reklama
Ja nie.. robię mały research, patrzę co dziewczyny kupują, ale na pewno z tym poczekam, bo raz, że jeszcze jest w moim odczuciu kupa czasu, a po pracy nie chce mi się tym zajmować (poczekam, aż będę mieć wolne), dwa nie mam gdzie tego trzymać, trzy... wolę poczekać do "bezpieczniejszego" etapu ciaży... nie wyobrażam sobie jakbym się czuła gdyby coś poszło nie tak, a ja w domu bym się natknęła na te ubrankaDziewczynki kupujecie juz ubranka ??
EwciaZ
Fanka BB :)
Załączniki
P
pani.olga
Gość
ja nie kupowałam w ogóle rozmiaru 56, tylko od razu 62.
Mi też wszyscy mówili żeby od rozmiaru 56 kupować 52 nic nie miałam mała się urodziła 51 cm i się topila w tych ciuchach naszczescie moja mama na kupowała ciuchów w rozmiarze 52 jak byłam jeszcze w szpitalu.
Ale wtedy mieszkałam za granicą i mi się wydaje ze tam są "większe rozmiary" jak będę wiedziała kto umnie zamieszkał to poszukam jednego ciucha w roz 52 (kupiony za granica)i kupię jeden ciuszek w Polsce i porównam ile się różnią
Ale wtedy mieszkałam za granicą i mi się wydaje ze tam są "większe rozmiary" jak będę wiedziała kto umnie zamieszkał to poszukam jednego ciucha w roz 52 (kupiony za granica)i kupię jeden ciuszek w Polsce i porównam ile się różnią
Ostatnia edycja:
Ja też nie kupowałam 56, ale na szczęście koleżanka mi trochę pożyczyła. To było zbawienie, bo w 62 mały się topił. Wcześniej czytałam, że nie ma sensu kupować i od 62 zacząć. W tej ciąży się z tym nie zgadzam. Jeżeli nie odziedziczymy 56 po jakimś dziecku to na pewno coś kupię.
rajstopy z gatty polecam bardzo, miałam od 5 -mca do 8 m-ca i rosły :-)Ja jak narazie mam sam kojec, więc nie pomogę zbyt wiele, ale też zastanawiam się nad dodatkową fasolką do karmienia.... Zobaczę jak to wyjdzie na początku, a potem najwyżej dokupię jak nie będzie wygodnie
Co do zakupów to ja już mam kilka rzeczy dla bobaska na stanie:
Zobacz załącznik 666110Zobacz załącznik 666111Zobacz załącznik 666112Zobacz załącznik 666113
a dla siebie kojec do spania i idą rajstopy ciążowe z gatty, podobno najlepsze, bo pas ciążowy rośnie z brzuszkiem, a ja natrafiłam raz na takie, które od razu miały luz na duży brzuchol
skarpeteczki są fajne ale bez mocnych ściagaczy npGurek dzieki za zdjecie Teraz mam jasny obraz wielkosci Swoja droga cudne to twoje malenstwo
Ja tez planuje kupic cala mase skarpetek, bo jakos tak mi sie wydaje, ze bede noszone, zeby w chlodne wieczory dziecko z golymi pydkami nie lezalo.
na zimę
BabyOno Skarpetki dziecięce frotte z ABS-ami - Odzież i obuwie dziecięce - Opinie.e-commerce.pl - BabyOno Skarpetki dziecięce frotte z ABS-ami
na lato ale tu wersja meska
skarpety męskiesklep.miwa.pl - Dane towaru
śpiworki uwielbiam i polecam :-)Monia my mamy jedna pościel z motherhood. Jakościowo dobra. Zastanów się tylko czy już od początku będziesz używać, bo my dopiero od tej zimy używamy kołdry. Wcześniej tylko śpiworki (bardzo polecam), a na samym początku kocyk albo rozłożony rożek.
Przykładowy śpiworek: VANDRING Śpiwór - IKEA
ja kupowałam od 62 głównie ale jak Mati sie urodził dokupiliśmy 56, miał 54 i po 2-3 tyg zmieniłam na 62Dziewczyny na 52 tez kupujecie ciuszki?
a widzisz ja zaś uwielbiałam pajace, Mati miał kolki i płakał jak miał za ciasno w brzuszku, a był pulchniutki do roczku teraz mały chudzielec ;-)Ewcia ze śpiworkami w 100% się zgadza. Używaliśmy do 14 m-ca życia. Wtedy mały zaczął chodzić. Potem kupiliśmy kołdrę.
Ja za to mam wstręt do pajaców. Dla mnie tylko do spania jak jest chłodniej. Wolałam wersję body krótki/długi rękaw i spodnie dresowe lub leginsy. Ale ja mam chudzielca, wiec go nic w brzuch nie cisnęło. Za to koleżanka, której synek był "większy" używała tylko pajaców, bo wszystkie spodnie go cisnęły.
Lubię jak dziecko, nawet noworodek, wygląda jak mały dorosły tylko w dziecięcej wersji (kolorowej itp). Nie wiem czy mnie rozumiecie. Dlatego pajace/śpiochy ani półśpiochy mnie nie przekonały. A półśpiochy nasz młody w 30 sek. zdejmował-tak kopał nogami.
ja np. uwielbiałam pajace z nexta z zawijanymi rękawkami o taki
tu Mati ma niecały miesiac jak sie przyjżycie w lewej rączce jest taki podwójny materiał i on sie zahacza na rączke jak rękawiczka
niedrapki były po kilku sek zrzucone - nie wiem jak do dziś
Załączniki
reklama
P
pani.olga
Gość
Załączniki
-
cool-club-bluza-chlopieca-rozmiar-68-n-iext26504587.jpg10,5 KB · Wyświetleń: 42
-
cool-club-pajac-rozmiar-68-n-iext27021931.jpg9,8 KB · Wyświetleń: 38
-
cool-club-spodnie-chlopiece-rozmiar-74-n-iext27152947.jpg7,5 KB · Wyświetleń: 37
-
cool-club-spodnie-dziewczece-rozmiar-68-n-iext26409657.jpg8,6 KB · Wyświetleń: 41
Ostatnio edytowane przez moderatora: