reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

reklama
WRZESIEŃ
18 września -@mika transfer pięknej kruszynki
18 września - Gizas wizyta kontrolna
18 września - agnella - wizyta kontrolna
19 Wrzesień - karusia28 kolejne podglądanko
20 września - darka85 - drugie podglądanko
20 wrzesnień - Kwiatuszekq20- pierwsze podglądanko
20 wrzesięń - Kachna84 - pierwsze podglądanko
20 września - lady_margot - podglądanko jajeczek
21 wrzesnia -genna -wysoka betka
23 września- malailoncia- wysoka betka
24 września - agnella - kolejna wizyta w Gamecie + anestezjolog
24 wrzesnia - goniab83 anestezjolog Gameta i spotkanie z angella ;P

30 wrzesień - Smerfeta - wizyta kontrolna + rozpiska leków (Gameta Gdynia)

PAŹDZIERNIK

2 pazdziernik- @ mika wysoka beta:)
9 październik - Kasik36 udana wizyta kwalifikacyjna (Invicta Gdańsk)

Ja musiałam poprawić, bo u mnie punkcja przesunie się prawdopodobnie na poniedziałek.

Dziewczyny jestem, dopiero niedawno wróciłam do domku. Jak miło, że o mnie pamiętałyście :-) Zatem zdaję relację z dzisiejszej wizyty: wszystko jest ok, jestem wyciszona (bo tak naprawdę dopiero dziś dowiedziałam się, że cały czas, aż do dziś byłam jeszcze wyciszana - a ja głupia myślałam, że wyciszanie to tabletki anty ;-)) i są już małe pęcherzyki. Od dziś gonapeptyl codziennie rano (do tej pory miałam co drugi dzień) + gonal codziennie wieczorem (około godz. 20). Leki mam przepisane na 6 dni czyli do kolejnej wizyty. Gdyby któraś z Was była ciekawa za 3 ampułki gonalu (300) dałam 960zł. w aptece Dom leków na Świętojańskiej. Jak już wspominałam kolejna wizyta 24 września. Pytałam dra kiedy przewiduje punkcję ale powiedział tylko, że w chwili obecnej dokładnie mi jeszcze powiedzieć nie może i że tak naprawdę okaże się na kolejnych wizytach, wszystko zależy od tego jak się będę stymulowała. Powiedział tylko, że stymulacja ma trwać około 10 dni więc licząc od dziś pod koniec września powinno coś się wydarzyć :-) :-) :-)

A tak poza ty, to miałam piękną pogodę i czas między pobraniem krwi a wizytą wykorzystałam na spacer i chwilę relaksu, byłam sama bez eMka więc mogłam sobie w spokoju pomyśleć i odpocząć i wiecie co? udało się, zrelaksowałam się i wyciszyłam, jakaś taka spokojna wróciłam. Ale nie na długo, niestety, jutro do pracy, a tam STRES na maxa :-(

Witajcie dziewczyny. Trafiłam przypadkiem na Wasze forum i dzięki niemu trochę się dowiedziałam informacji o rządowym in vitro. Niestety jestem w takiej samej sytuacji jak Wy (niestety - bo każda z nas wolałaby być zdrowa i zajść w ciążę bez problemów). Staramy się o maleństwo ponad rok, ale za to jestem po 2 operacjach i badaniu HSG, które wykazało niedrożność 1 jajowodu i ledwo drożny drugi jajowód, ale lekarz skierował nas na in vitro, bo zdiagnozowali u mnie endometriozę i raczej szans na zajście w ciążę poza in vitro nie ma.
Dopiero czekam na wynik AMH i nie wiem za bardzo co mam robić, bo nie wiem czy już się zapisywać do kliniki, czy czekać na wynik badania i dopiero wtedy. Poza tym nie wiem jeszcze jaką klinikę wybrać - czy w Gdańsku, czy Gdyni. I to tu muszę dojechać, to znaczenia w odległości nie ma.

Witaj Anulla. Rejestruj się na wizytę, najszybciej jak tylko możesz, działaj od razu. Ja będąc dziś w Gamecie słyszałam jak jedna dziewczyna przede mną, pytała o możliwość przeniesienia się z Invicty do Gamety. I pani zarejestrowała ją na październik więc chyba nie jest aż tak źle z tymi terminami. I przy okazji Dziewczyny, słyszałam też, jak pani z recepcji uprzedzała tę dziewczynę, że wizyta w październiku ale że zostanie wpisana na koniec listy oczekujących - to a'propo Malwisi, która też myślała o zmianie kliniki.

Genna, dzięki, to już jedna klinika odpada:) Mam wybór spośród 2 pozostałych. W sumie, to na punkcję i transfer to i tak chcemy w następnym roku, bo nie mamy tyle urlopu żeby jeździć. Tylko się załamałam, że nawet na rozmowy wstępne nie ma już miejsc. Porozmawiam z moim lekarzem i zadzwonię do tych 2 klinik i podejmę decyzję.

Anulla jak już dziś pisałam, zadzwoń do Gamety, chyba nie jest tak źle z terminami wizyt. Ja z mojej strony, mogę napisać Ci tylko tyle, że zakwalifikowałam się w Gamecie i jak na razie nie mam powodów do narzekań, wszystko idzie sprawnie, szybko i bez problemów. Jedyne co mi czasami troszkę przeszkadza to, że klinika jest taka mała i momentami w poczekalni jest straszny tłok, ale od stycznia przenoszą się do nowego, większego budynku. Tylko co mi z tego, skoro mam ogromną nadzieję, że w styczniu to ja już zdąże zapomnieć, że tam w ogóle bywałam ;-) Powodzenia i działaj szybko, nie ma na co czekać.

reklama
Do góry