reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

In vitro 2024 - refundacja

reklama
Dołożył mi następny estrofem, czyli 1 + 2 + 2 i na pytanie czy jest szansa ma transfer, powiedział spokojnie. Badanie krwi w czwartek. Ja nigdy nie mogę mieć książkowo. Ktoś miał takie dawki estrofemu? Bo widzę że przy okazji sprawdza d dimery, i też się lekko podniosły.

Dołożył mi następny estrofem, czyli 1 + 2 + 2 i na pytanie czy jest szansa ma transfer, powiedział spokojnie. Badanie krwi w czwartek. Ja nigdy nie mogę mieć książkowo. Ktoś miał takie dawki estrofemu? Bo widzę że przy okazji sprawdza d dimery, i też się lekko podniosły.
Ja na pierwszym podejściu miałam 3x1, teraz najpierw 2x1 ale nie poszło i zwiększyła do 2x2 i pięknie ruszyło ale oni tylko patrzą na obraz usg - wielkość i czy jest trojlinijne.

Dziewczyny dołączam do was ,dziś był nasz pierwszy transfer z pierwszej procedury .Zarodek z 5 doby a we wskazaniach od lekarza beta 20.01 ale chyba nie wytrzymam tak długo 😜
Tak ? Mnie lekarz mówił żebym zrobiła betę 16.01. sikane będę robiła od niedzieli 🫣 a z betą myślę że też wytrzymam max do 14.01. @Flavinka Kochana trzymam za Ciebie też kciuki ♥️🥰

U mnie widzą 😃

W poprzedniej ciąży byłam u lekarza na wizycie dostałam zwolnienie ciążowe z kodem B , dzwonię do kierownika kilka minut po wyjściu z gabinetu żeby poinformować co się właśnie wydarzyło a ten do mnie gratulacje 😜🫣

No, ale akurat kod B musi być widoczny bo jak by miał pracodawcą Ci zapłacić 100% - tutaj chodziło o kody choroby czyli nie widać, że to np. R11.10 (wymioty)

Mnie najbardziej wkurzyło/ rozbawiło przy 1 ciąży że kod B nie uprawnia mnie do 100%paltnego i mam przynieść zaświadczenie o byciu w ciąży

Tu również pracodawca miał rację - bo trzeba go poinformować, wiele osób twierdzi że zwolnienie z kodem B jest już informacją, albo ustnie wystarczy ale szczególnie jak umowa jest na czas określony, pracodawca wymaga pisemnego zaświadczenia i ma jak najbardziej prawo

Ja mam estrofem w dawce 2x2 od 1 dc. W sumie też sporo.

reklama
Do góry