reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Rządowe in vitro: ministerstwo refunduje leki potrzebne w leczeniu bezpłodności | Baby online

z tego artykułu wynika ze tylko w programie rządowym jest refundacja. Czyli co nie musimy powtarzać AMH skoro już jesteśmy zakwalifikowane ?? I dziwne ze tylko w rządowym.Czyli komercyjnie dalej kupe kasy trzeba wydać ??/ Hmmm ciekawa sprawa.I w ogóle w artykule jest napisane bezpłodność a nie niepłodność. Chyba nie do końca osoba , która to pisała widzi różnice.

reklama
Rządowe in vitro: ministerstwo refunduje leki potrzebne w leczeniu bezpłodności | Baby online

z tego artykułu wynika ze tylko w programie rządowym jest refundacja. Czyli co nie musimy powtarzać AMH skoro już jesteśmy zakwalifikowane ?? I dziwne ze tylko w rządowym.Czyli komercyjnie dalej kupe kasy trzeba wydać ??/ Hmmm ciekawa sprawa.I w ogóle w artykule jest napisane bezpłodność a nie niepłodność. Chyba nie do końca osoba , która to pisała widzi różnice.
czegoś nie rozumiem ŻADNYCH KOSZTÓW??? to znaczy że dostaniemy leki??

genna, gratuluję serduszka i pięknego zdjęcia obcego:)) Spokojnej ciąży mamusiu:-D
Agawa, piękna beta, gratuluję. Teraz już zmierza wszystko w dobrym kierunku, więc możesz już uwierzyć, że jesteś w ciąży:tak:

ciekawe co będzie z tymi lekami. Jasne, nie ponosimy żadnych kosztów związanych z in vitro rządowym?! piszą takie bzdury, że czytać się nie chce. Ktoś nie do końca jest poinformowany na czym to polega. Mam nadzieję, ze nie trzeba będzie powtarzać badań amh. Lekarze już w sumie powinni wiedzieć co i jak, ale znając nasz kraj, to pewnie po miesiącu się ogarną co z tym zrobić. Mam tylko nadzieję, że refundacja się utrzyma, bo jakby co to pod koniec roku dopiero skorzystam.
Sylka, gratuluję super wyniku mrozaczków:) Szykuje się spora rodzinka:)

To pisała baba która na pewno ma dzieci i nie wie co pisze. Smutne jest ze często czytam artykuły czy nawet zdarzaja sie programy w tv osób które nie wiedzą w temacie nic. Chociażby taki glupi agrobiznes leci na tvp i często pokazują tam inne zboza a o innych mówią w komentarzu. No litości do nauki albo nie brać sie za temat.

Mmm dostaniesz leki jak zapłacisz.
No ale mnie ten artykuł wkurzyl to taka propaganda dla ogółu.

Ostatnia edycja:
.

Mmm dostaniesz leki jak zapłacisz.
No ale mnie ten artykuł wkurzyl to taka propaganda dla ogółu.

Milenka ty z samego Rzeszowa? Mój M pochodzi z okolic Rzeszowa

a jeśli o leki chodzi to nawet nie wiem czy mój dr może przepisywać na ryczałt i czy nie będę musiała zapłacićpełnej ceny

mmm, no właśnie co z tego, że leki refundowane, jak lekarze nie mają podpisanej umowy z NFZ i przepisują wszystko na 100%. W mojej klinice jest tylko 1 lekarz, który ma umowę z NFZ, ale nie wiem do końca, czy chcę podchodzić do kolejnej stymulacji u niej. Ale jakby się tak zdarzyło, to chyba będę zmuszona:-(

reklama
Mmmmm przeci...a z ciebie jest. Oczywiście pozytywnie :) i co jej napisałaś jak mozna wiedzieć. Ciekawe czt będzie jakis odzew albo sprostowanie.
A powiecie jeszcze czy Cetroide tez w lodówce ?

Do góry