reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

In vitro 2024 - refundacja

Dziewczyny czy któraś tak miała?
Mam niskie AMh 0,98
W tym miesiącu będę podchodzić do criotransferu i dzisiaj jest mój 12 dzień cyklu i od dwóch dni zwiększono mi dawkę estrofemu z 3 tabletek na 5. Mój estradiol na dzień dzisiejszy to 173.
Czy nie jest on za niski ?
Progesteron poniżej 0,20.
Transfer Pani doktor na ostatniej wizycie przewidziała na przyszły czwartek 30 stycznia
@Agunia1401 chyba podchodziła teraz do transferu na podobnym estradiolu?
Ja miałam w dniu transferu około 2000🥸

reklama
Hej ja dziś zrobiłam test 7 dni po i nic, beta wczoraj 0. Najchętniej bym przestała brać leki bo ból podbrzusza i piersi mi strasznie doskwiera. W poniedziałek weryfikacja, robię sama na swój koszt bo klinika daleko. Nie wiem czy jest sens brać te leki i się męczyć ?! Z drugiej strony Chyba powinnam poinformować lekarza, albo zapytać o zdanie on sam mówił że szanse są znikome. Jednak nie wiem czy nie pociągnie to za soba jakiś konsekwencji ze strony kliniki ? W sensie jak nie będę brać leków i nie zrobię badań ?! Ktos miał rozmowę z lekarzem na ten temat ?

@Agunia1401 chyba podchodziła teraz do transferu na podobnym estradiolu?
Ja miałam w dniu transferu około 2000🥸
Tak masz rację @bzzz1 podchodziłam na niższym. Pierw miałam 70 zwiększył do 4 tabletek 90, zwiększył na 5 doszło do 124 zwiększył na 6 i badanie w sobotę pokazało 156. Piątek miałam transfer. I jak narazie idzie w dobra stronę. Biorę 6 estrofem obecnie. Jutro robię betę.

Amh miałam wyższe bo 1.14 ale to w przypadku transferu nie robi różnicy bo komórki już masz.

Chujowo, liczyłam że wystartujemy i dolecimy chociaż do punkcji, bo właściwie poza niedrożnością jest wszystko ok, tak więc co by mogło pójść nie tak? A tu awaryjne lądowanie 😢
Myśle ze to przez zapalenie przydatków, rok temu, od tamtej pory ciągle cos wyskakuje. Nigdy nie miałam torbieli, aż do teraz…. Jakoś to muszę przetrawić, zajac czymś głowę i czekać do piątku i dowiedzieć się co dalej….
Czy antykoncepcja działa. Licze ze kolejny cykl ruszymy znów ze stymulacją.
A jak to jest, przerwana stymulacja, więc rozpoczęcie kolejnej zaliczać się będzie wciąż do 1 procedury…..?
A jakie miałaś leki ?Może te leki były źle rozpisane. Za male lub za duze dawki?.. jakie duży ten jeden pecherzyk

A jakie miałaś leki ?Może te leki były źle rozpisane. Za male lub za duze dawki?.. jakie duży ten jeden pecherzyk
ten jeden pęcherzyk miał 28 mm i zluteizowal, drugi jakiś mikrus na drugim jajniku… tyle po 4 dniach gonalu f w 300j.m
Z monitoringów rok temu wiem ze moje pęcherzyki pękały w okolicach 22 mm. Dostałam jasmine antykoncepcję. Za tydzień w piątek wizyta.
W pon. Zrobię amh.

Dziewczyny jak się czlyscie dni po transferze? Mnie pobolewa podbrzusze, czasem jajniki, czy tak może się zdarzyć?

Ostatnia edycja:
To kiedy badają jego poziom?
Przy punkcji?
Ja jeszcze dodam od siebie, że mimo iż miałam progesteron poniżej 1 (2 dni przed punkcją badany) to mój lekarz odroczył transfer, bo wg niego było ryzyko zespołu hiperstymulacji ( określił to na podstawie wyglądu jajników w USG miałam dużą ilość pęcherzyków, około 20) .

reklama
Do góry