reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

reklama
GIZAS-dowiedziałam się również że lekarz zleca AMH jak i również FSH do rządówki ale tylko w tedy gdy kobieta od początku leczenia miała niskie AMH i nie było efektu stymulacji.Ja mam dobre AMH od początku leczenia i stymulacja u mnie przebiegała również pomyślnie także wydaje mi się że dlatego lekarz nie zlecił mi badania dodatkowego FSH.Ale poczekam do wizyty:-)
DZIEWCZYNY-a powiedzcie mi ile czekałyście na wynik z cytologii?Bo jedna pani mówiła mi do 10 dni inna do 21dni a trzecia do miesiąca :szok:A ja nie pamiętam już ile czekałam:no:

KASIK-kochana idź się zapisać do rządówki jeżeli jeszcze nie byłaś gdyż Ministerstwo Zdrowia wie że niektóre pary muszą powtórzyć badania i dali 3 miesiące czasu,tak wyczytałam:-)Będziesz już miała kochana miejsce zaklepane i nie przejmuj się tym iż rok ci minie dopiero w październiku a tym bardziej że to już za 3-miesiące a czas szybko leci i twoje dzieciątko zostanie poczęte w miesiącu moich urodzin :-D

Kwiatuszek to wszystko zależy od tego jaka partia dojdzie do władzy w następnych wyborach i moim zdaniem nie można zakładać, że do roku 2016 będzie dofinansowanie. Patrząc też na dziurę budżetową nie możemy też zakładać, że kliniki znowu dostaną dofinansowanie, tym bardziej że wykonanie planu zostanie później ocenione przez NFZ i być może nie wszystkie kliniki dostaną kase na przyszły rok. Mój gin (właściciel kliniki) nie zapisuje par ponad przyznany budżet

Agusia ja chyba miesiąc czekałam na cytologię.
Agusia, Gizas, co do tego czy potrzebne AMH + FSH to przecież zależy od lekarza. Przecież nie będziemy się wykłócać, że jakiegoś badania nie zrobię bo gdzieś tam nie trzeba, bo w końcu zależy nam na dofinansowaniu i zrobimy wszystkie badania o jakie gin, do którego chodzimy, nas poprosi. Jakby co, to ważne że wynik FSH otrzymujemy szybciutko ;-) tyle że trzeba zrobić badanie w pierwszych dniach cyklu tak jak pisała Gizas. Ja tam nie zamierzam marudzić, zrobię to co gin będzie wymagał, nawet stanę na głowię hehe :-) ;-)

Ostatnia edycja:
Zgadzam się też z tym co smerfetka pisała bo sama wyczytałam,że państwo ma w planach refundować ivf do 2016r ale nie wiadomo czy będą na to finanse.

Ja pisałam do większości klinik z całej Polski o to czy muszę przedstawić AMH i FSH, czy tylko np samo FSH. To każda odpowiedź była ze wymagane sa oby dwa. A pytałam dlatego że FSH mam w porządku, a z tego badania wyszedł nawet wynik zajebisty a AMH miałam 0,1 za małe do refundacji i łudziłam się że wystarczy tylko FSH.

Agusia obecnie jestem w Kaotwicach w Gyncentrum , a po Provicie "zaliczyłam" jeszcze łódzką Gametę

Cześć dziewczynki :-) Wróciłam właśnie z kliniki. Rozmawiałam z moim ginem o tych dziwnych wynikach AMH i mi wytłumaczył, że też mogę mieć inne niż w lutym bo wtedy robili jakimś testem drugiej generacji a teraz pierwszej i jest bardziej czułe. Ważne, żeby było większe od 0,5 ;-) Tak więc Gizas trzymam kciuki, żeby tym razem było przynajmniej 0,51 :tak:
Umówiłam się na rozmowę kwalifikacyjną do rządówki na 9 października :-) Wcześniej niestety nie mogę bo tak jak myślałam muszę mieć dokumentację z 12 miesięcy. Oprócz tych badań o których już dziewczyny pisały kazali jeszcze przywieźć zaświadczenie o opłacaniu składek ZUS, czyli RMUA lub coś w tym stylu. Wiem, że teraz jest ewuś i niby RMUA już nie potrzebne ale u nich jest wymagane. Dowiedziałam się też, że wizyta jest bezpłatna i można podejść do niej raz więc trzeba mieć już wszystkie wymagane badania (AMH, FSH, badanie nasienia), nie można ich dowieźć później. Jeżeli zostanie się odrzuconym to dyskwalifikuje pare na 3 lata więc dla mnie już na zawsze bo wówczas skończę 40 lat ;-)

reklama
Do góry