nadal ogromne >1:4 :( wolna beta hcg mam podwyższona.

Dziewczyny a czy wy nadal bierzecie duphaston i luteine? Ja niestety nabawiłam się infekcji po luteinie mam odstawić na kilka dni i brac globulki ale później znowu przyjmować. U mnie już 14tc.

Magda, ja brałam duphaston do 17 tygodnia, z luteiną nie miałam teraz styczności, bo wlasnie ostatnio miałam infekcję po niej :/
bardzo bym chciała, aby Wasze obawy się nie potwierdziły! bardzo!

Hess tak miałam już wyniki. Niby troszkę lepiej wyszły do trisomii 13 i 18 polepszyl wynik ale do 21 niestety nie. Ryzyko mam nadal ogromne >1:4 :( wolna beta hcg mam podwyższona.
24magda09 - 1:4 masz? To też nie musi oznaczać, że dziecko jest chore. Ja miałam 1:132 zdaje się. A lekarka mówiła mi, że różnie bywa. Miała przypadki, gdzie dziewczyna mając 1:6 urodziła zdrowe dziecko, a dziewczyna z 1:700 chore na zespół Downa. Czyli w zasadzie te testy Pappa są o kant dupy potłuc. Ale amniopunkcji wszystkie Ci wyjaśni w 100%.

reklama
Magda ja w ostatniej ciąży brałam lutke i dufaston do końca ciąży co do testów głowa do góry musi być dobrze :-)
Ja dziś miałam wizytę moje plamienia i bóle to nic innego jak cysta na prawym jajniku więc po @ ma samoistnie zginąć a w razie czego mogę jeszcze przyjść na usg to sprawdzi czy zniknęła.

Do góry