reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy & wyprawka dla mam i fasolek

Ja kupiłam niedawno nawilżacz i sobie bardzo chwalę. Ja mam bardzo sucho w mieszkaniu. Teraz niby coś pada, a mam ledwo 30%, a nieraz rano w salonie miałam w słoneczny dzień 20%-22%.. Ciężko się oddycha i oczy pieką. Nawilżacz w kilkanaście minut jest w stanie to podnieść do ponad 30%, więc dla niektórych zbędny gadżet - dla niektórych konieczność.

Mój się na szczęście nie wcina w wyprawkę, chyba po prostu się cieszy, że nie on się tym musi zajmować :)

Ostatnia edycja:
reklama
Co do gadżetów to nawilżacz mamy bo zima w mieszkaniu mamy suche powietrze i głownie dlatego. Sterylizatory natomiast nie miałam i teraz tez nie zamierzam kupować, jak dla mnie zbędny gazdzet. Na początku butelki raz w tyg moge sobie wygotowac, natomiast na codzień wystarczy porządne umycie ich goraca woda i płynem hipoalergicznym. Nie chce dziecku tak zupełnie wyjaławiac środowiska.

co do butelek to tez urzywalam Aventu i teraz tez zakupilam dwie

Ale mam do was pytanie co bedzieci urzywac do kapieli maluchow...ja uzywalam oliatum ale to było 8 lat temu a teraz nie mam pojecia...poleciecie coś?

Własnie wyczytałam że niedaleko w sklepie dziecięcym mają sporą wyprzedaż. Chyba sie jutro wybiore :)

W kwestii kosmetyków chyba będziemy przy Babydream. W ogole te produkty bardzo sobie chwaliłam. Kiedyś szukałam informacji o firmach które produkują, znalazłam i teraz i wygląda to tak:

1) Pieluchy Babydream - Procter&Gamble (czyli ci od Pampersów)
2) Mleko i kaszki Babydream - Humana Milchunion
3) Butelki, smoczki, smoczki uspokajające, gryzaki i drewniane szczotki do włosów Babydream - Baby-Nova
4) Drewniane zawieszki do smoczków i wózków Babydream - Heimess
5) Pluszowe przytulanki i pluszowe grzechotki niemowlęce Babydream - Fehn (C&A również ma zabawki od nich)
6) Słoiczki Babydream - Bebivita (HiPP)
7) Kosmetyki i chusteczki Babydream - Babyline (Nolken Hygiene Products)

Moja położna odradza emolienty stwierdzeniem "to są dermokosmetyki, a my zakładamy ze dziecko urodzi się zdrowe i będziemy pielęgnować a nie leczyć...".

Ostatnia edycja:
Ja nawilżacza i sterylizatora nie kupuję, dla mnie zbędne gadżety :) jeśli nie dane nam będzie kp, i uciążliwe będzie gotowanie butelek wtedy się zastanowię :p a narazie to i tak mąż na mnie gada, że za dużo wydaję, bo inni to lub tamto mieli tańsze albo nie mieli itp.... wkurza mnie to, bo on się porównuje do kolegów, którzy pół wyprawki odziedziczyli a my od zera praktycznie i to łóżeczko albo wózek kupiliśmy nowy to było fajnie, dopóki nie pochwalił się kolegom, a teraz chodzi i wyrzeka, bo ten miał tańszy albo używany :wściekła/y: narazie nas było stać, więc nie widzę problemu :tak: i tak staram się szukać rzeczy jak najtaniej, ale też nie badziewnej jakości ;-) no za łóżeczko z materacem daliśmy coś koło 350 zł, nie najtaniej, ale widziałam też za 600 zł.... wózek to samo, daliśmy 2000zł, chociaż dało radę taniej ale sam w sklepie widział i próbował taki fajny za 6000zł.....ale chłopu nie dogodzisz :p najlepiej jest jak mu mówię po fakcie i tyle :rofl2:

no u mnie podobna sytuacja więc witaj w klubie :-) np nasłuchał się od kogoś że niemowlak szybko wyrasta z ubranek i nie warto w to inwestować najlepiej używane od kogoś ..........jak mnie to wnerwiło to mu powiedziałam ze to nasze pierwsze dziecko i do póki mnie stać to będzie miało wszystko nowe i takie jak ja sobie wymarzyłam a nie byle co i byle jak bo zraz wrośnie oczywiście ja nie neguje tego że ktoś ma używane czy coś żeby było jasne .......wózka jeszcze nie mamy ale już widzę jego minę jak zobaczy ile kosztuje taki jak ja chce :-D

dla mnie nawilżacz powietrza nie jest gadżetem a potrzebnym sprzętem dla starszak który często mi choruje a powietrze mamy bardzo suche w domu a co do sterylizatora ja się wymęczyłam z tym gotowaniem butelek więc na pewno go kupię

MamaPatryka - ja napisałam o sobie :p każdy kupuje to, co mu jest przydatne. Ja nie mówię, że sama nigdy nie kupię, bo też nie wiem czy za jakiś czas samej mi się nie przydadzą, jak się okaże, że dziecko chorowite lub nie będziemy mogli się karmić piersią ;-) w danej chwili po prostu dla mnie nie potrzebne są takie sprzęty, więc ja daję na luz :)

Madziula my już na szczęście największe wydatki mamy za sobą, a ubranek akurat nowych to mamy tylko kilka, bo używek mam sporo, nawet nie wiem, czy zdążę to wszystko ubrać maleństwu :p ale takie zakupy kosmetyczno-organizacyjne jeszcze kilka stówek pochłoną...:szok:

Własnie wyczytałam że niedaleko w sklepie dziecięcym mają sporą wyprzedaż. Chyba sie jutro wybiore :)

W kwestii kosmetyków chyba będziemy przy Babydream. W ogole te produkty bardzo sobie chwaliłam. Kiedyś szukałam informacji o firmach które produkują, znalazłam i teraz i wygląda to tak:

1) Pieluchy Babydream - Procter&Gamble (czyli ci od Pampersów)
2) Mleko i kaszki Babydream - Humana Milchunion
3) Butelki, smoczki, smoczki uspokajające, gryzaki i drewniane szczotki do włosów Babydream - Baby-Nova
4) Drewniane zawieszki do smoczków i wózków Babydream - Heimess
5) Pluszowe przytulanki i pluszowe grzechotki niemowlęce Babydream - Fehn (C&A również ma zabawki od nich)
6) Słoiczki Babydream - Bebivita (HiPP)
7) Kosmetyki i chusteczki Babydream - Babyline (Nolken Hygiene Products)

Moja położna odradza emolienty stwierdzeniem "to są dermokosmetyki, a my zakładamy ze dziecko urodzi się zdrowe i będziemy pielęgnować a nie leczyć...".

Ja z płynem do kąpieli też się nastawiam na babydream rosmanowski, a jeśli będą jakieś problemy ze skórą (odpukać) to wtedy oilatum.

Ja córę kapalam w emolientach i dzieki temu nie musiałam stosować żadnych balsamów oliwek itp. Teraz kapie ja w olejku do kąpieli Linomag i tez ma super nawilżona skore i niczym ja nie smaruje.

reklama
Ja przetestowałam kilka kosmetyków i Matiemu do nawilżenia nic nie pasowało bo prawie po wszystkim miał wysypki, tylko baby dream i nivea mu pasowały - teraz zamierzam używać baby dream.
Radzę nie kupować zapasu jakichś kosmetyków bo może maluszkowi nie spasować

Do góry