reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy & wyprawka dla mam i fasolek

reklama
Trochę Wam zazdroszczę tych zakupów;) My mamy właściwie wszystko po chłopcach, jak się dziewczynka urodzi to tylko parę sukienek się dokupi, ale też nie od razu.

Mogę Wam polecić:
- laktator Avent ręczny. W nim nie trzeba pompować cały czas, więc ręce się nie męczą. Ciągniesz i czekasz aż zejdzie ssanie i znowu ciągniesz i czekasz. Ja byłam bardzo zadowolona.
- nie kupowanie wanienki tylko mycie dziecka na swoich kolanach w kabinie prysznicowej, to było dla mnie super odkrycie.
- spanie z dzieckiem w łóżku i karmienie przez sen, bo nie ma to jak wyspana mama:))))
- portal foteliki.info z testami fotelików i ciekawymi artykułami. I sklep autofoteliki.pl, który mieści się w Warszawie w Świecie Dziecka na al. Krakowskiej, a dokładnie sprzedawcę Daniela Kobylarza, który wygrał nagrodę najlepszego sprzedawcy fotelików i umie świetnie doradzić i dopasować fotelik w aucie (bo nie każdy fotelik pasuje do każdego samochodu. A jak macie daleko do Wawy to napiszcie do foteliki.info na facebooku i Wam powiedzą, gdzie w Waszej okolicy dobry sprzedawca pracuje.
- spodnie ciążowe z panelem z H&M, dla mnie rewelka, nic nie ciśnie. Już wyciągnęłam i noszę swoje dwie pary.

Ewcia ja rowniez polecam reczny Avent mialam ten I elektryczny. Pamietam jak siedzialam na fotelu z laktatorem na kazdej piersi jak dojna krowa :D no I tym recznym raz dwa uzbieralam pelna butelke a alektrycznym ledwie pol.

Dosyć ciekawe, ale ja jednak wolę tradycyjne rozwiązanie, wanienka nie kosztuje majątku, a np. ja mogę się myć w każdym kosmetyku a dziecko nie, no i myślę, że więcej z tym zachodu, bym musiała się pierwsza rozebrać, potem podczas wycierania i ubierania bąbla być mokra/nago nie wiem, jakoś tego nie widzę :) a tak mogę wanienkę przemieścić gdzie mi wygodniej i gdzie cieplej :p i ogólnie ja bym się bała chyba, bo to moje pierwsze dzieciątko, myślę, że będę korzystać z silnych mężowych dłoni :p

Co do wanienki to ja się zastanawiam nad stelazem by na podlodze nie klasc i zgarbiona nie kapac z Oliwia bylo przerąbane po cc moja mama Oli kąpała ok 2 tyg :/ Ktoras z tego stelaza korzystala?

A mam prosbe podesłały byscie ta podusie mothera czy jakos tak link do konkretnego modelu? Z góry dziękuje :-)

Angi ja mam stojak pod wanienkę, kupiłam w komisie za 30 zł, już 2 - ga koleżanka go używa, jest super, my mamy łazienkę zimniejszą i ja kąpałam w sypialni, najpierw mąż a potem już na zmianę.
teraz mąż będzie pewne starszaka pilnował a ja maluszka :-)

czy któraś mamusia używała pieluch wielorazowych?

reklama
Do góry