reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Hess widzę ze masz troszkę wiedzy:) możesz mi powiedzieć od jakiego poziomu estradiolu można mówic o przestymulowaniu? ja w pierwszym podejściu, dwa dni przed punkcją miałam 3600, transfer miałam po 3 dniach, chociaż lekarz powiedział że za jajnikami ( o ile dobrze pamiętam) mam troszkę płynu, ale na tyle mało że miałam transfer. Co do Twojego trwnsferu no to pewnie że musi się udać musimy pociągnąć dobrą passe :-D Jak tak patrzę ile już dziewczyn się wykruszyło z forum....maja już swoje pociechy:):) co za tym idzie nie ma już tyle czasu żeby tu wejść.

reklama
Znowu zjadlo mi posta:(

Hess kochana bardzo mi pomoglas z tymi wynikami za co bardzo dziekuje:) faktycznie progesteron lepiej zeby byl teraz niski:) czarną magią bylo to dla mnie ale wlasnie podczytuje inf w necie:)
Absolutnie zabraniam Ci tak myśleć o transferze! Twoj kropek na Ciebie czeka i z Toba zostanie! Nie porzucaj go na wyrost:) tym razem będzie inaczej! Juz jest inaczej! Uda sie! Ja tez mam przed soba pierwszy transfer. W sumie to jutro dopiero punkcja.. ale jestem dobrej mysli. Pierwszy i zakończony ciaza:D tak ma byc!
Enni ponad 3tys estradiolu to juz chyba ryzykowna sprawa, ale niech ktos madrzejszy sie wypowie, bo ja wiem tyle co gdzieś w necie wyszperalam.

Dziewczyny prosze o wskazowki przedpunkcyjne.. niby dostalam poradnik, ale nie ma tam napisane co mam ze soba wziac. Oprocz dokumentacji i chlopa:D
Mam byc na czczo do narkozy.. dzisiaj wzielam 2tabl summamedu (i moj zoladek umarl, a ja umre zaraz po nim.. straszne swinstwo:/) . I co dalej? Wszystko mi dadza na miejscu? A zabronione zapachy to sie tyczy punkcji czy transferu? Moge normalnie umyc sie rano żelem pod prysznic?

Dziewczyny wszystkie sie zalapiemy w wiosennej passie:D

Niebajka co klinika to inne życzenia jeżeli chodzi o punkcje ;) W pierwszej klinice zero makijażu, dresy, papcie, nawet zębów nie mogłam umyć. W drugiej klinice lajcik, żadnych dresów, papci, nawet makijaż miałam. Przed uśpieniem pytali mi się czy jakies leki biorę na stałe, powiedziałam że tak na co oni czy wzięła pani rano a ja na to że nie, to zdziwione i powiedziały że jak biorę leki na stałe to mam brać :)

OlaSzy, kciuki zaciśnięte mocno! niech te Święta przyniosą Ci cud :)

Hess, a co to za czarnowidztwo? Teraz będzie Twój czas i musisz się pozytywnie nastroić, by kropek znalazł przyjazne dla siebie środowisko :)

Enni, dobrze mówisz z tym, że wiele dziewczyns ię wykruszyło z forum, bo juz swoje dzieciątka mają :) zatem wszytskie ejstesmy w dobrym miejscu i na dobrej drodze :))

Niebajko, ja się na tych wynikach nie znam, wiem tylko, że na jedną komórkę powinno byc około 200j estradiolu. nie mogę uwierzyć, że już jutro będziesz po punkcji:))) jak to przeleciało!! głęboko wierzę w to, że wszystkie oznajmicie nam niebawem dobre nowiny!

Niebajka co klinika to inaczej. Mi nic nie powiedzieli oprócz tego żeby być na czczo. Tutaj od dziewczyn dowiedziałam się zeby wziąć kkoszule I kapcie. Żeby nie malować paznokci. Ale tak naprawdę normalnie rano sie umylam, wyskrobałam tu i ówdzie ;) balsamowalam nogi, miałam delikatny makijaż. Kazali mi zdjąć bluzę i ddół. Dali jednorazowa spódniczkę i klapki. I tyle. Żadnej koszuli i kapci swoich. Czyli skoro Tobie nie dali żadnych wytycznych to pewnie nic poza Tobą nie jest im potrzebne ;)

No widzę dzieje sie tutaj [emoji4]
Kasik36 życzę wam duzo zdrówka ,super w koncu sie doczekalas swojego malutkiego wielkiego szczescia [emoji3]
marcysia śliczna beta ! Gratuluje [emoji3]

Do mnie w koncu zadzwonili z Invicty jupiiiiii [emoji3] pierwsza wizyta 7 kwietnia i zobaczymy co dalej , dzisiaj odebrałam wyniki Tsh ft4 i ft 3 okazało sie ze mam za niskie ft4 i dostane jod, jestem w szoku bo myślałam ze wszystko jest ok z tarczyca [emoji36] tyle lat sie leczę a tu problem z tarczyca ,sama dzisiaj zrobiłam ,bo doktorka pytała jakie mam wyniki i okazało sie ze nie miałam robionej tarczycy ..

enni - mój lekarz powiedział mi, że hiperstymulacja jest od estriadolu 6000 jedn. Nie wiem, na ile to prawda, może też zależy indywidualnie od każdej z nas. Po pierwszej stymulacji miałam estriadol grubo ponad 7 tys. i niezłą hiperkę, przy tej stymulacji ostatni poziom estriadolu badałam 5 dni przed punkcją i był prawie 3 tys., pewnie przez 5 dni wzrósł jeszcze i też miałam hiperkę tylko, że lżejszą. Zakładam, że estriadol dobił u mnie do ok 6000, bo miałam 26 kumulusów pobranych. Ale np. dziewczyny niektóre z innego wątku też miały wysoki estriadol a hiperki nie miały. Więc jak widać różnie bywa.

niebajka - skoro nic Ci w klinice nie mówili, to pewnie wszystko co potrzebne to Ci dadzą. U mnie jest tak, że każą zabrać koszulę nocną z krótkim rękawem i kapcie, dokumenty w tym oryginał grupy krwi. Ja na stałe biorę Euthyrox na tarczycę, więc anestezjolog każe brać rano przed punkcją i ew. popić niewielką ilością wody.
Trzeba być na czczo, nie jeść min. 6h przed punkcją i nie pić min. 4h przed nią. Bez makijażu i pomalowanych paznokci.
Ja osobiście z rana się normalnie kąpałam, używałam żelu pod prysznic a potem się nabalsamowałam. Perfum użyłam na bluzkę i użyłam antyperspirantu normalnie. I tyle :)

ilka_a - pozwolę sobie dopisać Cię do kalendarza. Czy to jest wizyta kwalifikacyjna w nowej klinice?

Ostatnia edycja:
Hess kochana nie mów ze pierwszy transer się nie uda! Może będzie dla Ciebie szczęśliwy i tego Ci Życzę!

agulla84 - dzięki za miłe słowa, raz mam pozytywne nastawienie, a raz negatywne. Boję się za dużo myśleć, że się uda, bo wtedy pewnie się nie uda, hehe. Mam pogmatwane myśli :-D

reklama
Hess ja tez mocno wierze w Twojeo Kropka:-) Ostatnio wszystkie moje przeczucia w stosunku do Was sie sprawdzaja, wiec mozesz byc spokojna:-)
Enni ja ostatni pomiar estradiolu mialam 3,5tys ale nasza Pani Dr przedluzyla mi stymulacje bo wielkosc pecherzykow Jej niezadowalala i podejrzewam ze jeszcze podskoczyl bo w dniu planowanego transferu mialam plyn w jamie macicy i bole podbrzusza i pani dr nie chciala ryzykowac:-( w sumie to chciala przelozyc transfer na 5 dobe ale dzwonila do mnie w 4 dobie i objawy sie utrzymywaly takze kazala wszystko odroczyc na nastepny cykl.

POWODZENIA I BUZIAKI:-D

Do góry