reklama
Niepłodność a bezpłodność - przyczyny, różnice, leczenie | Baby online
a tu jest kolejny artykuł z tego portalu. Twierdzą ze bezpłodność jest nieodwracalna i tu pomoże in vitro. No nóż mi się w kieszeni otwiera ! Skoro bezpłodność to np. brak macicy to faktycznie in vitro pomoże.... no brak słów... mylą fundamentalne pojęcia... i potem społeczeństwo ogłupione jest tekstami w stylu "dzieci z in vitro mają bruzde na czole" !!!!!! Rozumiem wolność prasy, ale terminy medyczne to ktoś by mógł kontrolować !
a tu jest kolejny artykuł z tego portalu. Twierdzą ze bezpłodność jest nieodwracalna i tu pomoże in vitro. No nóż mi się w kieszeni otwiera ! Skoro bezpłodność to np. brak macicy to faktycznie in vitro pomoże.... no brak słów... mylą fundamentalne pojęcia... i potem społeczeństwo ogłupione jest tekstami w stylu "dzieci z in vitro mają bruzde na czole" !!!!!! Rozumiem wolność prasy, ale terminy medyczne to ktoś by mógł kontrolować !
kasik36
Fanka BB :)
Kotuska rece opadaja
genna
Kurde dziewczyny co za debile piszą te artykuły !!!! Bezpłodność wrrr my jesteśmy nieplodne , co za bzdety nóz w kieszeni sie otwiera wrrr ciekawe co z tymi lekami bedzie , sa inne pary ktore nie kwalifikują sie do programu wiec obniżone koszty leków by im pomogły , nie rozumiem tego
Montana jest jesCze Medalikara miedzy mną a nią pare dni jest różnicy, mi co innego wychodzi z kalendarza w necie a co innego lekarz mi mówił , juz sama sie pogubiłam ,, musze na spokojnie to ogarnąć , na pewno bedzie to druga połowa lutego jak obcy bedzie pchał sie na świat
Montana jest jesCze Medalikara miedzy mną a nią pare dni jest różnicy, mi co innego wychodzi z kalendarza w necie a co innego lekarz mi mówił , juz sama sie pogubiłam ,, musze na spokojnie to ogarnąć , na pewno bedzie to druga połowa lutego jak obcy bedzie pchał sie na świat
Ostatnia edycja:
Magda_7891
Genna, mi też różne terminy wychodziły szczególnie z kalendarzy z internetu, a teraz mam dwa wg daty zapłodnienia bo przecież dokładnie możemy to określić to w klinice dr podał tp na 19.01 a wg ostatniej miesiączki u mojego gina tp na 22.01 i tak mam w karcie ciąży.
Termin i tak będą korygować po kolejnych USG.
Termin i tak będą korygować po kolejnych USG.
Magda_7891
Medalikara, suwaczki są na różnych stronach internetowych. Tam wybierasz sobie jak ma wyglądać i na końcu podają taki link który trzeba skopiować i wkleić w sygnature w panelu użytkownika na forum
montana8
Pełna nadziei
O kurczę to super,że nas coraz wiecej, nie udzielalam sie przez jakis czas i nawet nie wiedzialam ze az tylunam sie udalo, pięknie, oby wiecej nas było .
Medalikara a jak Tobie lekarz policzył wiek ciąży, skoro piszesz ze nie od 1 dnia ostatniej miesiaczki? A jak sie czujesz w ogóle? ;-)
Milej niedzielki dziewczynki
Medalikara a jak Tobie lekarz policzył wiek ciąży, skoro piszesz ze nie od 1 dnia ostatniej miesiaczki? A jak sie czujesz w ogóle? ;-)
Milej niedzielki dziewczynki
mmm...
zapytałam czy wie o czym pisze Ze koszt leków zmniejszy się do około tysiąca zł a nie do zera i że bezpłodność to nie niepłodność. Jak do tej poty nie odpowiedziała.Mmmmm przeci...a z ciebie jest. Oczywiście pozytywnie i co jej napisałaś jak mozna wiedzieć. Ciekawe czt będzie jakis odzew albo sprostowanie.
A powiecie jeszcze czy Cetroide tez w lodówce ?
A w Bieszczady jeździmy od kilku lat co roku. W tym roku chciałabym w październiku ale nie wiem co z tego wyjdzie bo są ważniejsze wydatki...
Cetrocechyna niekoniecznie w lodówce ale nie jeste pewna. Brrrrrrrrr nie lubię cetrocede... szczypie
Ostatnia edycja:
Bieszczady- ehhh rozmarzyłam się, też tam się wybieramy na początku Września uczcić moją trzydziestkę i może też fasolkę ( ejj marzenia) ale kto wie jak to jeszcze wyjdzie.Prawdopodobnie zaczynamy stymulację na początku Sierpnia a potem... zobaczy się.Bardzo się cieszę że koszty leków zmniejszą się dzięki temu będziemy mogli pozwolić sobie na piecyk w salonie (koniec sprzeczek o ogrzewanie z sąsiadami- rodzicami)
Co do artykułu ... chyba komentarz zostawię sobie , musiała bym użyć wielu obraźliwych i nie cenzuralnych słów.Bardzo żałuje że takie coś jest drukowane w prasie a ludzie którzy nie mają pojęcia co przechodzimy mają całkowicie bzdurne o tym wyobrażenie, właśnie dzięki takim bzdurnym artykułom.
Ostatnio miałam rozmowę z moją Babcią 74 letnią starszą Damą ;-) Renia jest kobietą zapatrzoną w kościół... pamiętam jak dowiedziała się że rozważamy podejście do IVF, oczywiście zostaliśmy poinformowani jakim grzechem będzie nasza decyzja Jednak z biegiem czasu i rozmowami moja postępowa Babcia zmieniła zdanie a wczoraj stwierdziła " co komu do tego w jaki sposób będziecie mieć dziecko, widać taka wola Boga"Reasumując - Regina jest przykładem jak bzdurne teksty nie doinformowanych ludzi mogą rujnować podejście do In Vitro.Wystarczyła rzeczowa rozmowa, wytłumaczenie wątpliwości i bez oporów zmieniła zdanie... przynajmniej w jej oczach nie będę przeklęta hehe ;-):-)
Co do artykułu ... chyba komentarz zostawię sobie , musiała bym użyć wielu obraźliwych i nie cenzuralnych słów.Bardzo żałuje że takie coś jest drukowane w prasie a ludzie którzy nie mają pojęcia co przechodzimy mają całkowicie bzdurne o tym wyobrażenie, właśnie dzięki takim bzdurnym artykułom.
Ostatnio miałam rozmowę z moją Babcią 74 letnią starszą Damą ;-) Renia jest kobietą zapatrzoną w kościół... pamiętam jak dowiedziała się że rozważamy podejście do IVF, oczywiście zostaliśmy poinformowani jakim grzechem będzie nasza decyzja Jednak z biegiem czasu i rozmowami moja postępowa Babcia zmieniła zdanie a wczoraj stwierdziła " co komu do tego w jaki sposób będziecie mieć dziecko, widać taka wola Boga"Reasumując - Regina jest przykładem jak bzdurne teksty nie doinformowanych ludzi mogą rujnować podejście do In Vitro.Wystarczyła rzeczowa rozmowa, wytłumaczenie wątpliwości i bez oporów zmieniła zdanie... przynajmniej w jej oczach nie będę przeklęta hehe ;-):-)
reklama
mmm...