reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Cześć Dziewczyny!

Chcialam am sie tylko pochwalić, ze bhcg dzisiejsza 1373. Czyli powoli sie uspokajam, ze moze wszystko być dobrze.

Milej nocy Dziewczynki!

reklama
CZERWIEC :

28.06.2014 Milena wizyta start stymulacji

30.06.2014 Magda wizyta
30.06.2014 Agaawa wizyta pęcherzykowa

LIPIEC :

01.07.2014 AniaM USG połówkowe
01.07.2014 Kasik wizyta
01.07.2014 Smerfeta histero
01.07.2014 Infinity aminopunkcja
03.07.2014 Syllkaa wysoka beta
03.07.2014 Anulla28 crio transfer
04.07.2014 Montana wizyta pęcherzykowo/serduszkowa
07.07.2014 Magda badania prenatalne
07.07.2014 Agulla wizyta przed stymulacją
07.07.2014 KasiaMakaronik wizyta po wysokiej becie
08.07.2014 Magda wizyta w klinice
10.07.2014 Hania wizyta

Mam takie pytanie-załóżmy że pierwszy transfer zarodka nie uda się, a mam jeszcze zamrożone 5zarodków to jak wygląda następne podejście? Znów bym byla stymulowana jakimiś lekami czy jak? Zaraz napisze maila do laboratorium aby zapytac się o pozostałe moje zarodeczki-dzisiaj 5 dzien po transferze a ja wstałam ze złymi przeczuciami. W nocy pobolewał mnie trochę brzuch jak na okres i czuję że piersi mam nabrzmiale i bolać tak jak to zawsze przed @

Agawa super beta. Idziemy prawie leb w leb :-). Pewnie termin porodu bedzie zblizony :-).

Dziewczyny mam pytanie moj progesteron ostatnio wyniosl 59,8, biore 3x 1duphastonu i 3x 1 luteine 100 mg dopochwowo. Jak myslicie moze powinna troche zmniejszyc dawki. wy jak bierzecie? Mi lekarz mowil ze jak beda bedzie pozytywna to moge odstawic wszystkie te leki, no ale wy tu bierzecie nawet do 12 tc i troche sie boje ot tak zrezygnowac z duphka i luteiny. Co poradzicie?

Agawa beta piękna wiec możesz juz sie mniej martwić :)
SYLKA , jeżeli masz reguralne cykle i zawsze masz owulke to bedziesz na naturalnym cyklu miała transfer czyli kontrola USG , wychwycenie momentu owulacje i o tego momentu po tylko dniach ile mają zarodki transfer, jeżeli na sztucznym cyklu bedziesz miała to bedą 2 USG ogólnie i bedziesz brała estrofem. To tak pokrótce , ale ty sie kobito nie mary uda sie , nie stresuj kropka!!!!!

Ja po wczorajszej wizycie juz troszke bardziej uspokojona , serduszko pikało :) z usg wynika ze termin mam na 19 lutego, i wczoraj był 6 tydzień i 1 dzien ;) skierowanie na badania, na szczęście cześć była przed procedurą wiec juz odpada połowa badań :) a kolejna wizyta dopiero 30 lipca :( jak ja wytrzymam , cos dr mówił ze są tam jeszcze jakies wolne przestrzenie w macicy czucia i ze mogę krwawić , plamic , czym sie zmartwilam ale mam zaraz do kiego dzwonić i będziemy to sprawdzać , ja zaraz mykam do labo na badania, miłego dnia dziewuszki zycze i przedstawiam wam kolejne zdjęcie obcego :)
ImageUploadedByForum BabyBoom1403937701.963096.jpg

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1403937701.963096.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1403937701.963096.jpg
    30,7 KB · Wyświetleń: 36
Cel osiągnięty. Dostałam 200 j puregonu na 6 dni, 2 × cetroide, 2×1 encorton i tinidazol dla mnie i dla m. Mam być w piątek na podgladanie i zostać do punkcji. M do mnie dojedzie.Pewnie szybko będzie bo mam krótkie cykle. Transfer jest na 3 albo 5 dzień od punkcji? Oni dzwonią wcześniej że np. Jutro transfer?
A zaplacilam 1600 zl i dr powiedział ze on sam nie wie jak to będzie z ta refundację nawet nie wie jak recepty wypisywać bo oczywiście to polska

reklama
Syllka, nie martw się ją też miałam bóle jak na @ a co do bólu piersi to też normalne po lekach ;) Spokojnie i czekamy na wysoką betę :)

Montana, ja też miałam dość wysoki progesteron bo ponad 60 i leki dalej miałam brać. Najlepiej skonsultować z lekarzem bo dziewczyny odstawiają stopniowo nie od razu.

Genna, to uważaj na siebie, odpoczywaj i z całego serducha nie życzę plamień. Śliczny obcy :)

Milena, to owocnej stymulacji ;)

Do góry