reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy & wyprawka dla mam i fasolek

Moje pierwsze zakupy dla młodego :)

Tz. moje to bodziaki: mój mały książę, little man i body z pół śpiochy w kotwice.
Resztę wybierała Oliwia :-):-):-)

ubranka.jpg

Załączniki

• ubranka.jpg
    ubranka.jpg
    32,3 KB · Wyświetleń: 81
reklama
szukałam stanika sportowego do chodzenia po domu, i znalazłam takie cudo w sklepie undiz.
jest superwygodny i naprawdę dobrze trzyma biust (ma takie fajne wkładki w środku).

645765120_1.jpg

Załączniki

• 645765120_1.jpg
    645765120_1.jpg
    35,3 KB · Wyświetleń: 47
79,90 zł, więc nie z tych najtańszych, ale naprawdę leży świetnie.
ja wzięłam rozmiar L, a biustonosze noszę 80C.

Olga świetny ten stanik ! A powiedz mi, były większe rozmiary czy tylko standardowa rozmiarówka s- l/xl bo obawiam się ze teraz moje piersi ciężko będzie wcisnąć nawet w XL :D

Mi dziewczyny polecały z takich tańszych staników sportowych jeszcze jakieś z pepco i allegrowe, bodajże alles :) ale to takie niewyjściowe, np. do szpitala, do spania, lub do chodzenia po domu po porodzie :) niestety po porodzie trzeba będzie spać w staniku, żeby sobie nie zrobić zwisów do pępka i żeby wkładki laktacyjne gdzieś wsadzić :p mam nadzieję, że szybko w miarę się ustabilizuje, bo nie cierpię spać w bieliźnie :-):-)

Ps. Właśnie przeleciałam allegro i ten alles ma całkiem przyzwoite i ładne staniki do karmenia :) i cenowo ok :)

Olga świetny ten stanik ! A powiedz mi, były większe rozmiary czy tylko standardowa rozmiarówka s- l/xl bo obawiam się ze teraz moje piersi ciężko będzie wcisnąć nawet w XL :D

wiesz co, oni wszystko mają od S do XL, ale akurat XL już nie było. znalazłam ten sklep Undiz w Arkadii w Warszawie, ale pewnie się też w innych galeriach handlowych w Polsce otwierają.

btw. świetne jest w tym staniku to, że się gumka nie zwija pod biustem :)

Pani.olga bardzo fajny zakup :-) ja najchętniej kupiłabym taki sportowy z opcją do karmienia już. Ale czy takie są? :-)
Muszę też kupić chustę do karmienia, by czuć się dobrze w obecności innych i nie świecić biustem

reklama
Kornelia staniki Alles Mama bardzo polecam. Szczgólnie jak ktoś nie ma wielkiego biustu. Wygodne i ładne. Niestety przy większych rozmiarach znalazłam tylko jeden model, który dobrze trzymał mi cycki ;) Jak karmiłam miałam 75H, teraz 80G, więc pewnie po porodzie będę miała podobny rozmiar jak poprzednio. Przetestowałam różne firmy staników do karmienia i Alles były nakjepsze, choć nie idealne.
Może któraś z mam może polecić jakąś firmę dla wielkobiuściastych?
Na noc zakładałam taki cienki a'la sportowy, bo pomijając wkładki to po prostu bolały mnie piersi jak luźno "wisiały". Czułam się jakby mi ktoś do nich kamienie przyczepił i ciągnęło mnie strasznie, więc bez stanika na noc się nie dało. Teraz też już zaczynam mieć podobne odczucia i chyba lada dzień odpalę staniki do spania.

Do góry