reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy:-)

Ja dostalam ten laktator uzywany od siostry i kupilam tylko czesci wymienne. Sama napewno nie kupilabym takiego bo jest drogi.
A nie jestem pewna czy wogole bedzie potrzebny.

reklama
Laktatory Amedy są świetne. Można kupić uzywke przecież.

My mamy motorole 41 z ta kamera z ciemnym spodem. Te na apki u nas odradzają przez tych podgladaczy, kiedyś o tym pisałam. Nianka niezniszczalna, spadła juz tyle razy i działa od ponad 2 lat bez zarzutów. Bateria dluugo trzyma i zasięg chyba 300m.

Maziajka zobaczę co mi naopowiadaja na szkole rodzenia bo też o tym będzie to się zastanowię:) pewnie masz rację. Zawsze mogę kupić później - też fakt :) jeszcze nie przymierzam się iść do sklepu, po prostu mam to na liscie.
Pocieszylas mnie że po cc tak szybciutko karmilas:) może masz rację i nie będę bo kupowac. Wezmę to pod uwage. Moja mama miała cc i mnie nie karmiła w ogóle bo mi dali butlę i po zabawie.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Z ta lakatacja jest taki problem (jak jest) zeby dwoje moglo na raz. W to ze dziecko samo rozkajta laktacje zgadzam sie w 100% ale sa przypadki gdzie dziecko jest marnym ssakiem (np z powodu krotkiego wedzidelka) maja malo ruchliwy jezyk. Wiec mala i nieefektywnie ssa, wiec piersi nie sa pobudzane wiec mleka nie ma. I nie namawiam, do kupowania lakatora przed porodem bo wydaje mi sie ze to niepotrzebne, ale miec wybrany model i wiedziec gdzie kupic od reki.
Ogolnie pamietajcie, ze jak bedzie problem z karmieniem, a brodawka bedzie przypominala rozkwaszony krater poproscie kogos kto sie zna o ocene wedzidelka. Ja musialam u obydwu chlopakow podcinac. Robi sie to w moment i od razu dziecko przyklada sie do piersi. Ogolnie polecam sprawdzac ten jezyk za wczasu bo nawet jak przyzwoity ssak to ruchomy jezyk jest wazny w rozwoju mowy

Dzięki Kasiulka:) dostałam numer w mailu ze szkoły rodzenia do doradcy laktacyjnego więc wierzę że będę miała się kogo poradzić na miejscu.. :)

Kasiulka dokladnie masz racje wiadomo , ze duzo zalezy tez od dziecka i te wezidelka nie raz przysparzaja problem.
Zgadzam sie z Toba najlepiej miec wybrany i tyle.Aczkolwiek mozna tez za wczasu dowiedziec sie o mozliwosci wypozyczenia jest kilka takich miejsc szczegolnie w miastach.
Wszystko zalezy od naszych potrzeb . Ja z mala bede w domu siedzieć, ewentualnie na jakies wyjscie wieksze bym musiala zostawic mleko a takich nie planuje na poczatku bo na 1-2h do sklepu to nawet pokarmu nie trzeba zostawiać.

Pumelova powiem Ci wiecej ,ze u nas na sali dziewczyny po CC lepiej karmily niż te po SN wiec to nie jest powiedziane ze po CC beda problemy.I oczywiscie moj syn tez dostal na poczatku mleko z butelki bo nie moglam go przylozyc z racji cc i lezenia przez 24h...ale pozniej gdy tylko wstalam ciagle go dostawialam az byl tak glodny darl sie chyba z godzine i w koncu zlapal o co chodzi :D potem szlo jak ta lala.

Brodawek nie mialam w ogole popekanych ani razu krew nie leciala wiem bylam szczesciara :)

Wg mnie w KP najwazniejszy jest spokoj i cierpliwość:)

No właśnie dziewczyny nie sprawdzę tych baterii bo musiałabym najpierw to ładować 16h (Tak jest napisane:D) a potem używać jej - zapomnę o tym:D

Dzięki maziajka uspokoilas mnie:) a czym już teraz.smarowac sutki? Lanolina? Było o tym nie dawno i nie jestem pewna

reklama
Hej! Kompletuję wyprawkę i zastanawiam się czy kupić otulacz bambusowy? Czy kołderkę? A może wystarczy tylko rożek? Albo kocyk?
Pod czym będą spały Wasze niemowlaki? Pojęcia zielonego nie mam :( Co strona to inne porady dla przyszłych mam, a w praktyce nie mam kogo się zapytać :( Dziewczyny proszę o pomoc

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry