reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy & wyprawka dla mam i fasolek

pani.olga racja książeczki kontrastowe to super sprawa, ja też na nie poluję:-) A co się stało, że już nie jesteś zdecydowana na Silvię? Ja bardzo mocno rozważam Bebetto Holland.

jednak zostałam przy Bebetto (; koleżanka mnie namawiała na Jedo, ale jednak Bebetto wysoko stoi w ranikingu wózków.

moja lista książeczkowa na ten moment:

Poczytaj mi mamo, tom 1.Nasza Księgarnia
Poczytaj mi mamo, tom 2.Nasza Księgarnia
Poczytaj mi mamo, tom 3.Nasza Księgarnia
Poczytaj mi mamo, tom 4.Nasza Księgarnia
Poczytaj mi mamo, tom 5.Nasza Księgarnia
Maluszek patrzy. KształtyGalaktyka
Maluszek patrzy. KwiatkiGalaktyka
Maluszek patrzy. Moja pierwsza książeczkaGalaktyka
Alinka. Deszczyk sobie kap kap kapTashka
Alinka. Pomidory, jabłka, dżemyTashka
Alinka. Rosną w lesie muchomoryTashka
RóżnimisieDwie Siostry
RobimisieDwie Siostry

reklama
Kunda nie pamiętam ceny pomarańczowych, ale jak dwa razy kupiłam to potem błagałam, żeby się jak najszybciej skończyły. Nie są elastyczne w pasie przez co źle się układają i żel jak nasiąka to nie rozkłąda się równo w pieluszce tylko spływa w jedno miejsce. Masz wrażenie, że większość pieluszki jest pusta (bez wypełnienia) a tylko w jednym miejscu jest duży glut z zżelowanych sików.

zulugulka juz o tym pisałyśmy. Moim zdaniem na początek te 10 par np bodziaków+ pajac/śpioch musisz mieć. Weż pod uwagę, że takie małe czasami trzeba przebrać i 4-5 razy dziennie a co dzień prania nie będziesz robic.
Ja miałam jakoś tak.
Wiadomo to zależy od tego jak będziesz maluszka ubierała i jaka bedzie pogoda. Ja najchętniej ubierałam albo bodziak + spioch albo bodziak + pajac. Czasem jak było bardzo ciepło to tylko bodziak. No i bodziaki trzeba miec z krótkim i z długim rękawem. Z krótkim mniej ale na 62 miałam i na ramiaczkach chyba 2 szt
Plus jakieś ewent jeansy czy bluzeczki
Kaftaników i koszulek nie używałam - jakoś nie były mi poręczne, rolowały sie małemu na pleckach czy brzuchy, wolałam body.
Jak ci zabraknie jednego dnia bodziaków to zawsze zanim wyschną mozesz dać rozmiar wiekszy - dzieciątku to zadna różnica ;-)

Kati83, ja dopiero raczkuje w temacie ubranek i tak zastanawiam się czy ze względu na to, ze mam termin na poczatek lipca, nie kupić więcej bodziaków niż śpiochów i pajacyków. Jeśli będzie bardzo ciepło to body lub sukienka wystarczą. W czym spały Wasze maleństwa?

Też sie zastanawiam nad ciuszkami. Starsze dziecko rodzone we wrześniu nie miało w ogole zakładanych ciuszków na krótki rękaw. teraz w licpu to będzie to podstawa :)
też nie polecam pomarańczowych pampersów, jedynie cos kojarze że ładnie pachną. Moje starsze odchowane na rossmanie i dadzie głównie, nie kupuje jednak teraz bo choć nie mam doswiadczen z uczuleniami na pieluszki to jednak słyszałam ze się często zdarzają. Nie chciałabym kupić 200sztuk i potem żeby sie okazały bezużyteczne.

Blacksilk Matiego urodziłam 28 maja i miałam wszystko po równo, lato potrafi być różne. Lipiec czasem jak padało to był bardzo zimny. A noworodka musisz ubierać o jedną warstwę więcej niż siebie. Fakt było też tak, że leżał w samych bodziakach ale było i tak, ze miał ciepły sweterek na bodziaka i na śpiochy i spodnie na góre a w wózku dodatkowo przykryłam lekkim kocykiem.
Przejrzałam zdjęcia z lata jak się urodził i powiem Ci, że głównie w śpioszkach i body lub pajace, ale bywało i tak, ze miał pieluszke i krótką koszulkę lub bodziaka na ramiączkach.
Polecam też rampersy z krótkim i długim rękawem, ja nie lubie jak dziecko ma gołe plecy.
kilka fotek: pierwsze wróciliśmy ze szpitala
DSC04219.jpgDSC04599.jpgDSC04608.jpgDSC05015.jpgDSC05480.jpg

Załączniki

• DSC04219.jpg
    DSC04219.jpg
    38,1 KB · Wyświetleń: 65
  • DSC04599.jpg
    DSC04599.jpg
    42,6 KB · Wyświetleń: 61
  • DSC04608.jpg
    DSC04608.jpg
    30,8 KB · Wyświetleń: 63
  • DSC05015.jpg
    DSC05015.jpg
    53 KB · Wyświetleń: 61
  • DSC05480.jpg
    DSC05480.jpg
    37 KB · Wyświetleń: 58
Perełeki z SH:-DJo0481.jpgJo0482.jpgJo0483.jpgJo0461.jpgJo0460.jpgJo0459.jpgJo0459.jpgJo0458.jpg

Jest tego więcej ale dziś zrobiłam tylko tyle zdjęć

Załączniki

• Jo0481.jpg
    Jo0481.jpg
    23,5 KB · Wyświetleń: 58
  • Jo0482.jpg
    Jo0482.jpg
    23 KB · Wyświetleń: 54
  • Jo0483.jpg
    Jo0483.jpg
    17,4 KB · Wyświetleń: 54
  • Jo0461.jpg