reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

No ja również leniuchuje;)) a na grilowana kiełbaskę mam taka ochotę ze masakra;) my w bloku mieszkamy wiec ciężko będzie...
Dziewczyny takie bulgotki i jakby burczenie w brzuchu to normalne to jest śmieszne uczucie:D a poza tym ciągle jestem glodna a jak idę do lodówki to mdli mnie na sama myśl o jedzeniu zglupiec można...
Bernadet najleiej zapytać ale wydaje mi się ze bez problemu ci przepisze:)
Ilka długo niw pijesz gazowanych rzeczy?? Powiem ci ze przed cala procedura to żyć nie potrafiłam bez gazowanych rzeczy... A po punkcji jest dla mnie to normalne woda niegazowana:) i zapewne zdrowsza:)

Madziu kciuki za jutrzejsze piękne widoki;))!

reklama
Magda, pięknych widoków jutro:)

Bernadetta, myślę, ze rodzinną wypisze Ci receptę, nie powinno być problemu. Wiem, ze czas Ci się dluzy, ale już niebawem oznajmisz dobre wiesci:)

Kaina, u mnie też większy apetyt się pojawił ;)

Hess, te bóle pewnie od powiekszajcej się macicy. Pewnie uciska i stąd dyskomfort. Odpoczywaj!

Ilka, u mnie dziś spokojna niedziela. Znajomi wpadli na ciasto i tyle:) ja gazowanych napojow nie lubię i nie pije;)

Magda kciuki za jutro kochana :-)
Ilka_a ja do punkcji piłam wszystko a teraz tylko niegazowana woda i domowej roboty soczki nawet kawę odstawiłam bo bardzo źle wpływa i na kobietę w ciąży i na dziecko.
Hess ja z Natanielem też miałam okropne bóle pamiętam że za każdym razem dzwoniłam do lekarza a on na każdej wizycie mnie uspokajal że to przez powiększająca się macie a więc głowa do góry na pewno wszystko jest w porządku.
Dziękuję dziewczyny za odpowiedź spytam rodzinnej czy mi wpisze w razie czego bez sensu jechać 120 km tylko po receptę.
Poza tym powiedziałam dziś mężowi że zrobię chyba betę w środę zamiast w czwartek żebym w razie się uda nie musiała gonić w sobotę do Rzeszowa bo u nas nie robią a on na to że przecież mogę zrobić w piątek a kolejną w razie co to w poniedziałek ...
Faceci nie rozumie że ja jakbym mogła i wiedziała że coś wyjdzie to zrobiłabym ją już dziś a on lekko duch stwierdził że to żadna różnica jeden dzień w tą czy tą eh już nie mam słów ja mało z siebie nie wyjdę a on jakby w ogóle tym się nie przejmował :-(

Bernadetta - faceci są z Marsa, nie rozumieją kobiet. Mój też nie czuł tematu oczekiwania na betę ;).
Tak teraz zobaczyłam, że jakby co, to mam jeszcze Duphaston, mogę Ci odstąpić jakby co.

Ja nigdy nie lubiłam gazowanych napojów, nawet wody, potem czułam się taka wzdęta.

Kaiiina - tak, to normalne. Ja mam teraz tak, że z jednej strony czuję się najedzona, a za drugiej głodna. I w końcu jak coś zjadam, to stwierdzam, że jednak byłam najedzona, a teraz przeżarta :)
Dziś w nocy czułam chyba kopniaczki :). Bo jakoś mocniej to odczuwalne, nie tylko bąbelki. Czy może to za wcześnie jednak?

24magda09 - kciuki za jutro :)

Hess, myślę, ze to mogą być kopniaczki:) czytalam, ze ruchy w pierwszej ciąży wyczuwalne są około 20tygodnia, a to przecież już zaraz :)

Anika11 - no to kopał jak nie mogłam zasnąć w nocy :D. Fajne uczucie, ale mam ciągle wrażenie, że to gazy, ahahaha.
A jak Twój brzuszek? Już coś widać?

kaiina ja nie pije gazowanego od prawie 11 lat,jak byłam w ciazy to miałam wstręt do gazowanego i tak mi zostało nawet soków żadnych nie pije tylko woda niegazowana [emoji6] ,ale dzisiaj cos mnie napadło na piwko [emoji28]

Bernadetta pamiętaj że my kobiety najlepiej się rozumiemy ☺☺a duphaston-rodzinny mi przy 1 ciąży wypisywal także nie powinnaś mieć problemu. Hess ja też ok.20 tygodnia poczułam 1 ruchy potem to już była jazda,kopal mamusie jak oszalaly ☺☺ Dziewczyny ja mogę odstąpić tabletki estrofem mam całe opakowanie. Ja już nie biorę. A dziś zobaczyłam że moje wyniki z moczu jak zwykle wskazują bardzo liczne bakterie,chyba się zaczyna:errr: możliwe że to CRP jest podwyższone. No jutro zobaczę co doktorek powie.

Bernadetta kochana jeśli masz zamiar w środę zrobić betę to jeszcze tylko 3 dni albo aż☺☺ pamiętaj że musisz myśleć pozytywnie i trzymać się tego że na pewno się uda. Nie zamartwiaj się tylko bo to nie jest dobre rozwiązanie.

reklama
Do góry