reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

In vitro 2024 - refundacja

Dziewczyny czy któraś tak miała?
Mam niskie AMh 0,98
W tym miesiącu będę podchodzić do criotransferu i dzisiaj jest mój 12 dzień cyklu i od dwóch dni zwiększono mi dawkę estrofemu z 3 tabletek na 5. Mój estradiol na dzień dzisiejszy to 173.
Czy nie jest on za niski ?
Progesteron poniżej 0,20.
Transfer Pani doktor na ostatniej wizycie przewidziała na przyszły czwartek 30 stycznia
@Agunia1401 chyba podchodziła teraz do transferu na podobnym estradiolu?
Ja miałam w dniu transferu około 2000🥸

reklama
Hej ja dziś zrobiłam test 7 dni po i nic, beta wczoraj 0. Najchętniej bym przestała brać leki bo ból podbrzusza i piersi mi strasznie doskwiera. W poniedziałek weryfikacja, robię sama na swój koszt bo klinika daleko. Nie wiem czy jest sens brać te leki i się męczyć ?! Z drugiej strony Chyba powinnam poinformować lekarza, albo zapytać o zdanie on sam mówił że szanse są znikome. Jednak nie wiem czy nie pociągnie to za soba jakiś konsekwencji ze strony kliniki ? W sensie jak nie będę brać leków i nie zrobię badań ?! Ktos miał rozmowę z lekarzem na ten temat ?

@Agunia1401 chyba podchodziła teraz do transferu na podobnym estradiolu?
Ja miałam w dniu transferu około 2000🥸
Tak masz rację @bzzz1 podchodziłam na niższym. Pierw miałam 70 zwiększył do 4 tabletek 90, zwiększył na 5 doszło do 124 zwiększył na 6 i badanie w sobotę pokazało 156. Piątek miałam transfer. I jak narazie idzie w dobra stronę. Biorę 6 estrofem obecnie. Jutro robię betę.

Amh miałam wyższe bo 1.14 ale to w przypadku transferu nie robi różnicy bo komórki już masz.

Chujowo, liczyłam że wystartujemy i dolecimy chociaż do punkcji, bo właściwie poza niedrożnością jest wszystko ok, tak więc co by mogło pójść nie tak? A tu awaryjne lądowanie 😢
Myśle ze to przez zapalenie przydatków, rok temu, od tamtej pory ciągle cos wyskakuje. Nigdy nie miałam torbieli, aż do teraz…. Jakoś to muszę przetrawić, zajac czymś głowę i czekać do piątku i dowiedzieć się co dalej….
Czy antykoncepcja działa. Licze ze kolejny cykl ruszymy znów ze stymulacją.
A jak to jest, przerwana stymulacja, więc rozpoczęcie kolejnej zaliczać się będzie wciąż do 1 procedury…..?
A jakie miałaś leki ?Może te leki były źle rozpisane. Za male lub za duze dawki?.. jakie duży ten jeden pecherzyk

A jakie miałaś leki ?Może te leki były źle rozpisane. Za male lub za duze dawki?.. jakie duży ten jeden pecherzyk
ten jeden pęcherzyk miał 28 mm i zluteizowal, drugi jakiś mikrus na drugim jajniku… tyle po 4 dniach gonalu f w 300j.m
Z monitoringów rok temu wiem ze moje pęcherzyki pękały w okolicach 22 mm. Dostałam jasmine antykoncepcję. Za tydzień w piątek wizyta.
W pon. Zrobię amh.

Dziewczyny jak się czlyscie dni po transferze? Mnie pobolewa podbrzusze, czasem jajniki, czy tak może się zdarzyć?

Ostatnia edycja:
To kiedy badają jego poziom?
Przy punkcji?
Ja jeszcze dodam od siebie, że mimo iż miałam progesteron poniżej 1 (2 dni przed punkcją badany) to mój lekarz odroczył transfer, bo wg niego było ryzyko zespołu hiperstymulacji ( określił to na podstawie wyglądu jajników w USG miałam dużą ilość pęcherzyków, około 20) .

reklama
Do góry