reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Montana, no wyglada na to, ze bedziemy rodziły dzien po dniu:))) bardzo sie ciesze, ze nam obu tak ładnie betka przyrasta. Moze odczarowalysmy klinikę w Opolu? :)

genna na ale piekna kijaneczka. Bardzo szybko serduszko widoczne. Gratuluje MAMUSIU!

reklama
Czy ten cetroide tez trzymać w lodówce? I jeszcze jedno czy może się tak zdarzyć ze punkcja będzie w ten dzień kiedy przyjadę? Bo teraz mam banie może lepiej żeby odrazu moj m przyjechał ze mna. Cetroide biorę w czwartek i piątek.

Milena, na podglądanku dr sprawdzi jak pęcherzyki rosną i wtedy możesz dostać kolejne leki i dr wyznaczy dokładny dzień i godzinę punkcji ponieważ wcześniej będziesz musiała wziąć zastrzyk na pękanie pęcherzyków. Najczęściej punkcja jest 34~38h po zastrzyku. Nie martw się lekarz na wizycie wszystko ci wytłumaczy i zapewne dostaniesz dokładną rozpiske.

CZERWIEC :

28.06.2014 Milena wizyta start stymulacji

30.06.2014 Magda wizyta
30.06.2014 Agaawa wizyta pęcherzykowa

LIPIEC :

01.07.2014 AniaM USG połówkowe
01.07.2014 Kasik wizyta
01.07.2014 Smerfeta histero
01.07.2014 Infinity aminopunkcja
03.07.2014 Syllkaa wysoka beta
03.07.2014 Anulla28 crio transfer
04.07.2014 Montana wizyta pęcherzykowo/serduszkowa
04.07.2014 Milena podglądanko
07.07.2014 Magda badania prenatalne
07.07.2014 Agulla wizyta przed stymulacją
07.07.2014 KasiaMakaronik wizyta po wysokiej becie
08.07.2014 Magda wizyta w klinice
10.07.2014 Hania wizyta

Dostałam maila z kliniki, bo pisałąm do nich aby dowiedzieć sie co z resztą zarodków i dostałąm odpowiedź "zamrożone zostały 4 blastocysty w piątej dobie hodowli." czyli pewnie jeden klasy B (bo pozostałę były 4AA) nie przetrwał. Czyli szczęśliwa czwóreczka czeka jeszcze na nas

Oj chociażby niech z jednym się uda to już z resztą jakoś pojdzie bo co to za rodzina jak nie ma dzieciaczków. Jak zadzwoniłam do meża aby mu przekazać wiadomość to pierwsze co to mówi że auto będziemy musieli zmienic na 7-osobowe i bedzie musiał wziasc w pracy nadgodziny skoro taka duża rodzinka się szykuje ;)

Hahaha faceci ;) pierwsze to auto duże kupić :)
Na szczęście my mamy duże auto i mąż nie chce zmieniać ale gada coś że moje zmienimy na dzieciowóz ;) Bo mam 3 drzwiowe i będzie niewygodnie.

reklama
Dzieki dziewczynki za odpowiedz.
Agawa ostatnio w GMW mają naprawdę dobrą passe. Jestem tez na innym forym takim gdzie dużo nas z GMW i zaraz po tygodniu kolejna dziewczyna u mojego lekarza zaszla, w ciagu miesiaca juz 3. Wiec nie jest to zły wynik ;). Ja chyba nawet bede chciala by dr T z GMW prowadzil moją ciaze mam do niego naprawde duze zaufanie.
Genna to uważaj na siebie, wazne że serduszko widzialas ;), kurcze to jest nas 3 ktore beda w prawie tym samym czasie rodzic, ty Agawa i ja. Miedzy mną a Tobą to tydzien i pare dni. Mi na necia jak patrzylam wychodzi dziś 4 tydz i 6 dzień ciąży ;).
Sylka piękna ilość mrożonych blastusiów. Hehe a mąż już przyszłościowo patrzy :-D

Do góry