reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy & wyprawka dla mam i fasolek

reklama
martyska my mieliśmy pożyczony fotelik Maxi Cosi Cabriofix dla syna. Był super. Tylko dla mnie obowiązkowo z bazą Isofix (Familyfix lub tą drugą, nie pamiętam nazwy) jeżeli masz jak zamontować w aucie. Niestety foteliki od 0 montowane tylko na pasach są mało stabilne. Przekonałam się ostatnio jak koleżanka przycjechałą z dwójką dzieci i fotelik od 0 miała montowany na pasy, a dla starszego na pasy przodem do kierunku jazdy. W porównaniu do tego montowanego na isofix i naszego (9-36 kg) tyłem do kierunku jazdy (montowany na pasy) tamte bardzo mocno się ruszały. Nie były stabilnie zamontowane mimo maksymalnego dociągnięcia. MAły był Peg Perego a większy Maxi Cosi.

a propos niani elektronicznej na razie chyba nie będę kupować wprawdzie mieszkam w domu jednorodzinnym na wsi ale dom parterowy do koła cisza więc płacz raczej usłyszę zdarzało mi się słyszeć dziecko sąsiadki z naprzeciwka więc luz;-)

a co do fotelika ja chciałam kupić wózek 3w1 z fotelikiem ale może lepiej kupić wózek 2w1 a fotelik oddzielnie bo może te z wózkami to jakiś badziew wciskają jak myślicie???

a propos niani elektronicznej na razie chyba nie będę kupować wprawdzie mieszkam w domu jednorodzinnym na wsi ale dom parterowy do koła cisza więc płacz raczej usłyszę zdarzało mi się słyszeć dziecko sąsiadki z naprzeciwka więc luz;-)

a co do fotelika ja chciałam kupić wózek 3w1 z fotelikiem ale może lepiej kupić wózek 2w1 a fotelik oddzielnie bo może te z wózkami to jakiś badziew wciskają jak myślicie???

często z wózkami dają foteliki maxi cosi, one są wysoko w rankingu bezpieczeństwa. dobrze sprawdzić po prostu jakiej firmy fotelik oferują.

Nie polecam wózków 3w1. Kupując fotelik najlepiej będzie przymierzyć go do fotela samochowego. Kąt nachylenia foteli samochodowych bywa różny i przy złym wyborze fotelika, dziecko może się z niego wysunąć w momencie wypadku.
Brzmi to groźnie, ale warto wiedzieć

reklama
Jeśli sa to foteliki danej firmy to zazwyczaj nie mają one testów ADAC i innych.... Często można zamontowąc z adapterami te foteliki po testach zderzeniowych, np. maxi-cosi, cybex, recaro, romer, besafe i inne :)

My na 99 % będziemy kupować maxi-cosi cabriofix z bazą Familyfix.

Do góry