reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy & wyprawka dla mam i fasolek

reklama
Ja mam termin na koncowke lipca a sierpien czesto bywa deszczowy i chlodny... Dlatego takie decyzje bede podejmowac ciut pozniej, jak chociaz prognozy pogody dlugoterminowe bede znala a teraz 3 kocyki kupie i tyle bo to sie zawsze przyda.

Ja mam termin na koncowke lipca a sierpien czesto bywa deszczowy i chlodny... Dlatego takie decyzje bede podejmowac ciut pozniej, jak chociaz prognozy pogody dlugoterminowe bede znala a teraz 3 kocyki kupie i tyle bo to sie zawsze przyda.

no, mojej koleżance córka się urodziła 20 lipca 2014 i cały sierpień w samej pieluszce była, bo było naprawdę gorąco. jak będzie chłodniej, to po prostu się cieplejszym kocykiem okryje + otulaczek, ale na gruby rożek i tak może być za gorąco. niestety ponoć świeże mamy mają tendencję do ubierania dziecka w 100 warstw q; a zasada (jak wyczytałam) jest taka, że dziecku trzeba jedną warstwę więcej niż sobie zakładać.

no ale faktycznie taki rożek to można nabyć w lipcu, sugerując się prognozami.

Ja też zamierzam karmić małego piersią :) moją córkę karmiłam 1,5 roku a synka nie cały miesiąc ale to już z lenistwa bo wygodniej było karmić butelką .. Takie myślenie sprzed 8 lat ..
Teraz zamierzam karmić wyłącznie piersią.. niczym więcej.. i oby jak najdłużej a cycochy mam naprawdę sporych rozmiarów w tej ciąży.. :-D
Co mnie cieszy bo przedtem były wymęczone przez dzieciaczki i nie nadawały się do niczego he he za to teraz są megaa duże :-p:tak:

Wyprawka dla mnie.. hmm.. dość wcześnie zaczęłam nosić luzne spodnie.. teraz zakupiłam sobie już 3 pary spodni ciążowych i leginsy.. z pasem... Ciężko mi się przyzwyczaić do ich noszenia... :rofl2:
Mam już w swojej szafce większe tuniczki , bluzeczki, sweterki ... Jedynie nową kurtę będę sobie musiała zmienić bo już ledwo co się dopinam...
A maluszkowi kupiłam kilka ciuszków z tej serii z napisami " I love Mum" oraz "I love Dad" ... są boskie..

Boskie ;-)

Załączniki

• love-to-mum-dad-23626562.jpg
    love-to-mum-dad-23626562.jpg
    34,2 KB · Wyświetleń: 46
reklama
Do góry