reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy & wyprawka dla mam i fasolek

reklama
Dzięki za przypomnienie :) Muszę kupić prześcieradło do kołyski. A do wózka chcę kupić też większą flanele. Ewentualnie kupię materiał na metry i dam do uszycia znajomej, bo na upały zamiast kocyka chcę mieć kilka większych otulaczy, a nie będę płaciła 30zl/szt.

Te prześcieradła do wozka to widziałam głownie frotte. A te pieluszki flanelowe trafiły mi sie naprawdę super gatunkowo:) bo były dosc grube i super mięciutkie. Nic sie z nimi nie robiło po praniu. Miałam tez pieluszki flanelowe kolorowe i one juz tak fajne nie były, były cieńsze i po praniu wisiały z nich frędzle.

ja mam ciuszki i akcesoria poszykowany tzn. uprane, uprasowane i czekają przykryte poszewką w szafie ale reszta średnio, tzn wózek wyprany, łóżeczko, wanienka u mojej mamy...
a remont dopiero zaczniemy jak kupimy te mieszkanie w środę... także nie wiem gdzie będę jak urodzę, wątpię że na nowym sie uda możliwe, ze tutaj będę musiała sie rozlokować jakoś a potem przeprowadzić ok sierpnia/początek wrzesnia... oj ciekawie jakos tego nie widzę...

a do wózka to też miałam i mam flanelę kupioną na metry i mama mi obszyła

Jak nie pomogę bo ja mam frotte z gumką właśnie. Kupiłam takie bo ktoś z forum napisal że można je później wykorzystać na przewijak :-) Wiec ukradlam pomysł :p

Ja poprane i poprasowane mam wszystko, dokupić muszę tylko octanisept i termometr z giętką końcówką. Nie mam jeszcze wanienki, ale ją kupię jak będę odbierała wózek pod koniec czerwca. Łóżeczko jest jeszcze nie skręcone, no i pościeli nie mam, co prawda nie zamierzam na początku używać bo będzie spał w otulaczu a później w śpiworku, ale kupiłabym komplet ze względu na ochraniacz na szczebelki.

Co do prześcieradła do wózka to kupiłam frotte z gumką, ale ta flanelka to też fajny pomysł chyba podkradnę:-)

Ostatnia edycja:
reklama
Ja kupiłam prześcieradełka i ceratkę do wózka, ale w moim wypadku gondola będzie robiła też za miejsce do spania w nocy (zamierzam wsadzać ją na stojak-kołyskę i stawiać koło własnego łóżka, żeby w nocy nie latać po mieszkaniu do karmienia), więc będzie robiła za łóżeczko.
A kupiłam frottowe z gumką, bo to mój ulubiony i najwygodniejszy rodzaj prześcieradeł, również na własne łóżko.

Do góry