reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zakupy:-)

Ja dostalam ten laktator uzywany od siostry i kupilam tylko czesci wymienne. Sama napewno nie kupilabym takiego bo jest drogi.
A nie jestem pewna czy wogole bedzie potrzebny.

reklama
Laktatory Amedy są świetne. Można kupić uzywke przecież.

My mamy motorole 41 z ta kamera z ciemnym spodem. Te na apki u nas odradzają przez tych podgladaczy, kiedyś o tym pisałam. Nianka niezniszczalna, spadła juz tyle razy i działa od ponad 2 lat bez zarzutów. Bateria dluugo trzyma i zasięg chyba 300m.

Maziajka zobaczę co mi naopowiadaja na szkole rodzenia bo też o tym będzie to się zastanowię:) pewnie masz rację. Zawsze mogę kupić później - też fakt :) jeszcze nie przymierzam się iść do sklepu, po prostu mam to na liscie.
Pocieszylas mnie że po cc tak szybciutko karmilas:) może masz rację i nie będę bo kupowac. Wezmę to pod uwage. Moja mama miała cc i mnie nie karmiła w ogóle bo mi dali butlę i po zabawie.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Z ta lakatacja jest taki problem (jak jest) zeby dwoje moglo na raz. W to ze dziecko samo rozkajta laktacje zgadzam sie w 100% ale sa przypadki gdzie dziecko jest marnym ssakiem (np z powodu krotkiego wedzidelka) maja malo ruchliwy jezyk. Wiec mala i nieefektywnie ssa, wiec piersi nie sa pobudzane wiec mleka nie ma. I nie namawiam, do kupowania lakatora przed porodem bo wydaje mi sie ze to niepotrzebne, ale miec wybrany model i wiedziec gdzie kupic od reki.
Ogolnie pamietajcie, ze jak bedzie problem z karmieniem, a brodawka bedzie przypominala rozkwaszony krater poproscie kogos kto sie zna o ocene wedzidelka. Ja musialam u obydwu chlopakow podcinac. Robi sie to w moment i od razu dziecko przyklada sie do piersi. Ogolnie polecam sprawdzac ten jezyk za wczasu bo nawet jak przyzwoity ssak to ruchomy jezyk jest wazny w rozwoju mowy

Dzięki Kasiulka:) dostałam numer w mailu ze szkoły rodzenia do doradcy laktacyjnego więc wierzę że będę miała się kogo poradzić na miejscu.. :)

Kasiulka dokladnie masz racje wiadomo , ze duzo zalezy tez od dziecka i te wezidelka nie raz przysparzaja problem.
Zgadzam sie z Toba najlepiej miec wybrany i tyle.Aczkolwiek mozna tez za wczasu dowiedziec sie o mozliwosci wypozyczenia jest kilka takich miejsc szczegolnie w miastach.
Wszystko zalezy od naszych potrzeb . Ja z mala bede w domu siedzieć, ewentualnie na jakies wyjscie wieksze bym musiala zostawic mleko a takich nie planuje na poczatku bo na 1-2h do sklepu to nawet pokarmu nie trzeba zostawiać.

Pumelova powiem Ci wiecej ,ze u nas na sali dziewczyny po CC lepiej karmily niż te po SN wiec to nie jest powiedziane ze po CC beda problemy.I oczywiscie moj syn tez dostal na poczatku mleko z butelki bo nie moglam go przylozyc z racji cc i lezenia przez 24h...ale pozniej gdy tylko wstalam ciagle go dostawialam az byl tak glodny darl sie chyba z godzine i w koncu zlapal o co chodzi :D potem szlo jak ta lala.

Brodawek nie mialam w ogole popekanych ani razu krew nie leciala wiem bylam szczesciara :)

Wg mnie w KP najwazniejszy jest spokoj i cierpliwość:)

No właśnie dziewczyny nie sprawdzę tych baterii bo musiałabym najpierw to ładować 16h (Tak jest napisane:D) a potem używać jej - zapomnę o tym:D

Dzięki maziajka uspokoilas mnie:) a czym już teraz.smarowac sutki? Lanolina? Było o tym nie dawno i nie jestem pewna

reklama
Hej! Kompletuję wyprawkę i zastanawiam się czy kupić otulacz bambusowy? Czy kołderkę? A może wystarczy tylko rożek? Albo kocyk?
Pod czym będą spały Wasze niemowlaki? Pojęcia zielonego nie mam :( Co strona to inne porady dla przyszłych mam, a w praktyce nie mam kogo się zapytać :( Dziewczyny proszę o pomoc

Do góry