reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy & wyprawka dla mam i fasolek

reklama
martyska my mieliśmy pożyczony fotelik Maxi Cosi Cabriofix dla syna. Był super. Tylko dla mnie obowiązkowo z bazą Isofix (Familyfix lub tą drugą, nie pamiętam nazwy) jeżeli masz jak zamontować w aucie. Niestety foteliki od 0 montowane tylko na pasach są mało stabilne. Przekonałam się ostatnio jak koleżanka przycjechałą z dwójką dzieci i fotelik od 0 miała montowany na pasy, a dla starszego na pasy przodem do kierunku jazdy. W porównaniu do tego montowanego na isofix i naszego (9-36 kg) tyłem do kierunku jazdy (montowany na pasy) tamte bardzo mocno się ruszały. Nie były stabilnie zamontowane mimo maksymalnego dociągnięcia. MAły był Peg Perego a większy Maxi Cosi.

a propos niani elektronicznej na razie chyba nie będę kupować wprawdzie mieszkam w domu jednorodzinnym na wsi ale dom parterowy do koła cisza więc płacz raczej usłyszę zdarzało mi się słyszeć dziecko sąsiadki z naprzeciwka więc luz;-)

a co do fotelika ja chciałam kupić wózek 3w1 z fotelikiem ale może lepiej kupić wózek 2w1 a fotelik oddzielnie bo może te z wózkami to jakiś badziew wciskają jak myślicie???

a propos niani elektronicznej na razie chyba nie będę kupować wprawdzie mieszkam w domu jednorodzinnym na wsi ale dom parterowy do koła cisza więc płacz raczej usłyszę zdarzało mi się słyszeć dziecko sąsiadki z naprzeciwka więc luz;-)

a co do fotelika ja chciałam kupić wózek 3w1 z fotelikiem ale może lepiej kupić wózek 2w1 a fotelik oddzielnie bo może te z wózkami to jakiś badziew wciskają jak myślicie???

często z wózkami dają foteliki maxi cosi, one są wysoko w rankingu bezpieczeństwa. dobrze sprawdzić po prostu jakiej firmy fotelik oferują.

Nie polecam wózków 3w1. Kupując fotelik najlepiej będzie przymierzyć go do fotela samochowego. Kąt nachylenia foteli samochodowych bywa różny i przy złym wyborze fotelika, dziecko może się z niego wysunąć w momencie wypadku.
Brzmi to groźnie, ale warto wiedzieć

reklama
Jeśli sa to foteliki danej firmy to zazwyczaj nie mają one testów ADAC i innych.... Często można zamontowąc z adapterami te foteliki po testach zderzeniowych, np. maxi-cosi, cybex, recaro, romer, besafe i inne :)

My na 99 % będziemy kupować maxi-cosi cabriofix z bazą Familyfix.

Do góry