reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Dziewczyny moje AMH to 0,72:-):-):-) jednostka ug/l ale już wyczytałam że przelicza się to 1 do 1 czyli łapię sie do rządówki i mam 3 szanse na maleństwo:-):-):-) W środę mam wizytę kwalifikacyjną, pani przez tel powiedziała mi że na ten rok mają jeszcze fundusze. Jestem przeszczęśliwa:-):-):-)

reklama
Pełna nie mogło urosnąć, ale czułam podświadomie od dawna że tamten wynik mógł być błędny:sorry2: FSH też mam 7, więc nic mnie nie dyskwalifikuję. I jeśli wszystko dobrze pójdzie to w tym roku będę mogła być w ciąży:tak:
Podobno teraz są badania nowej generacji i są dokładniejsze ale kto to wie:eek:
Najważniejsze że nie jest mniejsze niż było no i że mieszcze się w granicach do rządówki i że klinka do której jade ma jeszcze kasę na ten rok, chyba dr nie podważy tego wyniku, bo wie o moim 0,4:eek: Jak cos to powtórzę, ale tylko w 2 dc tak jak teraz robiłam, podobno nie ma znaczenia ale wyczytałam na angielksich stronach że zalecane jest własnie w 2-3 dc.

Pełna a Twoja Niunia ma już dwa tyogdnie:-) Jej ale zleciało:-)

To trzymam kciuki za środową wizytę kwalifikacyjną i żeby procedura ruszyła jak najszybciej...
no malutka ma już 2 tyg, nie czuję tego, zwłaszcza że 1,5 tyg trzymali nas w szpitalu i od kilku dni mam ją przy sobie, więc ciągle mam wrażenie że ma zaledwie 3-4 dni :-)
Też laseczki będziecie niedługo tuliły swoje maleństwa &&&&, fajnie że rządówka w końcu rusza :tak:

Agusia, Gizas graruluje!!!
Gizas mówiłam że wynik będzie wyższy!!! :-)
no to się teraz będzie działo ;-)
Edit:
Gizas myślałam o Tobie przejeżdżając przez Częstochowe :-)

Ostatnia edycja:
Wróciłam z kliniki. W środę ostatnia IUI ale tylko dla formalności bo już w nią nie wierzę. Wypełniliśmy i podpisaliśmy dzisiaj papiery do rządówki, tzn. te podstawowe czyli chyba regulamin i zgoda na informowanie o stanie zdrowia, wynikach i wgląd do dokomentacji mojej i M. Pani miała wątpliwości czy już podczas zgłoszenia się do programu powinniśmy spełniać wszystkie kryteria, czyli czy mamy udokumentowane 12 miesięcy leczenia. Wydaje mi się, że to będzie ważne podczas kwalifikacji, czyli u nas dopiero 9 października ale zaczęłam się nad tym teraz dopiero zastanawiać. Skoro np. kryterium wieku trzeba spełniać w dniu zgłoszenia się do programu to może inne kryteria też? Sama nie wiem. Gin powiedział, że jego zdaniem dopiero podczas kwalifikacji ale tego tak naprawdę dowiemy się podczas rozmowy kwalifikacyjnej.

Gizas moje gratulacje, super AMH:-) Cieszę się razem z Tobą, należy Ci się ta rządówka :tak:

A wiecie co jeszcze o rządówce się dzisiaj dowiedziałam? Kompletny idiotyzm moim zdaniem. Wyobraźcie sobie, że nie można dopłacić do jakiś dodatkowych badań lub procedur, których nie refunduje rząd. Robią tylko to co jest refundowane i nic poza tym. I gdzie tu sens? Przecież te dodatkowe badania lub zabiegi zwiększyłyby skuteczność, poprawiłyby im statystyki i jeszcze by kliniki zarobiły :confused:

Smerfeta a Ty już na wczasach? Zdradź nam gdzie się byczysz :-)

Blue z niecierpliwością czekamy na info o Twojej wizycie kwalifikacyjnej. Daj znać jak najszybciej jak poszło. Oczywiście przyjmuję tylko wariant optymistyczny:tak:

Ostatnia edycja:
GIZAS-ja byłąm z tobą myślami i wiedziałam,że twoje AMH podskoczy tak jak mi :-)Cieszę się razem z tobą.
My mamy jutro o 13 wizyte kwalifikacyjną i będziemy wiedzieli co dalej,dam znać jak wrócę.

Agusia to kciuki za wizytę!
Kasik tak ostatnio wieje nad Bałtykiem że aż na Słowację nas wywiało :-) i chyba w Łodzi mandat dostałam... Ach ten wicher ;-)

SMERFETKA-mandatu nie przyjmuj bo powiedz że za bardzo wiało a jak dostałaś za prędkość(z tego co się domyślam)to powiedz,że wiatr was tak za bardzo pchnął he he :laugh2:
GIZAS-twoje obecne wyniki będą teraz brane pod uwagę do rządówki i lekarz na pewno nie podważy twojego wyniku a wręcz przeciwnie :tak:

reklama
Smerfeta czyli pamiątkowe zdjęcie z wakacji przyjdzie pocztą w postaci mandatu z fotoradaru? :-D Może na Słowacji ładniejsza pogoda bo dzisiaj u nas 19 stopni i wieje, na dodatek zanosi się na deszcz. A od jutra zapowiadają upały, aż się nie chce wierzyć :baffled: Ja w piątek do SPA więc nawet jak nie będzie pogody nie zamierzam się nudzić :-)

Blue jak Wasza wizyta?

Do góry