EwciaZ - z tym leżeniem chodziło mi o zostawienie noworodka samego np. na podłodze bez patrzenia, bo ja lubię sobie w prysznicu,a najlepiej to w wannie puścić gorącą wodę i sobie tak postać/poleżeć często z zamkniętymi oczyma
a ogólnie do leżenia to masz rację, że musi leżeć ale chyba bardziej w łóżeczku itp
a ja nie mam wygody swojego mieszkania tylko mieszkamy z rodzicami więc też nie mogę paradować się w ręczniku lub nago po domku niestety
no i ja to bym się bała takeigo noworodka w ten sposób myć, może ktoś doświadczony sobie by poradził ale nie ja
no chyba, że już jak podrośnie
Co do pieluch wielorazowych to jest na pewno więcej plusów niż jednorazówek,ale najpierw trzeba w nie sporo zainwestować, a po jakimś czasie koszt ich użytkowania wychodzi niższy... Dużo o nich jest artykułów na necie, i na innych forach i na blogach kobietki się często wypowiadają i testują, to jednak najdroższe wkłady wypadają najlepiej.... a i jeśli ktoś nie może znieść widoku/zapachu "grubszej sprawy" to jednak pewnie plusem jest zwykły pampers bo zwijasz i wyrzucasz, a takie wielorazówki to od razu do pralki nie włożysz, tylko chociaż z całego dnia
ja jeszcze nie zdecydowałam, bardzo mi się podoba ten pomysł, ale wszystko zweryfikują finanse wyprawkowe
Ja mam zamiar szczepić dziecko, jedynie może rozłożę w czasie niektóre z nich
nie chcę nikogo urazić, ale większość przeciwników szczepień kieruje się historiami chorób dzieci po szczepieniu, chociaż to nie jest na 100% udowodnione... ale gdyby wszyscy przestali szczepić to znów rozprzestrzeniały by się epidemie tych ciężkich chorób, jak grużlica itd....
ale każdy zrobi to co uważa za najlepsze dla swojego dziecka