reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

niebajka - no ja nie słyszałam, żeby ktoś od razu robił transfer po @. Wiesz, może i można, ale po co tak eksploatować organizm.
Mój mąż też narzeka, że nie widzi jak mi lekarz usg robi, bo by sobie popatrzył co tam widać, hehe.

Powodzenia Kochana!!!

reklama
Hess moze ja coś gdzies sle wyczytałam? albo to było crio po crio? :|

Dziewczyny mam takie wiesci z wizyty

Usg genettyczne anatomicznie super, są nózki, rączki, paluszki, piekna głowka z koscią nosową, idealnie rozwijajacy się mózg, oczka. Żółądek, serce.
crl 57mm,(znowu sie okazuje ze dziecko wieksze niz wyznaczono)
przezierność karkowa 1,4.
fhr 164ud/min,
Jedyne co, to jest fala wsteczna w zastawce trojdzielnej i zalecono mi testy pappa.. yh, yh... jutro jade je zrobic;/
poki co trisomia 21 = 1:642

Jakies coś doradzicie? zmieszana jestem;/

a i na 70% baba

niebajka - super, że baba. Niestety ja się na tych wynikach itd kompletnie nie znam, więc nie pomogę Ci. Ale lekarz co mówił? Straszył, czy ze nie ma się co martwić?

Dziewczyny,
lekarz gapa i ja też. Za dużo mi wypisał Menopuru i Cetrotide.

Odsprzedam:

1. Menopur 75 IU FSH + 75 IU LH - 3 fiolki
Wszystkie są już zmieszane z roztworem, bo nie zauważyłam, że lekarz mi za dużo ich wypisał.
Z jednej fiolki zużyłam 300 jednostek.
Posiadam opakowanie i ulotkę do tego. Mam jakby co również paragon z apteki oraz dołączę strzykawki bo mam dużo z poprzednich opakowań. Wszystko nowe, nie otwarte. Dziś zmieszałam, tj. 18.08 i od dziś jest on ważny przez 28 dni.

2. Cetrotide 0,25 mg - nowe, nie otwarte opakowanie. Ważne do 02.2016 r.

Wiadomości słać na PW.

Jutro trzymamy kciuki za niebajkę i super wyniki PAPPA :tak:

Kalendarz

SIERPIEŃ

19 - niebajka - test PAPPA

20 - anika11 - wizyta w trakcie stymulacji
21 - Hess - punkcja
24 - anika11 - punkcja
27 - KasiaMakaronik - test PAPPA
31 - KasiaMakaronik - kolejne spotkanie z maluszkiem 

WRZESIEŃ

Hess - criotransfer

anika11 - mój brzuch ma trzy siniaki :/, ćmią mnie jajniki, sutki bolą pod dotykiem. Ale ogólnie jest ok.
Dzwonili do mnie dziś z Invicty, że mam przełożony pick-up z 8:20 na 7:40, więc mam wziąć lek wcześniej.
A byłam też u nich dziś na badaniu estriadolu i prg i wyniki po 2 dniach brania jeszcze Menopuru są zdumiewające. Estriadol mam 7579 pg/ml, a prg 7.88 ng/ml.
Matko, znwou będę miała hiperkę jak nic :zawstydzona/y:

A jak u Ciebie? Czujesz już coś?

Hess, pisałam już na innym watku, ale tu też powtórze, że "ale masz wyniki!". Czy ja dobrze rozumiem, ze Ty już hiperkę mialaś? jak sobie z nia poradziłas?

moje jajniki raz po raz się odzywają, wczoraj bardziej, dzisiaj mniej. mam nadzieję, że rosną i że estradiol też!
i gardło mnie zaczęło bolec :/

reklama
anika11 - ja już hiperkę miałam 2 razy, po każdej stymulacji. Za pierwszym razem miałam gorszą, dostałam Dostinex, 2 tygodnie zwolnienia i miałam jeść dużo nabiału, brzuch mnie bardzo bolał, długo się męczyłam. Przy drugim razie Dostinex dostałam już przed punkcją i po, więc objawy były słabsze, ale też dokuczliwe. Zobaczymy co będzie teraz.
Twój estriadol na pewno też poszybował w górę! Jestem dobrej myśli :tak: Z tym gardłem to nie dobrze, ale ponoć jak ma się lekkie przeziębienie podczas transferu, bez temperatury to nawet dobrze, bo organizm będzie walczył z nim a nie z Kropkiem :)
Ale może Ci przejdzie i nic się nie rozwinie z tego.

Do góry