reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy & wyprawka dla mam i fasolek

reklama
Dzięki za przypomnienie :) Muszę kupić prześcieradło do kołyski. A do wózka chcę kupić też większą flanele. Ewentualnie kupię materiał na metry i dam do uszycia znajomej, bo na upały zamiast kocyka chcę mieć kilka większych otulaczy, a nie będę płaciła 30zl/szt.

Te prześcieradła do wozka to widziałam głownie frotte. A te pieluszki flanelowe trafiły mi sie naprawdę super gatunkowo:) bo były dosc grube i super mięciutkie. Nic sie z nimi nie robiło po praniu. Miałam tez pieluszki flanelowe kolorowe i one juz tak fajne nie były, były cieńsze i po praniu wisiały z nich frędzle.

ja mam ciuszki i akcesoria poszykowany tzn. uprane, uprasowane i czekają przykryte poszewką w szafie ale reszta średnio, tzn wózek wyprany, łóżeczko, wanienka u mojej mamy...
a remont dopiero zaczniemy jak kupimy te mieszkanie w środę... także nie wiem gdzie będę jak urodzę, wątpię że na nowym sie uda możliwe, ze tutaj będę musiała sie rozlokować jakoś a potem przeprowadzić ok sierpnia/początek wrzesnia... oj ciekawie jakos tego nie widzę...

a do wózka to też miałam i mam flanelę kupioną na metry i mama mi obszyła

Jak nie pomogę bo ja mam frotte z gumką właśnie. Kupiłam takie bo ktoś z forum napisal że można je później wykorzystać na przewijak :-) Wiec ukradlam pomysł :p

Ja poprane i poprasowane mam wszystko, dokupić muszę tylko octanisept i termometr z giętką końcówką. Nie mam jeszcze wanienki, ale ją kupię jak będę odbierała wózek pod koniec czerwca. Łóżeczko jest jeszcze nie skręcone, no i pościeli nie mam, co prawda nie zamierzam na początku używać bo będzie spał w otulaczu a później w śpiworku, ale kupiłabym komplet ze względu na ochraniacz na szczebelki.

Co do prześcieradła do wózka to kupiłam frotte z gumką, ale ta flanelka to też fajny pomysł chyba podkradnę:-)

Ostatnia edycja:
reklama
Ja kupiłam prześcieradełka i ceratkę do wózka, ale w moim wypadku gondola będzie robiła też za miejsce do spania w nocy (zamierzam wsadzać ją na stojak-kołyskę i stawiać koło własnego łóżka, żeby w nocy nie latać po mieszkaniu do karmienia), więc będzie robiła za łóżeczko.
A kupiłam frottowe z gumką, bo to mój ulubiony i najwygodniejszy rodzaj prześcieradeł, również na własne łóżko.

Do góry