reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

ja mam wizytę kwalifikacyjną 22 go.

w katowicach.

pani kazała wziać wszystkie badania,dokumenty,historie choroby, dowód i męża;)

jesli nie będzie badań zadnych to wizyta będzie bezpłatna..jesli bedzie jakies usg trzeba czy coś to wtedy sie dopłaca.

my chcemy sie zapisac na przyszły rok.

jak będe wiedziała co i jak-dam znak:)

reklama
Smerfeta ja 24 lipca prawdopodobnie podchodzę do piątej i ostatniej IUI a później przerwa do 9 października. Muszę czekać do tego czasu bo dopiero minie 12 miesięcy leczenia. Dokładnie na ten dzień umówiłam się na wizytę kwalifikującą więc chyba jednak Ty szybciej podejdziesz do ewentualnego IVF. Ale teraz trzymać się należy wersji, że nam obu IUI się uda i rząd zaoszczędzi na nas ;-):-D

Kasik, ja dopiero jakoś w połowie sierpnia podejdę do iui o ile wszystko dobrze pójdzie... jeśli do ivf to pewnie wrzesień/październik więc jeśli nie jednocześnie to na pewno w bliskim czasie będziemy przechodzić to samo ;-)

Blue, to z tego wszystkiego do zabrania na wizytę, to mąż najcięższy ;-) :-D

Witam,
dziewczyny jestem załamana gdyż dziewczyna na innym forum pisała,że była wczoraj u lekarza na kwalifikacji,zakwalifikowała się ale jest ja 200 setnym miejscu i nie wiadomo czy się załapie w tym roku na rządówkę i,że Provita ma już ponad 200par i wyszły jakieś problemy i mogą zwracać kaskę.Już nic z tego nie rozumiem.Pójdę w poniedziałek do lekarza na kwalifikację bez tego wyniku z cytologii i może mnie zakwalifikują jak myślicie?

Dziewczynki jak to jest z tą kolejką do rządówki czy ona liczy się od dnia zgłoszenia czy od dnia kwalifikacji?Bo już jestem załamana,nie wydaje mi się żeby PROVITA zakwalifikowała już ponad 200 osób:-(
Jeżeli tak jest to już mam po refundacji do ivf:-(

Dowiedziałam się teraz że do przystąpienia do programu nie decyduje kolejność zakwalifikowania się lecz kolejność zgłoszenia się pary do programu a ja byłam może 20:-)Kurcze jakie to wszystko jest bez sensu już nie wiem co myśleć

reklama
Agusia Ty chyba na bezsenność cierpisz ;-) w sobotę od godz 6 na forum? ;-) :szok: Jeśli chodzi o kolejność kwalifikacji to nic nie wiem bo wydaje mi się, że to zależy jak to wszystko załatwi klinika, do której się zgłaszasz. Ja też tak na prawdę nie wiem, czy dostane się, mam tylko nadzieję, że lekarz będzie pamiętał to, że powiedział, że jeśli iui się nie uda to musimy się spieszyć by załapać się jeszcze na rządówkę... ja tylko tego się trzymam:sorry2:

Do góry