reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Spokojnie Magda ;) mi rodzinna doktorka powtarzała zawsze, że w ciąży CRP to każda ma podniesione, chociaż nie powinno być :/ ...jeśli są chociażby malutkie bakterie w moczu to już wynik wyjdzie dodatni ;)

reklama
Witam,
może zaczne od przywitania sie a więc witam
Nie wiem czy sa tu na forum kobietki,które mnie pamiętają ale Kasiamakaronik na pewno.Moje starania o dziecko trwało 7 lat przeszłam szereg badan jak i również inseminacje.W 2013r zdecydowaliśmy się z mężem na ivf.Pierwsze podejście oczywiście sie nie udało i musiałam odczekać 3 miesiące na drugie podejście.Przy drugim razie podchodziłam do tego bardzo zimno gdyż bylam pewna,że sie nie udało.Ale w 7dpt zaczął pobolewac mnie trochę brzuch i obudziła sie we mnie nadzieja.Pomyślałam a co tam zrobię bete.Czekałam na wynik ponad 2,5 godz i po odebraniu poprostu sie poplakalam miałam tak piękna wysoką betę,że pani mi powiedziała,że może zarodek sie podzielił.Nie mogłam w to dalej uwierzyć polecialam do apteki po testy i wyszły dwie krechy.Całą ciążę przeszłam świetnie zero wymiotow,zgagi smaki sporadyczne.31.07.2014r urodzilam poprzez cc zdrowego pięknego synka waga 3750 długość 58cm.
A do czego zmierzam kobietki kochane walczcie o swoje szczęście nie poddawajcie sie mowcie sobie(choc wiem jakie to trudne)ze na pewno się uda nie teraz to nas tepnym razem.Życzę wam tego z calego serduszka.Juz nie długo będziecie tulily swoje maleństwa w ramionach.
Pozdrawiam i przesyłam &&&&&&&&&&&&

Witaj Agusiapela ja co prawda cię nie pamiętam bo od niedawna jestem na forum ale miło nam że do nas zajrzałaś ;-)
Ja dziś dziewczynki na melisie cały dzień mnie nosi wstałam o 4 i wzięłam się za sprzątanie ,szorowanie układanie i co tylko mi w ręce wpadło a godzina 14 zabrakło mi roboty i dalej siedzę i mnie nosi oj jak ja do tej środy wytrzymam !
A co u was pisać mi tu szybko raporty której brzuszek znów urósł bo nie mam co czytać i z nudów czytam forum od pierwszej strony ;-)

Witaj Agusiapela ja co prawda cię nie pamiętam bo od niedawna jestem na forum ale miło nam że do nas zajrzałaś ;-)
Ja dziś dziewczynki na melisie cały dzień mnie nosi wstałam o 4 i wzięłam się za sprzątanie ,szorowanie układanie i co tylko mi w ręce wpadło a godzina 14 zabrakło mi roboty i dalej siedzę i mnie nosi oj jak ja do tej środy wytrzymam !
A co u was pisać mi tu szybko raporty której brzuszek znów urósł bo nie mam co czytać i z nudów czytam forum od pierwszej strony ;-)
Kochana to może wpadnij do mnie z tą mocą ☺☺u mnie codziennie brak weny na cokolwiek,mam nadzieję że to szybko minie i wrócę do normalnego życia ☺ a u mnie na razie chyba spoko z waga tzn. to nie jest moja wymarzona waga ale na razie jeszcze spodnie zapinam bez problemu ☺☺

Cześć dziewczyny ;-) takie pytanko na szybko czy któraś z was wypisywala sobie receptę na dufaston u rodzinnego ? Czy rodzinny może w ogóle przepisać taki lek bo encorton wiem że przypisują ale czy dufaston ?

Witaj Agusiapela;))
Madziu leci leci za 3dni drugi trymestr u mnie będzie ;) wczoraj ledwo co dychalam takich mega mdłości zawrotów głowy to jeszcze nie miałam;))
Dziewczynki ten 15 kwiecień to będzie ruch;)))
Hess jak oglosilas nam tu o teście pozytywnym to był szal;)) hihi furorę zrobiłaś;)) jak wam mija niedziela;))??

Moja niedziela to głównie zabawa z moim synkiem :-) no i oczywiście czekanie a co za tym idzie obliczanie kiedy zrobić betę żeby wszystko pasowało w razie się uda żeby nie jeździć po 10 razy niepotrzebnie bo i leki trzeba w razie czego wypisać mimo lęku że jednak się nie udało cały czas biorę pod uwagę to że może jednak trzeba brać pod uwagę też drugą opcję.

bernadetta - nie wiem czy rodzinny może wypisać receptę na Duphaston, ale chyba tak.

kaiiina - Ty też nieźle gonisz, już II trymestr za chwilunię :D

Ja dziś leniuchuję, bo od paru dni ciągle ćmi mnie dół brzucha, tylko z różnym natężeniem. Dziś bardziej, a to nasila słabe mdłości i odruch wymiotny. Do tego mam od wczoraj migrenę. Lekarka mówiła, że jest ok, że to macica rośnie i mogę tak się czuć. Przez to, też jakoś szybciej się męczę, w nocy trudno mi znaleźć pozycję i znów wstaję częściej na siusiu. Za to ciągłe bekanie się skończyło :D.

Agusiapela - ja też Cię nie pamiętam, ale cieszę się, że tu do nas zajrzałaś i napisałaś dobre słowa :)

24magda09 - na CRP się nie znam, ale myślę, że nie ma co panikować na zapas :)

Wczoraj robiliśmy grilla z moimi rodzicami, ale się obżarłam :D

Agusia ja Ciebie pamietam [emoji6] fajnie ,ze do nas zajrzałas [emoji4]
Bernadetta środa tuż tuż , wytrzymaj jeszcze chwilke [emoji6] ja mam nadzieje ,ze to beda dobre wiesci [emoji4]
Moj maz dzisiaj mnie skrzyczał ,bo wypiłam szklankę piwa ( radlerka),wiem nie powinnam ! Ale pierwszy raz az tak miałam ochotę na piwo ,bo generalnie unikam jak ognia wszelkiego rodzaju piwa [emoji847] i wszystkiego co gazowane po prostu nie lubię nic gazowanego . Dzisiaj leniuchuje caaaly dzien takie moje postanowienie [emoji6]
A jak u was niedziela dziewczynki ?

reklama
Kochane jutro trzymamy kciuki za 24magda09 i udaną wizytę oraz piękne widoki ;-)

11-24magda09 - wizyta u gina prowadzącego ciążę

KWIECIEŃ

15 - Bernadetta - I beta
15 - Ilka_a - usg pęcherzykowe
15- Kaiina - usg prenatalne
20 - Anika11 - wizyta u gina prowadzącego ciążę
23- Madziula_87 - wizyta u gina prowadzącego ciążę
23 - Kaiina - wizyta u gina prowadzącego ciążę
25 - Kate23 - wizyta w klinice
27 - Hess - usg połówkowe
29- 24magda09- usg genetyczne plus pappa

MAJ