reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy:-)

reklama
Maziajka na szkole rodzenia mówili że dziecko po CC dostaje się po obserwacji i przewiezieniu na sale pooperacyjna i na leżąco można już przystawiac.
Kasiulka ja ponoć byłam ssakiem niewspolpracujacym. Na początku nie chciałam ssać i mama dostała zapalenia więc skończyło się butla. A ona z kapustą na cyckach i antybiotykach. No i została butelka.
Pumelova no weź użyj :) możesz męża popodsluchiwac :)

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

Misia ja mialam cc 7 lat temu wiec wtedy nawet nie bylo czegos takiego ze po porodzie dziecko bylo 2h z rodzicami nie umyte nie wazone itp.Od razu go wzieli ubrali i nakarmili.I tak bylo caly dzien.Zreszta dali mi go po jakis 2h i lezal ze mna ale po .cc nie moglam ruszac nawet glowa wiec nie ma szans o dostawieniu....musialby ktos ze mna byc i przykladac do cycka trzymajac dziecko dla mnie samej bylo to niewykonalne.

Co do kapusty ja polecam bardzo mi mega pomoglo.A mialam kilka zastojow z temp 40 stopni cyc jak kamien...o matko ale malego dostawialam i kapustke rozbijalam i przeszlo.

Paninka ja zamówiłam roana w poniedziałek i w sklepie powiedzieli mi, że czas realizacji od 4 do nawet 7 tygodni. Zalecili bardziej nastawić się na te 7 tygodni żeby nie było niespodzianki, bo różnie może być na produkcji.

Tymuniek dla mnie bass właśnie przy odblokowanej dodatkowej amortyzacji był super elastyczny. Nie wiem jak w nowych barlettach ale wiem, że stare nie miały takiej blokady i jak bobas rósł i robił się coraz cięższy było to uciążliwe bo wózek się przechylał.

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

Paula ja normalnie kupiłam kołderke i podusie medyczną i poszewki jak będzie upał to pod kocykiem będzie spało wyjdzie w praniu:)

Dziewczyny co do laktatora ręcznego np aventa to myślicie że to dobry wybór czy lepiej zainwestować w elektryczny?

Ja 9'lat temu mialam taki odciagacz lakta plus strzykawa która pomagała mi zassać cycka a dalej sama wyciskalam do buteleczki naciskając na cycka trochę meczarnia była ale ja tak miesiąc tylko karmiłam.

reklama
Poradźcie mi proszę. Jeśli chciałabym (jeśli będzie to możliwe oczywiście) karmić dziecko piersią, ale jednocześnie chciałabym móc czasem wyjść i zostawić z Małą męża tak żeby mógł ją nakarmić to lepsza będzie butelka tommee toppee czy medela calma? Internety mówią, że żadna z tych butelek nie zaburza procesu kp.
Czy któraś z was ma doświadczenie w tym zakresie?

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry