reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

In vitro 2024 - refundacja

reklama
Ja jutro znowu idę oddać krew a po ostatnim na lewej ręce mam taki siniak że szok... wiem że nie powinni się pisać scenariuszy ale pewnie ledwo co podskoczy i każe jutro wziąść 6 estrofem I w sobotę powtórka z badań. I mam nadzieję że już wtedy będzie 200 i będę mogła proga wziąść.

13:30-14:00 :) miałam jechać przed do biura na parę godzin pracy żeby szybciej zleciało ale zapomniałam że przecież bez dezodorantu i perfum i mejkapu idę 💀 więc grzecznie z domku pojadę :)
ja tam tego nie pilnowałam za pierwszym razem i teraz też nie zamierzam, ale i tak mam wolne - tylko mąż idzie do pracy i się zwolni i pojedziemy

Ja jutro znowu idę oddać krew a po ostatnim na lewej ręce mam taki siniak że szok... wiem że nie powinni się pisać scenariuszy ale pewnie ledwo co podskoczy i każe jutro wziąść 6 estrofem I w sobotę powtórka z badań. I mam nadzieję że już wtedy będzie 200 i będę mogła proga wziąść.
A na prawej chociaż żyły spoko? :)

Dobra, zadam głupie pytanie (ja tylko na naturalnym i ze sztucznym mam tyle do czynienia co na forach przeczytałam) - będziesz mieć jeszcze podgląd USG przed wprowadzeniem proga? Bo ostatni raz miałaś w zeszłym tygodniu i już wtedy chyba endo było „gotowe”?

A czy jak decydowalyscie się na badania zarodków to długo czekaliście na konsultacje z genetykiem? Jak to się w ogóle odbywa? Czy lekarz kieruje w ramach kliniki do jakiegoś konkretnego genetyka czy nie ma takiego wymogu i może być to tylko moja decyzja że badamy?

A czy jak decydowalyscie się na badania zarodków to długo czekaliście na konsultacje z genetykiem? Jak to się w ogóle odbywa? Czy lekarz kieruje w ramach kliniki do jakiegoś konkretnego genetyka czy nie ma takiego wymogu i może być to tylko moja decyzja że badamy?
Lekarz musi się zgodzić, no ale szczerze nie wiem czy którykolwiek lekarz by odmówił komuś - przecież to dodatkowa kasa dla kliniki bezpośrednio :) Z tego co czytałam na ovufr to u nas w klinice mają jakiegoś zaprzyjaźnionego genetyka do którego umawiają. Ale im szybciej to podniesiecie tym lepiej, bo niektórzy dość długo czekali na te wizyty.

reklama
Lekarz musi się zgodzić, no ale szczerze nie wiem czy którykolwiek lekarz by odmówił komuś - przecież to dodatkowa kasa dla kliniki bezpośrednio :) Z tego co czytałam na ovufr to u nas w klinice mają jakiegoś zaprzyjaźnionego genetyka do którego umawiają. Ale im szybciej to podniesiecie tym lepiej, bo niektórzy dość długo czekali na te wizyty.
Ok, dzięki za informację ❤️ wiesz może czy jest to jednorazowa zgoda i przy kolejnej procedurze ponownie trzeba bedzie iść do genetyka? czy to też ewentualnie na kolejne podejścia będzie ważne? Cały czas tak się waham nad tym i podejmiemy decyzję pewnie już jak będzie wiadomo ile mamy zarodków o ile w ogóle będą 😮‍💨

Do góry