reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy & wyprawka dla mam i fasolek

a ja dziś woziłam mamę do endokrynologa a że była kolejka to wpadłam do H&M i wydałam moją wczorajszą walentynkową wygraną ;-)

hmprod1.jpg hmprod.jpg:-)

Załączniki

• hmprod1.jpg
    hmprod1.jpg
    13,5 KB · Wyświetleń: 54
  • hmprod.jpg
    hmprod.jpg
    16,1 KB · Wyświetleń: 46
reklama
Ja dzis tez zaszalalam na zakupach :D
Dla ktosia kupilam nynusie z zapinka, a dla nas satynowa posciel trzeba ochrzic lol ;) bluzeczke I sweterek w hm mama

Załączniki

• 1424019533269.jpg
    1424019533269.jpg
    25,3 KB · Wyświetleń: 51
  • 1424019554255.jpg
    1424019554255.jpg
    27,7 KB · Wyświetleń: 46
  • 1424019634958.jpg
    1424019634958.jpg
    19,2 KB · Wyświetleń: 51
  • 1424019661255.jpg
    1424019661255.jpg
    21,8 KB · Wyświetleń: 52
Dziewczyny tak się zastanawiam czy któraś z Was wie ile maluszkowi kupić bodziaków, spodenek, bluzeczek itd. Wiem, że to może szybko ale już orientacyjnie rozglądam się i liczę ile czego nam będzie potrzebne, tym bardziej, że nie mamy w rodzinie żadnych maluchów po których możemy coś dostać.

Przed chwila jeszcze taki zestaw zakowilam. Czekam na 3 marca I zaczne ubrankowe zakupy :D

Załączniki

• 1424032845195.jpg
    1424032845195.jpg
    22,9 KB · Wyświetleń: 48
zulugulka juz o tym pisałyśmy. Moim zdaniem na początek te 10 par np bodziaków+ pajac/śpioch musisz mieć. Weż pod uwagę, że takie małe czasami trzeba przebrać i 4-5 razy dziennie a co dzień prania nie będziesz robic.
Ja miałam jakoś tak.
Wiadomo to zależy od tego jak będziesz maluszka ubierała i jaka bedzie pogoda. Ja najchętniej ubierałam albo bodziak + spioch albo bodziak + pajac. Czasem jak było bardzo ciepło to tylko bodziak. No i bodziaki trzeba miec z krótkim i z długim rękawem. Z krótkim mniej ale na 62 miałam i na ramiaczkach chyba 2 szt
Plus jakieś ewent jeansy czy bluzeczki
Kaftaników i koszulek nie używałam - jakoś nie były mi poręczne, rolowały sie małemu na pleckach czy brzuchy, wolałam body.
Jak ci zabraknie jednego dnia bodziaków to zawsze zanim wyschną mozesz dać rozmiar wiekszy - dzieciątku to zadna różnica ;-)

Kati83 musiało mi to umknąć, że już o tym wspominałyście ale dzięki że pofatygowałaś się mi jeszcze raz wszystko przybliżyć.:-)

ja już zrobiłam też listę książeczek, które chcę kupić :) na razie mam "Poczytaj mi mamo" (1. tom), ale na liście są też książeczki kontrastowe i inne specjalnie dla niemowląt, bardzo fajne.

a teraz rozglądam się za matą edukacyjną, bo łóżeczko i materacyk już wybrałam. no i zaczęłam się zastanawiać nad innym wózkiem, bo do tej pory byłam zdecydowana na Bebetto Silvia.

pani.olga racja książeczki kontrastowe to super sprawa, ja też na nie poluję:-) A co się stało, że już nie jesteś zdecydowana na Silvię? Ja bardzo mocno rozważam Bebetto Holland.

Zulugulka no najlepiej te początkowe rzeczy kupować najtańsze, ja przy okazji mogę polecić ci takie które będą miały zapięcia na ramieniu na guziki lub na brzuszku np: takie
tak.jpg
takk.jpg

Odradzam takich
body.jpg

Często po jednym lub dwóch praniach na górze przy szyi się rozciągają i widać nie mal że pierś :/

Mam nadzieję że weszły zdjęcia

Co do nożyczek te zaokrąglone typowe dla dzieci są za grube, niestety najlepsze są te z ostrym czubkiem przynajmniej u nas się sprawdziły

Załączniki

• tak.jpg
    tak.jpg
    25,7 KB · Wyświetleń: 37
  • takk.jpg
    takk.jpg
    9,4 KB · Wyświetleń: 47
  • body.jpg
    body.jpg
    31,2 KB · Wyświetleń: 41
reklama
Olga ja naprawdę założę osobny wątek dot. książeczek dla dzieci, my je uwielbiamy, Mati ma mnóstwo książeczek - mamy lekkiego fioła na ich punkcie ;-)
Oczywiście kilka dokupię bo teraz jeszcze chciałabym więcej. Przy Matim nie miałam kontrastowych książeczek ale zakupiłam je innym dzieciom na prezent - my mieliśmy wydruki z komputera zwykłe. Jak będe mieć troche czasu to założę :-)
książeczki :-):-):-):-):-)

Do góry