reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Hej, powiem Wam że też się boje że już będą zapisy na 2014 dopiero:zawstydzona/y: chociaż u mnie to nawet nie wiadomo czy będe mogła się podpiąć pod rządówke:zawstydzona/y: Dziewczyna z in vitrowego rok temu miała AMH 0,4 a teraz po 3 stymulacjach do ivf 0,14:baffled: Ja jestem po 1,5 stymulacji. Co raz bardziej wątpię, żeby było ok, mogę tylko błagać los żeby poprzedni wynik był błędny, a jak spadło do teraz, to właśnie do poziomu 0,51. Na wizytę umawiam się jak tylko będę mieć wynik AMH. Mogę dzownić juz w poniedziałek, chociaż to dopiero minie tydzień ale w labo kazała próbowac

reklama
Gizas, ale przecież poprzedni wynik AMH masz bardzo stary, więc teraz jeśli go zrobią testem pierwszej generacji to musi być wyższy. Mój gin powiedział, że nie zapisze ludzi ponad przyznany na ten rok limit

Dziewczyny nie ma się co martwić na zapas. My jesteśmy tu bardziej zorientowane niż inni np nie czytający forum i dlatego myślę, że dużo par odpadnie w przedbiegach bo nie będą spełniali kryteriów. Zresztą nasze nerwy i tak nic nie pomogą. Będzie tak jak ma być i na to wpływu nie mamy więc wyluzuj Agusiapela :rofl2:

Z tym AMH jakieś jaja... nie powinni go brać po uwagę aż tak bardzo... Ja miałam robiony w lutym i wynik niski 0,2:( jak podchodziłam do in vitro w kwietniu mój doktor nie wierzył w ten wyniki i kazał się nie przejmować, wszystko zależy od stymulacji. Ja miałam pobranych 8 komórek z czego 7 się zapłodniło, 2 pięknie się rozwinęły i miałam podane ale niestety się nie udało... Ja uważam że szansa na ciąże z niskim AMH jest ale przy niskim AMH zarodki są słabsze. Wczoraj powtórzyłam AMH, czekam na wynik liczę że będzie wyższy i załapię się na dofinansowanie:)

Mój mężuś ma dziś urodzinki i wstałam wcześniej aby napić się z nim kawki oraz zjeść z rana ciacho przed wyjściem jego do pracy i dlatego moja obecność na forum pojawiła się o 6 rano :-D

Dziewczynki potwierdzone to jest na 100%,że że o liście oczekujących na rządówkę decyduje kolejność zgłoszenia się pary do realizatora a nie kolejność kwalifikacji.

Potwierdził mi to lekarz a provita wczoraj wieczorem dostała pismo od Ministerstwa że źle zinterpretowali regulamin.Provita Informowałą pacjentów o tym iż para która pierwsza zakwalifikuje się do rządówki jest pierwsza na liście a jest tak,że para która jako pierwsza zgłosiła się do projektu to jest pierwsza na liście oczekujących(jeżeli oczywiście lekarz ją zakwalifikuje)Provita wczoraj przepraszała część pacjentów za zaistniały błąd.

A co oznacza sformułowanie "para, która zgłosiła się do projektu"? Czy fakt, że zapisałam się na stronie Invicty jako osoba zainteresowana programem się liczy? Tam chyba nie podawało się imienia i nazwiska, tylko wiek i adres mailowy. A czy fakt, że zapisałam się na rozmowę kwalifikacyjną ale dopiero na październik też się liczy? Nie jest to dla mnie zrozumiałe:baffled:

reklama
Do góry