reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy & wyprawka dla mam i fasolek

Hej, czy któraś z Was testowała może orzechy piorące? Jak to wygląda w praktyce? Są tańsze i ekologiczniejsze od proszków dla dzieci, ale nie wiem czy nie ma za dużo zabawy z samym zastosowaniem.... Polecało mi to kilka osób, właśnie do prania dziecięcych ubranek. Sama nie wiem...

reklama
Olga jasne rozumiem, że ktoś nie chce wydawać 100zł na laktator, który nie wiadomo, czy będzie potrzebny. Jednak jak komuś nie szkoda to warto mieć na wszelki wypadek, bo może się zdarzyć, że będzie niezastąpiony. Ale jak się mieszka w mieście to nawet w nocy można lecieć po laktator do apteki. Miałam też taką sytuację w szpitalu - dziewczyna ode mnie z sali nie mogła przystawić dziecka, ono ciągle płakało, porady personelu nie pomagały, a doradcy laktacyjnego nie było, bo była noc. Dopiero na drugi dzień był doradca i zaraz wysłał męża po laktator właśnie i po palcu nakarmili chłopca. W szpitalu niby laktatory są, ale wtedy wszystkie były zajęte. A mąż jej kupuł jakiś ręczny medeli chyba i miałam wrażenie, że nieporównywalnie gorszy od mojego ręcznego aventu. Więc jasne posiadanie laktatora nie jest koniecznie, ale jak można sobie na niego pozwolić od razu to warto mieć na wszelki wypadek lub tak jak pisałam pożyczyć od kogoś na pierwszy tydzień.

Ja sobie pozamawialam na Allegro prześcieradła do łóżeczka i na przewijak frotte z gumka. Skusiłam sie cena i tym ze zamawiałam tez duzo innych rzeczy. Ale w porównaniu do tych które kupowałam przy pierwszej córce w hurtowni stacjonarnej na ul. Hery na bemowie to to co kupiłam na all to badziewie.

Ja sobie pozamawialam na Allegro prześcieradła do łóżeczka i na przewijak frotte z gumka. Skusiłam sie cena i tym ze zamawiałam tez duzo innych rzeczy. Ale w porównaniu do tych które kupowałam przy pierwszej córce w hurtowni stacjonarnej na ul. Hery na bemowie to to co kupiłam na all to badziewie.

ooo to niedaleko mnie, ta hurtownia to tam jeszcze stoi?

Olga z tego co wiem to tak. Ja zadowolona z niej byłam. Kupiłam u nich łóżeczko, przewijak, pościel, prześcieradła, jakies pierwsze zabawki dla dziecka itp

Thriade dzięki za info.
Przyszedł mój laktator :) właśnie w zestawie z tą butelką, pocieszyłaś i nie pocieszyłaś zobaczymy czy na jednej dam radę Sama butelka ok 50 zł Medeli ehhh ;)

no, też nabyłam prześcieradełka do wózka, bo wcześniej o tym w ogóle nie pomyślałam.
domówiłam też szlafrok i drugą koszulę do karmienia, a dodatkowo za waszym przykładem zaopatrzyłam się w sporo rzeczy w Gemini, wydałam 180 zł @_@ no ale w sumie dużo rzeczy wzięłam. mam nadzieję, że szybko przyjdzie wszystko.

a któraś z dziewczyn pytała, nad jakim termometrem się zastanawiałam, to taki:
TOPCOM Kidzzz TERMOMETR elektroniczny 5w1 (5432974177) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

reklama
Do góry