reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Genna ja po drugiej IUI miałam to samo:) Kibelek stał się niemal moją sypialnią :) Mój M. już sie wściekał na mnie. Podziwiam Cię że wytrzymałaś - ja pwnie test zorbiłabym już ze 3 razy :) Ale ja wariat jestem więc to inna sprawa. Trzymam gorąco kciuki za jutrzejszy dzień. Mam nadzieję że i ja i Ty jutro przekażemy same dorbre newsy :)

reklama
Dziewczyny dołączam do cierpiących fizycznie z powodu @ A więc od dziś antyki. Choć stara baba ze mnie, nigdy nie brałam ;-) To ja siem dopiszę ;-)

WRZESIEŃ

wrzesień - Genna piękna betka
16 wrzesień - darka85 podglądanko jajeczek
18 września -@mika in vitro
18 września - Gizas wizyta kontrolna
20 września - darka85 - udane jajkobranie

20 wrzesnień - Kwiatuszekq20- pierwsze podglądanko
30 wrzesień - Smerfeta - wizyta kontrolna + rozpiska leków (Gameta Gdynia)

PAŹDZIERNIK

2pazdziernik- @ mika wysoka beta:)
9 październik - Kasik36 udana wizyta kwalifikacyjna (Invicta Gdańsk)

Smerfetko stara babo hahaha ja tez nigdy antyków nie brałam więc nie jesteś sama w tej całej checy:)

Witam Was kochane widzę, że ostro działacie-> i tak trzymać:-).
Ja w piątek 13 miałam biopsję, ale jak się okazało ten dzień był dla mnie szczęśliwy:-D.
Biopsję przeszłam bez problemów, a później na wizycie u doktorka dowiedziałam się, że pobrano mi 21 jajeczek :szok:. Razem z M byliśmy w szoku i pod ogromnym wrażeniem moich umiejętności :-D. Do tego u mojego M były żołnierzyki, więc już w piątek 6 komóreczek miało sex na szkiełku:laugh2:. Resztę komóreczek zdecydowaliśmy się zamrozić, bo stwierdziliśmy, że w razie niepowodzenia będzie z czego brać bez kolejnej stymulacji. Koszt zamrożenia + rok przechowywania w Invikcie to 900 zł, więc i tak mniej niż w razie czego kolejny koszt leków (u mnie 1800 zł). Teraz czekam na poniedziałek, bo mają do mnie dzwonić z laboratorium i dowiem się jak tam moje maluchy. W środę 18.09. jedziemy z M po naszą kruszynkę, a w sobotę mamy wizytę weryfikacyjną i sprawdzimy jak wszystko się rozwija. Teraz tylko czekam do środy.
Miłej niedzieli kochane!!!
Kochana nie wiem czy któraś ci odpisalam, bo próbuje was nadrobić i staram sie na bierząco odpisywać, ale te pnaeprogramowe oocyty , ktore pbrali ci podczas punkcji możesz wykorzystać tylko i wyłącznie poza rządowką niestety. Zaplodnic je na własny koszt i transferowych tez na własny koszt?
ale powiem ci ze kurka nioska z ciebie ładna:), gdzies ty to wszystko uchowala:)

Ostatnia edycja:
Witajcie dziewczyny :) Baardzo dawno mnie tu nie było. Z moim M. zakwalifikowaliśmy się już jakiś czas temu. Wszystko miało się zacząć już w Sierpniu , no ale u mnie nie może być normalnie:) Przez miesiąc pobrałam tabletki anty i wszystko ponoć jest oki. Dziś jest czwarty dzień na Gonalu 225 i 1 dzień na cetrotide 0,25. Jutro z samego rana powtarzam gonal i cetrotide, a we wtorek do mojego doktorka.Mam nadzieję że cokolwiek się tam w środeczku ruszyło. Chcialabym im pomóc jakoś rosnąć , ale nie mam pomysłu jak ..... Czy jest tu już ktoś komu się udało? Kto jest już po?
Karusia na pierwszej stronie mamy tabelke,ktora staram wina bierząco uzupełniać, więc musze zaraz to zrobic, więc dziewczynki prosze o info ktora kiedy punkcja i transfer oraz ile pobrano i ile zaplodnilo sie i ile eskimoskow:)

hej laski :-)

Mam pytanie do dziewczyn z GAMETY Gdynia ;) ile wydałyście na leki i gdzie kupowałyście?
Chciałam wiedzieć jak lekarze w Gamecie dają dawki na początek ;)
Pozdrawiam :rolleyes:

AniaM kwestia bardzo indywidualna, ja kupowałem leki w klinice, ale ceny bardzo podobne, mnie wszystkie leki! Do stymulacji razem z cetrotide i pregnylem, antybiotykami i tymi lekami pobtransferze wyniosły 4500 a AMH mam 2,4pa ap
teka na swietojanskiej to dom leków moj gin z invimedu mi ja polecił

Ostatnia edycja:
Dziewczyny, tak z ciekawości, bo nie śledzę Was na bieżąco, czy któraś już miała to InVitro na NFZ? Jestem ciekawa, czy było na poziomie i jak je ocenia. Tak z czystej ciekawości, jak mogę zapytać. :-)
Piaska my tu wszystkie in vitro z ministerstwa zdrowia:) ja do mojej procedury nie miałam żadnych zastrzeżeń, lekarz bardzo konkretny sumieniu, nie miałam wrażenia ze z MZ to gorsza, ale to sprawa indywidualna kliniki i lekarza, nawet niektóre kliniki (wiem o jednej w Trójmiescie) ze maja podejście fabryki do każdej pacjentki bez względu na to z czego jest proceduraoplacona, ale każda ci tu cos moze powiedzic z własnego przykładu:)

Karusia ja miałam taką dawkę jak ty od początku do końca stymulacji. A cetrotide dołaczyłam już 6 dnia stymulacji.
Piaska ja jestem po ivf z MZ, nie widze różnicy w podejściu kliniki czy to z MZ czy pełnopłatne, a miałam już i takie i takie doświadczenie. Minus to że nie można dopłacić do dodatkowych opcji , ale niektóre kliniki dopuszczają.
Mika ładnie naprodukowałaś jajeczkek;-)trzymam kciuki za sex na szkiełku i piekne zarodki
Agusia co u Ciebie? jakieś przygotowania do zabrania pingiwinka już ruszyły?
Lawednowy jak samopoczucie?
Smerfeta co u ciebie?
Genna a Ty kiedy bęte robisz?
Gizas kochana ja mam zleconą bete na 21 wrzesnia, 12 dzien po transferze 3 dniowych maluchów, ale chce zrobic ja wcześniej, ale narazie to leze i prosze zeby wszystko było oki zeby, dotrwalam do bety
kochana a jak ty sie czujesz? Psychicznie i fizycznie? Wiem ze z teściową cieżko, ale przynajmniej nie będziesz miała czasu na rozmyslanie o staraniu , tylko będziesz działać i nie przejmuj sie ze myślisz tylko o sobie, bo pewnie tak jest?!?

Dziewczyny, zazdroszczę Wam, że już jesteście tak daleko z in vitro. Ja dopiero zaczynam i jestem zielona pod tym względem. A czy któraś już jest po pobraniu komórek jajowych? Czy miałyście w znieczuleniu ogólnym?

@mika dzięki za info, ja już nawet zwykłe, szare mydło kupiłam ;-) Mam nadzieję, że nasz doktorek ma dobrą rękę i uda nam się obu :tak::-):tak: A doktorek mówił jak się przygotować, np żeby nie używać balsamów, perfum itp. (o tym też dowiedziałam się na forum) czy tak od siebie to zastosowałaś? Wiem też, że dziewczyny przyklejają sobie po transferze plasterki na szczęście, żeby dzidziuś ładnie się przykleił :-)
Kasik mi nic lekarz nie mowil o nieuzywaniu pachnących specyfikę, tez sie dowiedziałam z forum , więc nie uzywalam niczego zebymaluchom nie zaszkodzić, no i tez przyleciała plasterki,taki mały zabobon ale nie zaszkodzi:), moje sie nadal 3maja mimo prysznicem, twarde sztuki, mam nadzieje ze dzieciaczki tak samo twarde:)

reklama
Do góry