reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Genna powiedz mi czy po transferze dostałas L4? ja się bardzo mocno nad tym zastanaiam. Do pracy mam 1,5 godziny komunikacją miejska:/ nie pracuję fizycznie ale stres tu mamy jak to w korporacji. Ciągle coś. Niestety zmienił mi się dyrektor- z wczesniejzym dogadałam się ze przez 2 tyg bede pracowac ale w domku- zawsze to inaczej. Z obecnym ten patent nie przejdzie. Nie chciałabym mieć sobie nic do zarzucenie.
Karusia ja nie brałam l4 bo mam taka fajna prace, chce wolne mam, nie opłaca mi sie brać l4, ale po punkcji możesz sie złe czuć i wtedy nie polecam chodzenia do pracy, ja złe sie czułam, miałam lekka hiperstymulacje jak sie okazało doszło mi jeszcze zapalenie dróg moczowych, brzuch miałam wzięty, bolało mnie podbrzusze, problem ze zrobieniem siusiu, nie mogłam chodzić, a jak juz chodziłam, to mega wolno, trzeba sie oszczedac, ale nie wiadomo jak ty zareagujesz no bluesky po punkcji szła do pracy bo musiała bidulka:(
Pop transferze ktory miałam w poniedziałek , do pracy poszłam w środę bo musiałam, ale tylko namówiła godzin, wracalam i lezalam na kanapie:) wtedy mężowie są najlepsi bo jak nigdy usługują i są na skinienie palcem:) generalnie dostaje sie rozpiska co wolno a co nie po transferze, więc sporty trzeba sobie wybić z głowy oraz dźwignanie:) i nie wolno sie denerwować :)

reklama
Genna dziękuje :)

Właśnie dopada mnie jakieś dziwne czarnowidztwo :/ Czy przy braniu cetrotide pecherzyki mimo wszystko moge pęknąć? Na codzień borykam się z zespołem nie pekającego pecherzyka ( LUF) dziś jednak poczułam sie tam" wilgotna dosyć mocno" i nie wiem czy mi tam nic nie popekało za wczesnie. Jutro mam wizytę u doktorka, chętnie bym do niego zadzwoniła ale nie chce wyjść na przewrażliwione babsko :/ Ehhh jak ja nie lubię czekać.... Zawsze dopadają mnie wątpliwości , nakręcam się wtedy zupełnie nie potrzebnie. Chciałabym mieć już wszystko za sobą...

Ufff dziewczyny nadrobilam was, z drugiej strony to nie poszalalyscie z postami:-)
lbluesky jak sprawy z adopcja zarodka?
Malwisia dobrze ze u ciebie juz jakoś leci, nie daj sie im, bojowe nastawienie i postaw na swoim:)
dziewczynki 3 mam kciukas za was i prosze o info do tabeli na pierwsza stronę :)
Kasik ja przygotowania do wyjazdu?
Agusiapela gotowa psychicznie na przyjęcie swojej ostatniej nasilnijeszej Kruszynki?

a ja sie uzupelniam

WRZESIEŃ
18 września -@mika transfer pięknej kruszynki
18 września - Gizas wizyta kontrolna
18 września - agnella - wizyta kontrolna
19 Wrzesień - karusia28 kolejne podglądanko
20 września - darka85 - udane jajkobranie
20 wrzesnień - Kwiatuszekq20- pierwsze podglądanko
20 września - lady_margot - podglądanko jajeczek
21 wrzesnia -genna -wysoka betka
24 września - agnella - kolejna wizyta w Gamecie + anestezjolog

24 wrzesnia - goniab83 anestezjolog Gameta i spotkanie z angella ;P

30 wrzesień - Smerfeta - wizyta kontrolna + rozpiska leków (Gameta Gdynia)

PAŹDZIERNIK

2 pazdziernik- @ mika wysoka beta:)
9 październik - Kasik36 udana wizyta kwalifikacyjna (Invicta Gdańsk)

Karusia, jeśli będę na tym etapie co Ty, to też na pewno będę brać zwolnienie. Mam niestety taką pracę, że lepiej jak będę w domu.
Tak podglądam Was, to nawet szybko Wam poszło od zakwalifikowania się do dalszych etapów. Teraz tak dużo oczekujących się zrobiło. Ja to bym chciała od czasu zastrzyków aż do transferu być na zwolnieniu. Nie wiem tylko czy się uda.

Karusia, jeśli będę na tym etapie co Ty, to też na pewno będę brać zwolnienie. Mam niestety taką pracę, że lepiej jak będę w domu.
Tak podglądam Was, to nawet szybko Wam poszło od zakwalifikowania się do dalszych etapów. Teraz tak dużo oczekujących się zrobiło. Ja to bym chciała od czasu zastrzyków aż do transferu być na zwolnieniu. Nie wiem tylko czy się uda.

Ja niestety nie mogłam sobie na to pozwolić. W mojej pracy wszystko jest na wczoraj i na maxa przeterminowane :-(Zapowiedziałam już jednak że w każdej chwili mogę iść na zwolnienie. Niby pretenji żadnyh nie było , ale głupie uśmieszko owszem. W nosie to mam. Dla mnie moja kruszynka jest najważniejsza.

Karusia masz rację. Dlatego ja będę starać się brać jak najwięcej zwolnienia. Mam taką kierowniczkę, że jak jej powiem o co chodzi, to specjalnie zawali mnie robotą, a w czasie całej procedury jeszcze będzie mnie denerwować. Jeśli będziesz miała tylko możliwość, to zejdź na zwolnienie. Będziesz spokojniejsza i odpoczniesz trochę

Genna dziękuje :)

Właśnie dopada mnie jakieś dziwne czarnowidztwo :/ Czy przy braniu cetrotide pecherzyki mimo wszystko moge pęknąć? Na codzień borykam się z zespołem nie pekającego pecherzyka ( LUF) dziś jednak poczułam sie tam" wilgotna dosyć mocno" i nie wiem czy mi tam nic nie popekało za wczesnie. Jutro mam wizytę u doktorka, chętnie bym do niego zadzwoniła ale nie chce wyjść na przewrażliwione babsko :/ Ehhh jak ja nie lubię czekać.... Zawsze dopadają mnie wątpliwości , nakręcam się wtedy zupełnie nie potrzebnie. Chciałabym mieć już wszystko za sobą...

Karusia spokojnie, ja miałam wilgotno klika dnia przed punkcja, jak jeszcze byłam stymulowana i brałam cetrotide, więc nie martw sie i tak juz nic nie zrobisz, co ma byc to bedzie, ja sie bardziej zastanawiałam czy po podaniu pregnylu na czas mi pękną mimo iż zawsze mi pękają, ale takie mysli przychodza jak sie denerwujesz:)

Jestem po wizycie, mam jeszcze dwa pęcherzyki po stymulacji, ale sa już o nieregularnych kształtach więc się wchłoną ładnie, od następnego cyklu mam brać antyki , czyli za jakies 3 tyg i za kolejne 2 tyg kontrola i od 2 dc stymulacja. prawdopodobnie będzie znowu krótki protokół. przewiduję że stymulacja się zacznie pod koniec października lub początkiem listopada.
Nie muszę nic robić, żadnych badań, wszystko mam aktualne. pytałam o scratching ale podobno się kłóci to z podanie antyków i moją zdolnością do torbieli:eek:ale IMSI to miałam i teraz, tylko nazywają to ICSI bo tak mówi MZ w regulaminie.
Może wezme tylko embryogel. No i jak tylko będą dwa zarodki to znowu dostanę dwa:tak:

A teściowa już mieszka z nami, narazie dwa tygodnei jest w domu i ma dochodzić do zdrowia a późneij kontrola i wynik biopsji guza. Muszę znowu się przywyczaić do czyjejś obecności w domu, wiem że to samolubne ale jak się mieszka długo samemu to nie przychodzi to z automatu:eek:Póki co mama czuję się dobrze jak na stan zdrowia, ale wczoraj jej wkupiliśmy leki a tu się okazało że bierze 2*1 ketonal forte-to bardzo duża dawka jak na osobę która waży 40 kg...

reklama
Jestem po wizycie, mam jeszcze dwa pęcherzyki po stymulacji, ale sa już o nieregularnych kształtach więc się wchłoną ładnie, od następnego cyklu mam brać antyki , czyli za jakies 3 tyg i za kolejne 2 tyg kontrola i od 2 dc stymulacja. prawdopodobnie będzie znowu krótki protokół. przewiduję że stymulacja się zacznie pod koniec października lub początkiem listopada.
Nie muszę nic robić, żadnych badań, wszystko mam aktualne. pytałam o scratching ale podobno się kłóci to z podanie antyków i moją zdolnością do torbieli:eek:ale IMSI to miałam i teraz, tylko nazywają to ICSI bo tak mówi MZ w regulaminie.
Może wezme tylko embryogel. No i jak tylko będą dwa zarodki to znowu dostanę dwa:tak:

A teściowa już mieszka z nami, narazie dwa tygodnei jest w domu i ma dochodzić do zdrowia a późneij kontrola i wynik biopsji guza. Muszę znowu się przywyczaić do czyjejś obecności w domu, wiem że to samolubne ale jak się mieszka długo samemu to nie przychodzi to z automatu:eek:Póki co mama czuję się dobrze jak na stan zdrowia, ale wczoraj jej wkupiliśmy leki a tu się okazało że bierze 2*1 ketonal forte-to bardzo duża dawka jak na osobę która waży 40 kg...
Gizasku bardzo dobre wiadomosci:) możesz dokupić embrogel? To super:) no i 2 maluchy:) kochana jak zawsze tańce i kciukasy, a co do teściowej to taka dawka ketonaluprzy tak małej wadze!!? O kurcze ! Dacie radę przetrwacie to i twoja kolejna stymulacja przeleci szybko:)

Do góry