reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

OlaSzy - ahahaha. No to faktycznie wybieracie super materiały :D. Najlepsze jest połączenie psów i kanapy :D Moje psy mają ciemną sierść i krótką, więc w zasadzie jej nie widać. No chyba, że masz białe spodnie lub bluzkę :D

Spacer z psem w wózku........nie skomentuję :-p

reklama
Już sobie wyobrażałam miny sąsiadów gdy zaglądają do wnętrza gondoli pytając się "chłopiec czy dziewczynka"? :-D
No cóż, życie jest za krótkie, aby być sztywnym i poważnym..:-p
Ogólnie co do sofy - :confused2:codzienne odkurzanie już jest ponad moje możliwości, ponieważ trwa zwykle około 20-25 min i pewnie spalam tyle kalorii co przy dobrym treningu cardio, dlatego też zamówiłam skórzaną sofę (z bardzo grubego materiału), zobaczymy jak to się sprawdzi przy naszych kanapowcach - leniwcach.

Dziewczyny,
jestem po wizycie. Estriadol 2991, prg 2,92. Pukcję mam w piątek, bo lekarz chce ze mnie jeszcze trochę jajek wycisnąć. Jeszcze dziś i juro Mam brać Menopur, w środę Ovitrelle. Generalnie pęcherzyków mam już ze 20. Największy miał 15,7 mm.
Transfer w kolejnym cyklu, no bo progesteron za duży. Dlatego też lekarz zadecydował, by troszkę stymulację pociągnąć.
W środę jeszcze badanie estradiolu i progesteronu.

anika11 - wyprzedzisz mnie jak nic, bo będziesz miała transfer świeżaczka i pierwsza będziesz mamą :)

Hej Dziewczyny:-)
Dawno mnie nie było, przyznam szczerze, że nie wiem co się dzieje bo dawno nie czytałam. Wyłączyłam się całkowicie ze strefy starań:-) ale ostatnio zaczęłam zerkać i tak widzę, że zaczął się ruch na forum:-D na razie tylko zahaczyłam parę stron, ale nadrobię straty w najbliższym czasie:-D
Hess super, że już niedługo konczysz stymulacje - jeny jak to szybko:-D wierzę, że teraz będzie dobrze:-) a Ty już masz 3 próbę to znaczy, że zapłodnią cały kurnik:-)
OlaSzy jak ten czas lecie, już można wózki kupować:-) Twój piekny (rozmarzyłam się) tylko ja jestem z tych praktycznych i niestety u mnie biały by nie przeszedł:-p zazdroszę Wam tych zakupów dzidziusiowych czekam z niecierpliwością na te czasy:-D
Anika również powodzenia:-D
Ciężaróweczki buziaki:-) spokojnej ciąży, pięknej pogody ale koniec z upałami;-)
u mnie spokój, zero myślenia o ciązy bo jestem słomianą wdową bo M na saksach;-) w sumie to mi dobrze bez niego ( nie mam sie na kogo wwkurzać:-p), tylko żal mi że jestem 3 miesiące w plecy ze staraniami a może już bym była po drugiej szczęśliwej próbie, a tak sie martwie czy wyrobimy się do konca roku, bo przeciez kolejki nie maleją:baffled: od września zaczynam bombardować Gametę, żeby sobie nie myśleli że o nich zapomniałam a M jak tylko wróci na początku października a moze wcześniej od razu w samochód i kierunek Łódź:-) to pozdrawiam i jak nadrobię zaległości to wrócę :-D

KATE! Kogo ja widzę :))))) No zaczął się szał :) Jeszcze dzisiaj przyszła pierwsza paczka z ubrankami - bodziaki, śpioszki, kombinezon i rajstopki... Ah, tak się cieszę że mąż ściągnął mi bana i mogę kupooooować :-D:-D

ubranka1.jpgubranka2.jpgubranka3.jpg

Załączniki

• ubranka1.jpg
    ubranka1.jpg
    34,6 KB · Wyświetleń: 46
  • ubranka2.jpg
    ubranka2.jpg
    23,5 KB · Wyświetleń: 48
  • ubranka3.jpg
    ubranka3.jpg
    31,7 KB · Wyświetleń: 47
KATE23 - super, że się odezwałaś. Kochana, zdążycie zdążycie. Czas przeleci w oka mgnieniu i już się starać będziecie. Do września nie daleko, do października też :)

OlaSzy - o rety!! Uważaj, bo mąż jeszcze zmieni zdanie :D Kupujesz przez net? Ciuszki cudowne!!! Ja też chce już :D!!!!

reklama
wysyłam mu każdy jeden link do sklepu i pytałam o akceptację:-D wiem, że teraz to wszystko jest takie delikatne, że muszę uważać, aby nie przekroczyć niewidzialnej linii. Ale powiem Ci Hess, że jak wrócił do domu i oglądał to sam się cieszył :-) ogólnie trafił mi się taki osobnik, który strasznie mocno przeżywa naszą ciążę, dziecko i zmianę w życiu. Moje koleżanki tylko się rozpływają nad nim, że jest taki wspierający i obecny przy mnie od samego początku. Ale po nas chyba widać, że te ciężkie starania i in vitro tylko wzmocniło związek i dlatego cieszymy się każdym dniem ciąży i przygotowaniami.;-)

Do góry