reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

reklama
Niepłodność a bezpłodność - przyczyny, różnice, leczenie | Baby online
a tu jest kolejny artykuł z tego portalu. Twierdzą ze bezpłodność jest nieodwracalna i tu pomoże in vitro. No nóż mi się w kieszeni otwiera ! Skoro bezpłodność to np. brak macicy to faktycznie in vitro pomoże.... no brak słów... mylą fundamentalne pojęcia... i potem społeczeństwo ogłupione jest tekstami w stylu "dzieci z in vitro mają bruzde na czole" !!!!!! Rozumiem wolność prasy, ale terminy medyczne to ktoś by mógł kontrolować !

Kurde dziewczyny co za debile piszą te artykuły !!!! Bezpłodność wrrr my jesteśmy nieplodne , co za bzdety nóz w kieszeni sie otwiera wrrr ciekawe co z tymi lekami bedzie , sa inne pary ktore nie kwalifikują sie do programu wiec obniżone koszty leków by im pomogły , nie rozumiem tego

Montana jest jesCze Medalikara miedzy mną a nią pare dni jest różnicy, mi co innego wychodzi z kalendarza w necie a co innego lekarz mi mówił , juz sama sie pogubiłam ,, musze na spokojnie to ogarnąć , na pewno bedzie to druga połowa lutego jak obcy bedzie pchał sie na świat :)

Ostatnia edycja:
Genna, mi też różne terminy wychodziły szczególnie z kalendarzy z internetu, a teraz mam dwa ;) wg daty zapłodnienia bo przecież dokładnie możemy to określić to w klinice dr podał tp na 19.01 a wg ostatniej miesiączki u mojego gina tp na 22.01 i tak mam w karcie ciąży.
Termin i tak będą korygować po kolejnych USG.

Medalikara, suwaczki są na różnych stronach internetowych. Tam wybierasz sobie jak ma wyglądać i na końcu podają taki link który trzeba skopiować i wkleić w sygnature w panelu użytkownika na forum ;)

O kurczę to super,że nas coraz wiecej, nie udzielalam sie przez jakis czas i nawet nie wiedzialam ze az tylunam sie udalo, pięknie, oby wiecej nas było ;).
Medalikara a jak Tobie lekarz policzył wiek ciąży, skoro piszesz ze nie od 1 dnia ostatniej miesiaczki? A jak sie czujesz w ogóle? ;-)
Milej niedzielki dziewczynki

Mmmmm przeci...a z ciebie jest. Oczywiście pozytywnie :) i co jej napisałaś jak mozna wiedzieć. Ciekawe czt będzie jakis odzew albo sprostowanie.
A powiecie jeszcze czy Cetroide tez w lodówce ?
zapytałam czy wie o czym pisze :) Ze koszt leków zmniejszy się do około tysiąca zł a nie do zera i że bezpłodność to nie niepłodność. Jak do tej poty nie odpowiedziała.

A w Bieszczady jeździmy od kilku lat co roku. W tym roku chciałabym w październiku ale nie wiem co z tego wyjdzie bo są ważniejsze wydatki...

Cetrocechyna niekoniecznie w lodówce ale nie jeste pewna. Brrrrrrrrr nie lubię cetrocede... szczypie :(

Ostatnia edycja:
Bieszczady- ehhh rozmarzyłam się, też tam się wybieramy na początku Września uczcić moją trzydziestkę i może też fasolkę ( ejj marzenia) ale kto wie jak to jeszcze wyjdzie.Prawdopodobnie zaczynamy stymulację na początku Sierpnia a potem... zobaczy się.Bardzo się cieszę że koszty leków zmniejszą się dzięki temu będziemy mogli pozwolić sobie na piecyk w salonie (koniec sprzeczek o ogrzewanie z sąsiadami- rodzicami)
Co do artykułu ... chyba komentarz zostawię sobie , musiała bym użyć wielu obraźliwych i nie cenzuralnych słów.Bardzo żałuje że takie coś jest drukowane w prasie a ludzie którzy nie mają pojęcia co przechodzimy mają całkowicie bzdurne o tym wyobrażenie, właśnie dzięki takim bzdurnym artykułom.
Ostatnio miałam rozmowę z moją Babcią 74 letnią starszą Damą ;-) Renia jest kobietą zapatrzoną w kościół... pamiętam jak dowiedziała się że rozważamy podejście do IVF, oczywiście zostaliśmy poinformowani jakim grzechem będzie nasza decyzja:szok: Jednak z biegiem czasu i rozmowami moja postępowa Babcia zmieniła zdanie a wczoraj stwierdziła " co komu do tego w jaki sposób będziecie mieć dziecko, widać taka wola Boga"Reasumując - Regina jest przykładem jak bzdurne teksty nie doinformowanych ludzi mogą rujnować podejście do In Vitro.Wystarczyła rzeczowa rozmowa, wytłumaczenie wątpliwości i bez oporów zmieniła zdanie... przynajmniej w jej oczach nie będę przeklęta hehe ;-):-)

reklama
Mimozama dla ciebie :) To właśnie moje bieszczady :)
STA46377.jpg

STA46330.jpg
STA44331.jpg

STA44333.jpg

STA44337.jpg

Załączniki

• STA46377.jpg
    STA46377.jpg
    19,6 KB · Wyświetleń: 35
  • STA46330.jpg
    STA46330.jpg
    39,1 KB · Wyświetleń: 32